Vatrena noć u Dalmaciji: Gorjelo u Splitu, Makarskoj, Zatonu, Ninu

Kraj Zadra, u Ninu, buknuo je požar na livadi, no vatrogasci su se teško probili do njega zbog jake orkanske bure koja je iščupala stabla pa su im zakrčila put. Iz Nina se nije moglo izaći ni na jedan izlaz pa su ljudi bili prestravljeni.

Zatonu, mjestu blizu Nina, buknuo je još jedan. Gorjelo je nisko raslinje. Iako su kuće u Zatonu bile ugrožene, uspjeli su ih spasiti oko jedan sat ujutro. Prije toga su evakuirali i dio stanovništva. Osim kuća, ugrožena je bila i obližnja benzinska postaja koja je također, zahvaljujući vatrogasnom intervencijom, spašena, javlja 24sata.hr

U Splitu, na Brdima, između Sarajevske ulice, Vranjičkog puta i Puta Brda u petak navečer iza 22 sata izbio je požar. Gorjelo je nisko raslinje i razni otpad, a oko 23:30 buktinja je polako stavljena pod kontrolu.

Vatrogascima na terenu posao je otežavala jaka bura koja je u poslijepodnevnim satima počela jačati, ali i uske ulice te parkirani autobomili zbog kojih su se teško probijali po kvartu. Vatra se naime, širila među kućama, no niti jedan objekt nije bio ugrožen. Na teren je izašlo 20 vatrogasaca sa sedam vozila od kojih je pet iz JVP-a Split te dva iz DVD-a. Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen,a navodno je od plamena oštećen jedan automobil.

Gorjelo je i u Makarskoj, no požar je oko 22 sata stavljen pod kontrolu. Uzrok još nije poznat, a vatrogascima je otežavala jaka bura.

U Makarskoj je također oko 23:50 sati izbio požar u Vukovarskoj ulici kod nadvožnjaka koji je ugašen u 01:45 sati, a gorjelo je nisko raslinje i makija. Zbog širenja požara uslijed jakog vjetra policijski službenici evakuirali stanare obližnjih stambenih zgrada, a nakon 20 minuta kada se stanje smirilo građani su se vratili u svoje domove. Također, tijekom požara policijski službenici su vozila sa D-8 preusmjeravali kroz Makarsku.

POSLJEDNJE DODANO: