Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/57fc84ab1eea8fe14f8b45f0/80
Foto: Screenshot YouTube

Tri sigurna dokaza da vam prisluškuju telefon

Sigurno ste se nekad suočili s problemom u telefonskim razgovorima: šumovi, odjeci, jeka, prekidi

Normalno, problemi u razgovoru mogu se dogoditi iz jednostavnih tehičkih razloga. Često problem može biti tehničke prirode, operateri ili kvar na mobilnom aparatu. A stručnjaci kažu da postoje tri sigurna dokaza da vam netko prisluškuje telefon, piše N1. O čemu je riječ?

Razlog prvi: u pozadini tijekom razgovora čujete odjeke vlastitog glasa. Jeka je najbolji dokaz da s vašim pozivima ''nešto događa''. Posebno ukoliko se ponavlja...

Razlog drugi: topla baterija! Ukoliko vam je baterija zagrijana bez nekog posebnog razloga (iako u tom trenutku ni ne koristite telefon), i to bi mogao biti znak da vas ''slušaju''. Obratite pažnju...

Razlog tri: usporeno uključivanje mobilnog uređaja. Telefon se sporo pali, a nakon što ga pokušate ugasiti, isto tako mu je potrebno puno vremena da se isključi.

Facebook komentari

hr Wed Oct 19 2016 22:00:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/56d8078e0890d207008b4ec1/80
Foto: Samsung

Samsung i dalje vodeći na tržištu pametnih telefona unatoč fijasku Galaxy Notea 7

Njegov glavni suparnik, američka informatička tvrtka Apple, doživio je pad, pa mu je udio na tržištu tek 12,5 posto

 Samsung je u trećem tromjesečju pretrpio štetu zbog fijaska Galaxy Notea 7, ali ne toliku da bi izgubio prvo mjesto na svjetskom tržištu pametnih telefona, pokazuju istraživanja ureda IDC-a i Strategy Analyticsa.

Dva ureda ocjenjuju da je udio južnokorejske grupacije na tržištu pao na 20 posto, a godinu ranije je iznosio nešto više od 23 posto.

No i njegov glavni suparnik, američka informatička tvrtka Apple, doživio je pad, pa mu je udio na tržištu tek 12,5 posto, po ocjeni IDC-a i 12,1 posto po ocjeni Strategy Analyticsa.

- Prevlast Samsunga na tržištu kratkoročno nije dovedena u pitanje, čak i nakon povlačenja Galaxy Notea 7, jako praćenog u medijima, ali dugoročne posljedice za Samsung tek treba vidjeti - komentirala je Melissa Chau, analitičarka IDC-a.

Galaxy Note 7 je trebao biti Samsungov najjači proizvod, ali se nekoliko njegovih primjeraka zapalilo ili eksplodiralo. Tvrtka je rekla da su za to krive baterije i početkom rujna je organizirala prvo veliko povlačenje. No kada su se i zamjenski uređaji počeli samozapaljivati, odustala je od proizvodnje.

Facebook komentari

hr Thu Oct 27 2016 21:46:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5803be0f1eea8f395b8b4834/80

Ovo su imena koja su zabranjena

Diljem svijeta postoje striktna pravila kojih treba držati prilikom davanja imena djetetu. Ako nisu u skladu s njima, idu na odobrenje državnim uredima

Da se vlasti u ovim zemljama nisu uplele, djeca bi nosila ime Facebook, Rambo, Batman, Mini Cooper pa čak i Adolf Hitler i Smrdljiva glava. Pogledajte koja su imena zabranjena diljem svijeta po državama, piše Business Insider, a prenosi 24sata

Njemačka: Matti, Adolf Hitler, Kohl, Stompie, Osama Bin Laden

Njemačka ima nekoliko pravila pri određivanju djetova imena: prezime ne može biti ime, nema spolno neutralnih imena, dijete se ne može zvati po predmetu ili proizvodu i dijete ne može nositi ime koje šteti njegovoj dobrobiti ili može rezultirati cjeloživotnim ponižavanjem. 

Francuska: Nutella, Strawberry, Deamon, Prince William, Mini Cooper

U Francuskoj uredi za imena moraju obavijestiti lokalni sud ukoliko smatraju da je neko od imena čudno i da se protivi interesima djeteta. Sud može zabraniti da se to ime da djetetu, pogotovo ako procjene da može uzrokovati doživotno ponižavanje.

Danska: Jakobp, Ashleyi, Anus, Monkey, Pluto

U ovoj zemlji postoji popis od 7000 dozvoljenih imena. Ako želite dati djetetu drugačije ime, morate tražiti dozvolu od Odjela za istraživanje imena na Sveučilištu Kopenhagen. Oko 1000 imena prođe proces procjene svake godine, a oko 20 posto ih odbiju, uglavnom zbog čudnog izgovora. 

Island: Zoe, Harriet, Duncan, Enrique, Ludwig

Isto kao i u Danskoj, i na Islandu postoji popis imena. Da bi dali djetetu drugačije ime, morate Islandskog komiteta za imena. Oko polovice zahtjeva odbiju svake godine jer krše stroga islandska pravila. Među njihovim pravilima su da - imena moraju imati islandske gramatičke završetke i ne smiju biti u konfliktu s islandskom lingvističkom strukturom. Također, ako ime sadrži znakove koji ne postoje u islandskoj abecedi (npr. c, q ili w), zabranit će ga. 

Malezija: Chinese Ah Chwar (zmija), Woti (seks), Khiow Khoo (grba), Chow Tow (smrdljiva glava), Sor Chai (lud)

U Maleziji postoji popis nepoželjnih imena, a na listi neprihvatljivih imena su životinje, uvrede, brojevi, hrana te članovi kraljevske obitelji ili počasna imena.

Meksiko: Facebook, Rambo, Escroto (skrotum), Hermione, Batman

Meksiko je eksplicitno zabranio 61 prvo ime koja su ili uvredljiva, pogrdna ili nemaju značenje. Glavni razlog za to je želja vlasti da zaštite dijete od zlostavljanja zbog svog imena.

Facebook komentari

hr Thu Oct 27 2016 20:42:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/581246291eea8fa0808b47ad/80
Foto: Firebox.com

Vinski kondom: Nije za ono na što ste pomislili

Dolaze u klasičnom pakiranju za kondome
Ovaj vinski kondom zapravo se koristi kao čep za vinske boce, ali i za pivske. Ne dodaje visinu boce za razliku od drugih čepova te se može se prilagođavati bilo kojoj širini boce. 

Možete ga nabaviti za 80-ak kuna.

Facebook komentari

hr Thu Oct 27 2016 20:24:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/581229731eea8fe3858b4597/80
Foto: Facebook

Kakvo je vrijeme došlo, i sapun se krade

Imoćani muku muče s lopovima
Imoćani su u zadnje vrijeme hit na Facebook stranici Dnevna doza prosječnog Dalmatinca tako da su nas i ovaj put oduševili. Naime, objavljena je fotografija natpisa s vrata wc-a u imotskoj ambulanti na kojoj se mole svi da prestanu krasti sapun.

Koliko je teško vrijeme došlo, tome zaista svjedoči ova fotografija. 

Facebook komentari

hr Thu Oct 27 2016 18:20:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .