Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5a1c4cb0b9e03eae108b459e/80

Neka vaše dijete proslavi rođendan na drugačiji način; sportom!

Sportski rođendani Sparta pružaju djeci više od obične proslave rođendana, sportskim igrama i zabavi kojoj nema kraja
Proslava dječjeg rođendana vašeg mezimca ili mezimice zna ponekad zadati pravu glavobolju. Gdje proslaviti, što će se djeci svidjeti, hoće li se zabaviti, što sve napraviti da bi taj rođendan uistinu bio posebniji i zabavniji od drugih... 

Klasične igraonice koje uključuju tobogane s bazenima loptica, penjalice, trampoline,...već su pomalo dosadile, posebice djeci koju roditelji vikendima vode u njih dok oni u miru ispijaju kave u nekom od shopping centara. Pa kako onda proslaviti dječji rođendan, a da se razlikuje od običnog odlaska u igraonicu?

Rješenje za vas ima Sportska akademija Sparta koja organizira posebne rođendanske proslave, one sportske. Sparta za vas, odnosno vašu djecu organizira zabavne igre s elementima sporta po posebno osmišljenom programu za svakog slavljenika, ovisno o dobi i broju uzvanika.Ali najbolje da vas u priču o ideji sportskog slavlja rođendana uvedu sami tvorci iste, supružnici Nikola i Vanja Barbarić.

Kako ste došli na ideju o sportskim rođendanskim proslavama?

- Budući da već nekoliko godina vodimo sportsku školu za djecu, roditelji su nas više puta pitali postoji li mogućnost slavlja rođendana kod nas. Kako smo radili u prostorima u kojima smo na korištenje imali određene termine nismo bili u mogućnosti organizirati proslave. Sada kada Akademija Sparta napokon ima svoje prostorije došlo je vrijeme za ostvarenje ideje o rođendanima. Imali smo jasnu ideju kakve rođendane želimo raditi te je ovo bio trenutak da se ta ideja sprovede u stvarnosti.

S proslavama koje imaju sportski karakter, Vanja i Nikola krenuli su ovoga ljeta, kada su uredili prostor na Pujankama (Tijardovićeva 2) u kojem rade onako kako su oni to zamislili i htjeli, te kada su sve sigurnosne postave bile spremne.

 Nikola zajedno sa suprugom vodi i same proslave, od organizacije do realizacije. 

- Supruga je tajnica  Akademije od samih početaka. Ona je napisala i Spartansku himnu koja se pjeva na početku treninga. Posao koji radimo dio je nas od početka. Većinu odluka zajedno prokomentiramo, tako dobijemo širu perspektivu i odlično se nadopunjujemo. Posla oko sportske škole ima jako puno, tako da je ona preuzela organizaciju rođendana, ja radim animatorski dio i vodim animatorski tim. Sada već imamo pravi tim, neke su cure već počele samostalno raditi, neke su još na obuci. Imamo specifičan koncept koji se sastoji od mnoštva detalja, iskustvom stečenih u dugogodišnjem radu s djecom. Premda rođendani i treninzi ni približno nisu isti, neki „trikovi“ u zadobivanju dječjih srdaca uvijek vrijede. Stoga želimo naše animatore naučiti tajne koncepta kako bi svi rođendani imali istu kvalitetu. Zasad smo jako zadovoljni našim timom, i mi i roditelji - kazuje nam veselo Nikola koji je jako zadovoljan i odazivom, štoviše čak se i ugodno iznenadio.

- Nismo ni slutili ovako dobar odaziv. Postali smo poput onih sala za vjenčanja u kojima termin morate rezervirati mnogo ranije. Haha, šalimo se, no zaista je bilo situacija u kojima smo morali odbiti roditelje jer nije bilo slobodnih termina. S obzirom na široku ponudu rođendaonica u Splitu, jako smo sretni što je naš rad već prepoznat i što smo našli svoje mjesto pod splitskim rođendanskim suncem. Često se dogodi da upravo djeca koja su bila uzvanici na rođendanima požele slaviti kod nas i odmah rezerviraju svoj termin, što nam je najveći kompliment - zadovoljno će Nikola.

Što takve proslave nude različito od rođendana u dječjim igraonicama kazala nam je Vanja.

- Dobili smo povratnu informaciju od roditelja da je naš program jedinstven jer je u potpunosti osmišljen i vođen. Animatori predvode sportsko zabavne igre, djeca nisu prepuštena samima sebi niti spravama već su u živoj interakciji čitavo vrijeme. Taman kad se nauživaju jedne igre, slijedi druga, još zanimljivija. Moramo istaknuti kako cijenimo i poštujemo rad svih igraonica. Ako se djeci ponudi vedrina, dobra energija i maksimalna posvećenost, zadovoljstvo na njihovom licu neće izostati o kojem god konceptu da se radi. Konkurenciju ne shvaćamo kao neprijatelje već kao poticaj da budemo što bolji i kreativniji - mudro će Vanja.

 Optimalan uzrast kojem je Spartin koncept namijenjen je dob od 3 do 13 godina.  Zahvaljujućoi dugogodišnjem iskustvu rada s djecom prikupili su veliku paletu igara koju i dalje proširuju tako da mogu osmisliti program koji će biti zanimljiv svakom uzrastu, djeci koja treniraju različite sportove kao i djeci koja nemaju velikog dodira sa sportom. 

- Imperativ rođendana uvijek je zabava pa se sve igre održavaju s velikom količinom humora i smijeha. Prostor u kojem se sve odvija velik je i prilagođen djeci, sama igraona obložena je tatami strunjačama, a okolne prostorije oslikane vedrim dječjim bojama - objašnjava izgled dvorane Vanja te poziva sve zainteresirane za proslavu sportskih rođendana u Sparte da ju kontaktiraju na broj mobitele 091 515 20 72, kao i da sve dodatne informacije potraže osobno na adresi Sparte, na Pujankama u Tijardovićevoj 2 te putem Facebook stranice ili e-maila.


hr Mon Nov 27 2017 18:40:12 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d32b11029111cfb168b456f/80

Imotski: Otvorena izložba "Životinjski svijet Imotske krajine"

Večeras je u Zavičajnom muzeju u Imotskom otvorena izložba “Životinjski svijet Imotske krajine”. Radi se o prirodoslovnoj izložbi ptica i zvijeri iz privatne zbirke Roka Rebića
Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Imotski Ankica Jukić istaknula je da ova izložba nije u okviru Imotskih sila zbog toga što se, zbog zahtjevnosti projekata poput Hasanaginice, ali i same izložbe, njezin termin mijenjao.
- Odraditi ovako 2 velika projekta u 14 dana - Hasanaginicu i ovu izložbu, mogu samo djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Imotski. Zahvaljujem svojim prijateljima i radnim kolegama koji su na svojim leđima iznijeli tako velik teret. Naravno, zahvaljujem gospodinu Roku Rebiću koji je ovu svoju preveliku ljubav ustupio nama, da bismo mi to mogli pokazivati, ali i učiti iz toga - izjavila je ravnateljica na otvaranju ove izložbe.

Dodala je kako zahvaljuje Ministarstvu kulture Republike Hvatske, koje je odobrilo sredstva za ovu izložbu te osnivaču POU-a Gradu Imotskom, koji podržava svaki projekt Učilišta. Branimir Leko, voditelj Zavičajnog muzeja, prisutnima je rekao nekoliko riječi o samoj izložbi:
- Izloženo je 76 preparata - ptica, zvijeri te sisavaca. Pripremljen je i grafički dio, a na samim natpisima nalaze se QR kodovi koji posjetiteljima omogućuju preslušavanje zvuka glasanja pojedine životinje - rekao je.

Vlasnik zbirke Roko Rebić pohvalio se svojim 50-godišnjim lovačkim stažom:
- Ovo je produkt moga truda i rada. Usporedbe radi, ovo što je izloženo ovdje vrijedi toliko da sam, za taj novac, mogao kupiti kuću na Mejama - istaknuo je Rebić, prisjetivši se situacije u kojoj je na -30 stupnjeva ostao sam, ali je ipak ustrijelio vuka.

Ravnateljica Ankica Jukić i voditelj Muzeja Branimir Leko uručili su Roku Rebiću zahvalnicu, apostrofirajući prekrasnu suradnju, za koju se nadaju da će se i nastaviti.


hr Sat Jul 20 2019 08:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d31fd1c29111c01168b4584/80

Poznato lice 'A strane' Vedran Ljubenko predstavio novu pjesmu

Kombinacijom promjena u tempu i tonalitetu te različitih žanrova pogodio je 'u sridu' i izbacio pjesmu pamtljivog refrena, potpuno različitu od onog što smo naviknuli slušati na domaćoj sceni.

Svima nam dobro poznato lice HRT-ove uspješnice 'A strana' zbog koje smo vikendima bili prikovani za male ekrane Vedran Ljubenko upravo je objavio spot za novu kantautorsku pjesmu pod nazivom 100 lica.


- Inspiracija su mi bili dvolični ljudi koje sam sretao putem. Općenito oni za koje sam shvatio nakon nekog vremena da se pretvaraju i da su lažni, a takvih ima u svakom društvu, kaže Vedran koji se ovom pjesmom bliži zaokruživanju prvog albuma.

Pjesme piše od četrnaeste godine

- Od devete godine sam prisilno išao na lekcije klavira i pjevao u zboru. Nakon nekog vremena mi je počelo ići na živce vježbanje stvari koje me tada nisu interesirale. Tada je, kaže, zavolio breakdance  i hip hop pa je počeo na klaviru svirati ono što mu se više sviđalo. 

Već sa 14 godina napisao je prvu pjesmu 'Žalostan', nedugo zatim nastala je i druga 'Kao ja i ti' pa je i na red došla treća po redu naziva 'Pjesmo moja'.

'100 lica'

Kombinacijom promjena u tempu i tonalitetu te različitih žanrova pogodio je 'u sridu' i izbacio pjesmu pamtljivog refrena, potpuno različitu od onog što smo naviknuli slušati na domaćoj sceni.

U produkciji je pomogao Vinko Mihić koji potpisuje mix, master i bubnjeve, a ostatak aranžmana sam Ljubenko.


Neobični spot montirao je Chempo, a za snimanje je bio zadužen Mahir Kapetanović Mahkey, kojeg smo također gledali i slušali u 'A strani'.

- A strana mi je donijela neka nova poznanstva i pojačala neka nova prijateljstva, naglašava Vedran i dodaje kako mu je u prvom planu autorski rad, a želja kroz nekoliko godina snimiti kvalitetne albume koje će publika znati prepoznati.


hr Fri Jul 19 2019 19:30:27 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d31ef5d29111c9a0f8b4720/80
Foto: karleusastar/Instagram

Karleuša odgovorila direktorici Turističke zajednice Makarska: Vi ste jedna obična prosta malograđanka

Direktorica Turističke zajednice Makarska na Facebooku je "napala" makarske ugostitelje, a srpska pjevačica Jelena Karleuša nije joj ostala dužna.
Bivša HRT-ova novinarka i voditeljica te sadašnja direktorica TZ Makarska, Hloverka Novak Srzić javno je poslala ljutitu poruku zbog glazbenog repertoara u Makarskoj:

"Uglavnom dragi prijatelji nastojim.podijeliti na ovim stranicama neke pozitivne vibracije...večeras sam baš ljuta..ljuta..TZ se potrudio ovog ljeta zajedno.s Gradom napraviti.odličan program za Makarsko kulturno.ljeto, od operete do opere..koncerata klasične glazbe, vrhunskog jazza i rock'n'rolla ..i onda privatni poduzetnici koji dođu na mjesec dana po profit u grad u Petar Pan dovode Karleuše svih fela...i jedino po tome na koncu neki žele zapamtiti i " obilježiti " naš grad...baš sam ljuta...😣☹️☹️" napisala je Novak Srzić na svom Facebook profilu.

Pjevačica Jelena Karleuša odgovorila je na prozivku bivše HRT-ove novinarke i podijelila je sa milijunima pratitelja na Instagram profilu:

"Čitam da se neka starija gospođa iz Turističke organizacije Makarske ljuti što sam tamo imala nastup, nazivajući me "cajkom". Cajka je pogrdan naziv za ženu koja se bavi glazbom iz Srbije. Valjda je vrijeme gospođo da se manete fašizma i šovinizma i seljačke zadrtosti te da se malo educirate tko sam ja! Ne bruji Makarska o meni, kako kažete, bruji cijeli svijet. Ne zato što sam ja "cajka" već zato što sam ZVJEZDETINA koju vole milijuni i van granica Balkana a vi... Vi ste gospođo jedna obična prosta malograđanka i zbog takvih kao što ste vi su plaže u Hrvatskoj poluprazne! Manite se mržnje i politike jer ste DO*URČILI S TIM! i Bogu i narodu! Mlade ljude zaboli za to, samo se još vi u vašoj staroj glavi dijelite na "Njemce, Partizane, Četnike, Ustaše" itd. I da, hvala Makarskoj na divnom druženju", napisala je pjevačica.hr Fri Jul 19 2019 18:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d31b59d29111c78158b458c/80
Foto: Pixabay

Recesija tours: Šest načina da uživate na godišnjem odmoru i kod kuće

Ne morate otići na daleko putovanje ili razvikane turističke destinacije da biste imali godišnji odmor za pamćenje.

Najvažnije je dobro se odmoriti i zabaviti, te udaljiti od svakodnevnih obveza. A to možete i u vlastitom "dvorištu".

1. Otkažite sve poslove
Ako ste na godišnjem odmoru, onda se tako i ponašajte. Čišćenje i pospremanje doma te obavljanje zaostalih obveza i poslova nešto je što možete raditi uvijek. 

Cijelu godinu naporno ste radili i vaše tijelo i duh trebaju predah. To znači potpuno se opustiti i priuštiti si malo zasluženog ljenčarenja – bez ikakvih obaveza i razmišljanja o njima. 

Stoga iskoristite dragocjeno slobodno vrijeme za stvari za koje inače nematevremena, pročitajte dobru knjigu, pogledajte dobar film, pregledajte stare albume, ili jednostavno ne radite ništa.

2. Bez mobitela, molim
Ako vam poruke, pozivi i e-mailovi ne dopuštaju da potpuno zaboravite na posao – isključite telefon i računalo. Zamislite da su u kvaru i shvatit ćete da itekako možete bez njih. Ništa nije toliko važno da bi vam kvarilo zasluženi odmor. Mobitel i računalo samo su nešto na što ste navikli kao dio svakidašnjice i svakako možete bez njih neko vrijeme.

3.Turistički obilazak vlastitog grada
Kada bi vas neki stranac upitao koja su najljepša mjesta i znamenitosti u vašem mjestu te kako doći do njih, što biste mu odgovorili? Upravo tako – niste sigurni po čemu je vaš grad poseban i ne znate dovoljno o njegovim kulturnim znamenitostima.

No to je i razumljivo jer svoj grad doživljavamo kao mjesto gdje radimo i živimo – svakodnevno prolazimo kroz njega i gledamo samo na sat, ne obraćamo pozornost na građevine, parkove i ostale ljepote. No pokušajte ga gledati očima turista – uzmite kartu grada i obiđite sva lijepa mjesta za koja inače ne uspijete naći vremena. Iznenadit ćete se koliko ćete novih stvari otkriti o vlastitoj okolini.

4. Fotografije za pamćenje
Ne morate posjetiti neke od velikih svjetskih metropola da biste imali fotografije dragih ljudi i lijepe uspomene u albumu. Organizirajte izlet s obitelji i prijateljima i ponesite fotoaparat. Kada kasnije budete pregledavali fotografije, neće vam biti važno gdje su snimljene - razveselit će vas poznata i draga lica na njima više nego krajolik u pozadini.

5. Piknik
Piknik možete organizirati i u vlastitom dvorištu i na razne načine – to može biti romantičan dan samo za vas dvoje, uz finu hranu i uživanje u hladu, a može biti i privatna zabava za vaše najdraže – uz roštilj i dobru atmosferu koja će potrajati do kasnih sati.

6. Angažirajte prijatelje ili baka-servis
Ne morate imati grižnju savjesti ako jedan dan prepustite brigu o djeci nekom drugom, a vi se posvetite samo sebi. Čak i na odmoru brinemo se o svakodnevnim stvarima – djeci, domu i sitnim kućanskim poslovima. 

Priuštite si barem jedan dan odmor od svega toga, pa čak i od dragih osoba, jer nismo svjesni da nam je ponekad potreban potpuni mir i vrijeme provedeno u samoći i posvećeno samo sebi, piše zadovoljna.hr

hr Fri Jul 19 2019 14:21:22 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .