Obustavljena potraga za nautičarem nestalim 12. kolovoza kod Visa

Nestali nautičar N.D. za kojim se neprekidno tragalo od 12. kolovoza, kad je u popodnevnim satima prijavljen njegov nestanak nakon pada u more s čarterirane jedrilice “Anja” još uvijek nije pronađen, izvijestilo je u petak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Tijekom koordinirane i opsežne akcije u potragu su bila uključena plovila Lučke kapetanije Split i ispostava, kao i ispomoć šibenske i pločanske lučke kapetanije, plovila Pomorske policije Split te plovila i zrakoplovi Obalne straže RH, uz povremena uključenja u potragu od strane civilnih posada.

Iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) podsjećaju i da su zrakoplovi Obalne straže svakog dana prelijetali splitski arhipelag i srednji dio Jadranskog mora, odnosno obale otoka Svetac, Brusnik, Biševo i Sušac te povratno i redovito otok Vis, no, nautičar, nažalost, nije pronađen.

Uz ostalo su izvijestili da je u četvrtak predvečer teže ozlijeđeno dijete na rekreativnoj teglećoj plutači ‘banana’, na koje je naletio iznajmljeni jet-ski kojim je upravljao ruski državljanin. Ozlijeđeno dijete prevezeno je u Opću bolnicu Pula, a o događaju je obaviještena Pomorska policija Pula, obzirom da se voditelj jet-skija nakon pomorske nesreće udaljio bez zaustavljana s mjesta nesreće te je za njim u tijeku potraga.

POSLJEDNJE DODANO: