Opomena za profesora iz Čakovca: ‘Dobio je žuti karton. Ukoliko bi se ponovilo, mogao bi dobiti otkaz’

Profesor iz Tehničke škole u Čakovcu Franjo Dragičević dobio je opomenu pred otkaz zbog toga što se fizički sukobio s učenicima, potvrđeno je na konferenciji za medije u Ministarstvu obrazovanja. 

– Škola nije iskoristila sve mogućnosti koje je mogla provesti unutar ovlasti niti je kontinuirano provodila mjere koje je Ministarstvo propisalo. Ravnatelj je nastavniku izrekao mjeru. Ukoliko bi se incident ponavljao, nastavnik bi mogao dobiti otkaz”, rečeno je u Ministarstvu. 

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je da profesor i dalje radi te da je na neki način dobio “žuti karton”. Kao olakotna okolnost, profesoru Dragičeviću uzeto je to što mu je dosadašnja krarijera, a ima samo godinu dana do mirovine, besprijekorna. Očito je zakazala i škola jer je profesor nekoliko puta upozoravao nadležne na ono s čime se susreće na nastavi. 

Rekla je da se i sama osobno susretala sa sličnim slučajevima.

– Nasilje nikada nije dobar odgovor na nasilje. Ova situacija zahtjeva sveobuhvatne mjere. Pokrenut ću nacionalni akcijski plan za prevnciju nasilja u školama na razini Hrvatske”, istaknula je, piše vijesti.hr

POSLJEDNJE DODANO: