Derbi u Sinju: Junak u 95. minuti zabio za pobjedu

Pred lijepo popunjenim tribinama Gradskog stadiona u Sinju, Junak i Split igrali su derbi ovoga kola. Nakon ne baš zanimljivog prvog dijela, poveli su Plavi preko Jandreka u 49. minuti, ali ubrzo je izjednačio mladi Kovačević. Kad se činilo da će Crveni odnijeti u Split veliki bod, jedan trenutak dekoncentracije gostujućih stopera koristi Bašić-Šiško i pogađa glavom za ludnicu na tribinama. Ovom pobjedom Junak je ostao na prvom mjestu s maksimalnim učinkom, Split je posljednji. 

Zagora je rutinski slavila protiv Zmaja iz Blata, za 3:0 pogađali su Malčić te braća Bitunjac. Imotski je došao do prve pobjede u ovoj sezoni. Za pobjedu 1:0 pogodio je mladi Ante Ljubičić. Budi se i aktualni prvak Croatia, druga pobjeda u nizu. Nakon što su srušili Neretvanac, danas je u Metkoviću svladana Neretva. Igrač odluke opet mladi Luka Knežević. 

Stobrečki Primorac dugo se mučio s gostima iz Ploča a do pobjede su došli u 92. minuti kada je pogodio Goran Domazet, joker s klupe. Na samom kraju utakmice do pobjede je došao i Uskok kada je za 1:0 pogodio stoper Vuković. Lakše se diše na Klisu nakon ova tri boda.   

Rezultati 3.HNL jug:

Imotski – Primorac BNM 1:0 (A. Ljubičić 46′)
Junak – Split 2:1 (Jandrek 49′, Bašić-Šiško 90’+5 // Kovačević 60′)
Neretva – Croatia 0:1 (Knežević 66′) 
Primorac – Jadran LP 2:1 (Boban 75′-11m, Domazet 90’+2) // Maleta 74′)
Zagora – BŠK Zmaj 3:0 (Malčić 14′, B. Bitunjac 69′, F. Bitunjac 90′) 
Uskok  – Kamen 1:0 (Vuković 90′)

POSLJEDNJE DODANO: