Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5acb67d42af47f286b8b473a/80
Foto: novaenergija.net

Split se predstavio u Mariboru

U sklopu kulturnog i turističkog programa „Maribor i drugi europski gradovi“, proteklog vikenda se u tom slovenskom gradu predstavio grad Split.
Događanje, kojem je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Splita i počasnim konzulatom Republike Hrvatske u Mariboru, organizirali su Turistička zajednica Maribor-Pohorje, općina Maribor uz potporu hrvatskih i slovenskih poduzeća.

Središnji događaj manifestacije je bio koncert na Trgu slobode, na kojem su nastupili klapa Šušur te Zlatan Stipišić Gibonni, na početku kojeg je oko 12.000 okupljenih građana pozdravila zamjenica Hrgović.

Prethodno je, dan ranije te istog dana u prijepodnevnim satima, na Trgu koncert održalo i KUD „Jedinstvo“. Izaslanstvo grada Splita u kojem su još bili direktorica splitske TZ Alijana Vukšić te Tea Blagaić, v.d. ravnateljica Muzeja grada Splita primio je Saša Pelko, zamjenik mariborskog gradonačelnika sa suradnicima, među kojima je bio i Boris Šinković, mariborski kulturni i turistički producent i jedan od ključnih organizatora ovog događanja.

Splitsko izaslanstvo se sastalo i sa Šimom Ivanjkom, počasnim konzulom RH u Mariboru, koji je za goste iz Splita priredio poseban prijem, a Splićani su se, osim promotivnih događanja susreli i sa mariborskim gospodarstvenicima.
hr Mon Apr 09 2018 15:17:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad860f52af47f217f8b47f0/80
Foto: Gulliver/Thinkstock

Pripremite jaje kao nikada dosad i oduševite se

Mekana da se tope u ustima, a izgledom podsjećaju na oblak. Umjesto da ih samo stavite na tavu, ove bjelanjke izmiksane u snijeg peći ćete u pećnici.
Mekana da se tope u ustima, a izgledom podsjećaju na oblak... I jaje na oko. Ovo je zapravo recept za jaje na oko, ali umjesto da ih samo stavite na tavu, ove bjelanjke izmiksane u snijeg peći ćete u pećnici, pa ovo jaje zapravo postaje jaje na oblaku, piše punkufer.hr.

Sastojci:

4 jaja
parmezan
mladi luk
sol
papar

Priprema:

1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i pritom svaki od žumanjaka stavite u posebnu posudu, a bjelanjke, u koje ste dodali sol, izmiksajte u snijeg. Dodajte parmezan i mladi luk narezan na kolutiće. 


2. Na pleh stavite papir za pečenje, a smjesu bjelanjaka podijeljenu na četiri dijela stavite na pleh i u svakom dijelu napravite udubinu u sredini. 

3. Stavite peći 3 minute na 220 stupnjeva. Izvadite van i u udubljenu sredinu bjelanjka dodajte žumanjke pa pecite još 3 do 5 minuta. Dobar tek!
hr Thu Apr 19 2018 11:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad85d8e2af47f6e878b4602/80

Tjelohranitelj Eda Sheerana zeza svog šefa na Instagramu i postaje zvijezda

U nekoliko dana prikupio je čak 300 tisuća pratitelja na Instagramu, a sve su fotografije popraćene duhovitim natpisima
Iako ih često zamišljamo turobnih lica i smrknutih pogleda, tjelohranitelji poznatih zvijezda znaju biti vrlo zabavni i urnebesno smiješni. Sreću da ima takvog tjelohranitelja definitvno ima britanski glazbenik Ed Sheeran, piše vecernji.hr.

Njegov je čuvar Kevin Myers nedavno napravio Instagram profil i u vrlo kratkom roku osvojio četu Edovih obožavatelja. Razlog? Naime, trenutno omiljeni celebrity tjelohranitelj objavljuje fotografije na kojima u potpunosti ismijava 27-godišnjeg pjevača. Na fotografijama Kevin i Ed snimljeni su u slučajnim situacijama koje Myers na Instagramu dodatno začini urnebesnim komentarima poput “Ja sam tatica”, “Bogati smo” ili “Bae” (što izražava ljubav prema nekome, a s engleskog se prevodi: “ispred svih”) uz neizostavan hešteg “Uvijek gledam”. U svega nekoliko dana Kevin je prikupio preko 300.000 pratitelja, a s obzirom na to da su objave sve duhovitije, broj pratitelja će još više rasti. 

- Slavimo trenutnih 250.000 pratitelja, moj bogati dečko hidratizira me nekakvom skupom vodom - napisao je Kevin ispod fotografije gdje mu Ed toči vodu u kristalnu čašu, poput kakvog sluge. 


hr Thu Apr 19 2018 11:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a7c23df2af47f91038b458e/80

Tko želi na koncert Željka Joksimovića? Dijelimo ulaznice...

Spektakularan koncert, a ujedno i veliki rođendanski tulum, 20. travnja u splitskom Spaladiumu priredit će Željko Joksimović, jedan od najpopularnijih glazbenika u regiji!
Najbržim čitateljima dijelimo 2x2 ulaznice za koncert u Spaladiumu, a sve što trebate napraviti jest poslati osobne podatke s naslovom maila "Joksimović" na mail: info@dalmacijanews.hr

Sretne dobitnike objavit ćemo oko 17 h.

Rođendanski koncert Željka Joksimovića u Spaladium Areni obogatit će svojim nastupom Petar Grašo te Tonći Huljić sa svojim bendom Madre Badessa. Splitski glazbenici dat će ovom koncertu poseban pečat pa ovaj koncert poprima dimenzije događaja kojem se treba prisustvovati.
hr Thu Apr 19 2018 10:39:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad7936e2af47f89778b4948/80

“Sirenice” osvojile brojne nagrade na poznatom plesnom natjecanju u Sarajevu

Inter Dance Fest Sarajevo natjecanje je u kojem sudjeluju plesači iz više od 15 zemalja Europe
Članice Plesnog studija “SIRENA” pod vodstvom Silvane Marić ivoditeljicom, koreografkinjom Željkom Popović sudjelovale su na INTER DANCEFEST-u u Sarajevo, a mnogi ga nazivaju pravim plesnim prvenstvom jugoistočne Europe.

Plesni maraton trajao je tri dana, a svi sudionici uživali su danima ispunjenim pozitivnom energijom, izvrsnim plesnim izvedbama i zabavi s prijateljima.

Sirene su osvojile četiri prva mjesta i to:
- Jazz dance grupa djeca  od 7 do 9 godina
- MTV dance grupa djeca 7 do 9 godina
- MTV Dance solo Ema Andrić
- Lyrical Dance solo Nina Mendeš.

U kategoriji MTV Dance formacija juniorke su osvojile šesto mjesto.
hr Wed Apr 18 2018 20:50:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .