Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a1c4cb0b9e03eae108b459e/80

Neka vaše dijete proslavi rođendan na drugačiji način; sportom!

Sportski rođendani Sparta pružaju djeci više od obične proslave rođendana, sportskim igrama i zabavi kojoj nema kraja
Proslava dječjeg rođendana vašeg mezimca ili mezimice zna ponekad zadati pravu glavobolju. Gdje proslaviti, što će se djeci svidjeti, hoće li se zabaviti, što sve napraviti da bi taj rođendan uistinu bio posebniji i zabavniji od drugih... 

Klasične igraonice koje uključuju tobogane s bazenima loptica, penjalice, trampoline,...već su pomalo dosadile, posebice djeci koju roditelji vikendima vode u njih dok oni u miru ispijaju kave u nekom od shopping centara. Pa kako onda proslaviti dječji rođendan, a da se razlikuje od običnog odlaska u igraonicu?

Rješenje za vas ima Sportska akademija Sparta koja organizira posebne rođendanske proslave, one sportske. Sparta za vas, odnosno vašu djecu organizira zabavne igre s elementima sporta po posebno osmišljenom programu za svakog slavljenika, ovisno o dobi i broju uzvanika.Ali najbolje da vas u priču o ideji sportskog slavlja rođendana uvedu sami tvorci iste, supružnici Nikola i Vanja Barbarić.

Kako ste došli na ideju o sportskim rođendanskim proslavama?

- Budući da već nekoliko godina vodimo sportsku školu za djecu, roditelji su nas više puta pitali postoji li mogućnost slavlja rođendana kod nas. Kako smo radili u prostorima u kojima smo na korištenje imali određene termine nismo bili u mogućnosti organizirati proslave. Sada kada Akademija Sparta napokon ima svoje prostorije došlo je vrijeme za ostvarenje ideje o rođendanima. Imali smo jasnu ideju kakve rođendane želimo raditi te je ovo bio trenutak da se ta ideja sprovede u stvarnosti.

S proslavama koje imaju sportski karakter, Vanja i Nikola krenuli su ovoga ljeta, kada su uredili prostor na Pujankama (Tijardovićeva 2) u kojem rade onako kako su oni to zamislili i htjeli, te kada su sve sigurnosne postave bile spremne.

 Nikola zajedno sa suprugom vodi i same proslave, od organizacije do realizacije. 

- Supruga je tajnica  Akademije od samih početaka. Ona je napisala i Spartansku himnu koja se pjeva na početku treninga. Posao koji radimo dio je nas od početka. Većinu odluka zajedno prokomentiramo, tako dobijemo širu perspektivu i odlično se nadopunjujemo. Posla oko sportske škole ima jako puno, tako da je ona preuzela organizaciju rođendana, ja radim animatorski dio i vodim animatorski tim. Sada već imamo pravi tim, neke su cure već počele samostalno raditi, neke su još na obuci. Imamo specifičan koncept koji se sastoji od mnoštva detalja, iskustvom stečenih u dugogodišnjem radu s djecom. Premda rođendani i treninzi ni približno nisu isti, neki „trikovi“ u zadobivanju dječjih srdaca uvijek vrijede. Stoga želimo naše animatore naučiti tajne koncepta kako bi svi rođendani imali istu kvalitetu. Zasad smo jako zadovoljni našim timom, i mi i roditelji - kazuje nam veselo Nikola koji je jako zadovoljan i odazivom, štoviše čak se i ugodno iznenadio.

- Nismo ni slutili ovako dobar odaziv. Postali smo poput onih sala za vjenčanja u kojima termin morate rezervirati mnogo ranije. Haha, šalimo se, no zaista je bilo situacija u kojima smo morali odbiti roditelje jer nije bilo slobodnih termina. S obzirom na široku ponudu rođendaonica u Splitu, jako smo sretni što je naš rad već prepoznat i što smo našli svoje mjesto pod splitskim rođendanskim suncem. Često se dogodi da upravo djeca koja su bila uzvanici na rođendanima požele slaviti kod nas i odmah rezerviraju svoj termin, što nam je najveći kompliment - zadovoljno će Nikola.

Što takve proslave nude različito od rođendana u dječjim igraonicama kazala nam je Vanja.

- Dobili smo povratnu informaciju od roditelja da je naš program jedinstven jer je u potpunosti osmišljen i vođen. Animatori predvode sportsko zabavne igre, djeca nisu prepuštena samima sebi niti spravama već su u živoj interakciji čitavo vrijeme. Taman kad se nauživaju jedne igre, slijedi druga, još zanimljivija. Moramo istaknuti kako cijenimo i poštujemo rad svih igraonica. Ako se djeci ponudi vedrina, dobra energija i maksimalna posvećenost, zadovoljstvo na njihovom licu neće izostati o kojem god konceptu da se radi. Konkurenciju ne shvaćamo kao neprijatelje već kao poticaj da budemo što bolji i kreativniji - mudro će Vanja.

 Optimalan uzrast kojem je Spartin koncept namijenjen je dob od 3 do 13 godina.  Zahvaljujućoi dugogodišnjem iskustvu rada s djecom prikupili su veliku paletu igara koju i dalje proširuju tako da mogu osmisliti program koji će biti zanimljiv svakom uzrastu, djeci koja treniraju različite sportove kao i djeci koja nemaju velikog dodira sa sportom. 

- Imperativ rođendana uvijek je zabava pa se sve igre održavaju s velikom količinom humora i smijeha. Prostor u kojem se sve odvija velik je i prilagođen djeci, sama igraona obložena je tatami strunjačama, a okolne prostorije oslikane vedrim dječjim bojama - objašnjava izgled dvorane Vanja te poziva sve zainteresirane za proslavu sportskih rođendana u Sparte da ju kontaktiraju na broj mobitele 091 515 20 72, kao i da sve dodatne informacije potraže osobno na adresi Sparte, na Pujankama u Tijardovićevoj 2 te putem Facebook stranice ili e-maila.


hr Mon Nov 27 2017 18:40:12 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dd458b429111cf4f78b4597/80
Foto: Pixabay

Čajevi za iskašljavanje: Kako ublažiti kašalj i grlobolju

Kašalj, posebno kada se osjećate bolesno, može biti vrlo neugodan. Osim toga, može vas iscrpiti te se možete osjećati još slabije.

Kašalj je refleks koji vaše tijelo koristi da bi očistilo dišne ​​putove. Iako je kašalj čest kada ste bolesni, kašalj može biti uzrokovan i drugim stvarima kao što su alergije, astma i refluks, piše zivotistil.hr

Kašalj, posebno kada se osjećate bolesno, može biti vrlo neugodan. Osim toga, može vas iscrpiti te se možete osjećati još slabije. A kako vam čaj može pomoći: 

  • umiruje grlobolju - topla šalica čaja može pomoći da se grlo smiri kada počnete kašljati.
  • kod izbacivanja sluzi - topla tekućina pomoći će u otpuštanju ili razgradnji sluzi što će olakšati iskašljavanje.
  • protiv upale - mnogi čajevi imaju mnoge zdravstvene dobrobiti kao što su protuupalna svojstva.

Sljezov čaj

Ova vrsta čaja stvara zaštitni sloj na grlu i pomaže kod razgradnje sluzi što svakako olakšava iskašljavanje, piše Health.

Čaj od đumbira

Ova biljka je jako korisna za naše zdravlje, a pomaže kod različitih zdravstvenih stanja kao što su astma, mučnina i artritis. Također će pomoći kod otvaranja dišnih puteva. Već je dokazano da ima jaka protuupalna svojstva i da je dobar antioksidans. Čaj se može raditi od biljke ili već može biti pripremljen u vrećicama.

Čaj od mente

Neke studije su da pokazale su da menta antioksidans i ima ublažavajuća svojstva. Ako imate prehladu, čaj od mente može olakšati začepljene sinuse i olakšati vam disanje.

hr Tue Nov 19 2019 22:04:03 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5895e7ffb473985d158b4580/80
Foto: Pixabay

Važan razlog zbog kojeg trebamo paziti što jedemo nakon 18 sati

Najnovije američko istraživanje pokazalo je da vrijeme konzumiranja obroka može utjecati na kardiometaboličko zdravlje žena, odnosno da je unos većeg broja kalorija nakon 18 sati povezan s lošijim zdravljem kardiovaskularnog sustava.

Nedavno provedena studija upućuje na to da konzumiranje obroka ranije tijekom dana može pridonijeti gubitku kilograma, za razliku od jedenja kasnije tijekom dana koje utječe na debljanje i usporava metabolizam.

I ranija istraživanja pokazala su da kasniji obroci povećavaju markere upale koji su obično povezani s razvojem dijabetesa i bolesti srca, a neke druge studije, provedene na laboratorijskim miševima i ljudima, pokazale su da planiranje obroka u točno određeno vrijeme može pridonijeti kontroli razine šećera u krvi, prenosi Medical News Today.

Najnovije istraživanje, čiji su rezultati predstavljeni na kongresu Američke udruge za srce (AHA) u Philadephiji, upućuju na to da konzumiranje veće količine kalorija u večernjim satima može negativno utjecati na kardiovaskularno zdravlje žena. Glavni je autor studije doktorica znanosti Nour Makarem, znanstvena suradnica na Sveučilištu Columbia. Makarem i njezini kolege godinu dana pratili su dijetetske navike 112 žena prosječne dobi od 33 godine.

Istražili su kardiovaskularno zdravlje sudionica na početku studije i godinu dana kasnije pomoću programa "Life's Simple 7", koji čini sedam promjenjivih čimbenika rizika što ih je postavio AHA. Kod ispitanica su se pratili krvni tlak, kolesterol, šećer u krvi, tjelesna aktivnost, prehrana, tjelesna težina i pušačke navike. Na temelju tih faktora znanstvenici su izračunali kardiovaskularni zdravstveni rezultat za svaku od njih.

Manje kalorija navečer smanjuje kardiovaskularni rizik

Studija je pokazala da su sudionice koje su konzumirale više kalorija nakon 18 sati bile sklonije lošijem kardiovaskularnom zdravlju.

Naime, kod onih koje su veću količinu hrane unosile kasnije pogoršavali su se kardiovaskularni rizični faktori. Uočen je porast krvnoga tlaka, razine šećera u krvi, kao i tjelesne mase. Zapravo, za svakih jedan posto porasta unosa kalorija nakon 18 sati u istoj je mjeri opadao rezultat njihova kardiovaskularnog zdravlja.

Dosad se pristup načinu života, kada je posrijedi prevencija srčanih bolesti, fokusirao na to što jedemo i koliko jedemo. Ovi preliminarni rezultati ukazuju na to da osobe koje vode računa o vremenu i omjeru kalorija kada su posrijedi večernji obroci, pridonose smanjenju rizika od srčanih bolesti, rekla je dr. Makarem te dodala kako bi se, da bi rezultati bili pouzdaniji, trebala provesti dodatna studija na većem uzorku i među različitim populacijama žena, piše zadovoljna.hr

hr Tue Nov 19 2019 20:35:08 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dd3d82d29111c1df78b4571/80

Jole se u Americi družio s Bojanom Bogdanovićem između koncerata u sklopu turneje

Nakon uspješne koncertne turneje po Australiji Jole je odradio turneju i po Americi čime je jedan od rijetkih hrvatskih izvođača koji je spojio turneju na ta dva kontinenta

Nakon što je 'pokorio' Australiju, točnije Melbourne i Sydney, gdje se tražila ulaznica više za njegove koncerte među hrvatskim iseljenicima izvan Lijepe naše, Jole je svoju turneju nastavio i u Americi čime je postao jedan od rijetkih hrvatskih izvođača koji je spojio turneju na ta dva kontinenta. Točnije u Los Angelesu, Clevelandu i New Yorku

Oduševljen Hollywoodom, plažama u Los Angelesu gdje se snimala čuvena 'Spasilačka služba', Jole je nakon koncerta u Los Angelesu bio na NBA utakmici L.A. Clipersa i Utah Jazza za čiju momčad igra i najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović s kojim se Jole i upoznao. Nakon Los Angelesa Jole je zajedno sa svojim bendom posjetio Las Vegas, da bi se poslije uputio u Cleveland gdje je održao još jedan koncert, a turneju je zaključio u jednom od najimpresivnijih gradova svijeta – New Yorku

U sva tri grada napravio je nezaboravne koncerte, te je još jednom dokazao da ga publika voli i izvan Lijepe naše. Zabave i dobre glazbe nije nedostajalo, a euforija koja nastana kada Jole stupi na stage jedinstvena je pojava. Nakon svakog koncerta Jole je ostajao u dvorani ne bi li se družio sa svojim obožavateljima i fotografirao se s njima, što se može vidjeti i na Jolinom Instagramu.

Nakon uspješno završene turneje po Australiji i Americi, Jole je izjavio: 

„Mnogobrojna moja publiko, mene ste napunili pozitivom, a nadam se i ja vas, neka ova ljubav traje i dalje, volim vas! Pozdrav cijeloj dijaspori, a sada ja čekam vas na koncertima u domovini! Hvala Amerika, hvala Australija!“  

Ovo je Jolina treća turneja po Australiji i Americi i sudeći po velikom interesu publike, za očekivati je da će se jedan od najpopularnijih glazbenika opet uputiti na ta dva kontinenta.

hr Tue Nov 19 2019 12:55:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d7bb40f29111c5c818b4570/80
Foto: Bojan Zibar

Sweet 16.: CineStar kina slave 16. rođendan - sve kinoulaznice samo 16 kuna!

Moja CineSrijeda još povoljnija!

Nedavno su učenike jedne škole pitali kako se na engleskom kaže Cinema, odgovorili su CineStar. Predivna čestitka za rođendan! CineStar kina mnogo su više od samog kina. Kupidove strijelice našeg horoskopskog Strijelca spojile su možda više ljubavnih parova nego itko, u njihovim dvoranama su se kovala nova prijateljstva, slave se rođendani, dijeli se ljubav prema filmovima ,a obitelji kvalitetno uz film provode vrijeme.

Povodom svog 'sweet' 16. rođendana, u srijedu 27.11., CineStar je pripremio pravu poslasticu. Naime, te srijede CineStar časti svoju vjernu publiku akcijskom cijenom ulaznica, koja će za sva prikazivanja biti simboličnih 16 kuna, a uključuje sve dodatke poput 3D-a, love box-a te VIP sjedala, jedino se nadoplaćuje dodatak za 4DX formate.  Ova specijalna rođendanska proslava postala je već tradicionalna u CineStar kinima, koja na taj dan budu ispunjena do posljednjeg mjesta.

Upravo je to razlog da pozovete nekoga u kino i zajedno podijelite doživljaj gledanja nekih od aktualnih filmskih naslova kao što su: 'Joker', 'Doktor Sleep', 'Bitka za Midway', 'Izazivač: Le Mans ’66.', 'Jexi', 'Terminator: Mračna sudbina', 'Snježno kraljevstvo 2', 'Odbrojavanje' te mnogi drugi.

Ponuda filmskih naslova je toliko šarolika da je neupitno kako će se pronaći film po svačijem ukusu, na vama je da se prepustite jedinstvenom doživljaju koji pruža samo CineStar. Slavljenik ovaj rođendan dočekuje s krunom svoje karijere na glavi, kao kompanija koja stalno iznova podiže ljestvicu u kino industriji, vođeni iznimnom predanošću u pružanju najboljeg mogućeg kino doživljaja svojoj publici. Naime, CineStar kina je Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini.

Osigurajte svoju kinoulaznicu na vrijeme i budite dio ovog velikog rođendanskog slavlja. Svoju kinoulaznicu možete kupiti na blagajnama kina, putem iCineStar aplikacije ili online.

hr Tue Nov 19 2019 12:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .