Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/591f3b59b9e03e55138b45cf/80
Foto: RTL

Ivan Pažanin vraća se na male ekrane: "Što da kažem, nego evo me doma"

Šarmantni splitski chef se u šestoj sezoni RTL-ovog kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj' pridružuje Mateji Domitrović Sabo, Tomislavu Špičeku i Mati Jankoviću kao četvrti član žirija

- A što da drugo kažem, nego: Evo me doma! Ovdje, na setu showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“ uvijek se osjećam kao kod kuće jer volim ovaj format, a i većinu ljudi koja radi na showu itekako dobro poznajem. Prvi dan snimanja prošao je odlično, kao da nikada nisam bio odsutan… Jesam li imao tremu? Ma, kakva trema! Nju sam zaboravio još u svojoj prvoj sezoni!. - kaže Ivan Pažanin, jedno od omiljenih kulinarskih TV lica, čiji je povratak u popularni RTL-ov gastro show najveće iznenađenje nove sezone.

S obzirom da se ovaj kulinarsko-natjecateljski show prikazuje već šestu sezonu zaredom, producenti su odlučili iznenaditi vjerne gledatelje novitetima. Pojačanje u žiriju pozdravili su i gastrosuci, koji već snimaju nove nastavke ovog kulinarsko-natjecateljskog showa u zagrebačkom „Jadran filmu“.

- Čini se da je produkcija odradila odličan posao kod izbora četiri suca različitih kulinarskih podneblja. Napokon se ujedinila Hrvatska, barem što se gastronomije tiče. Mate savršeno poznaje tradiciju i delicije s Kvarnera i Istre, Tomeku su zagorska i slavonska kuhinja u malom prstu, Mateja dolazi s područja Posavine, a ja guštam u dalmatinskoj spizi. - kaže Ivan dodajući kako ga veseli i novi koncept showa.

- Apsolutno ću biti stroži ove sezone prema kandidatima. Žarko želim da svi oni dođu na set s puno ljubavi i znanja prema hrani. No, moraju shvatiti da se ovaj show već gleda dugi niz godina i da već vrapci na grani znaju osnove kuhanja i što žiri traži na samom početku showa! Kolege suci i ja ovdje nismo pokusni kunići i teško ćemo pustiti dalje nekoga tko je došao u show samo zbog pet minuta slave. - objasnio je Ivan što donosi nova sezona kulinarskog showa „Tri, dva, jedan – kuhaj!“, koji uskoro počinje s prikazivanjem na RTL-u!

hr Wed Jan 17 2018 19:00:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bcf62700e493827118b45fb/80
Foto: Prometne zgode i nezgode

Kinez stigao unajmljenim autom beogradskih tablica pa Splićanima ostavio poruku

Svjesan mogućih posljedica ostavio je ceduljicu na automobilu i objasnio o čemu se radi...
Mnogo je primjera netrpeljivosti između Hrvata i Srba, a čini se kako je ovaj turist iz Kine s istom i upoznat.

Naime, unajmio je automobil u Srbiji i s beogradskih tablicama stigao u Split. Svjesan mogućih posljedica, a nije prvi put da se takvo nešto ili bar slično dogodilo u gradu pod Marjanom, ostavio je ceduljicu na automobilu i objasnio o čemu se radi... 
- Molim vas, nemojte mi ukrasti registracijsku pločicu. Molim vas. Iz Kine sam, žao mi je, unajmio sam auto u Srbiji. Hvala. - napisao je. 


Inače, fotografija je objavljena na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode". 
hr Tue Oct 23 2018 20:03:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bcf56bf0e49380f008b4b09/80

Što se događa u tijelu kada popijemo gazirano piće?

Osim što tijelo "napada" poveća količina šećera, istodobno djeluje tako da organizmu "oduzima" vitamine i minerale

Gazirana pića obiluju fruktoznim šećerom i praznim kalorijama pa ih svakako trebalo izbjegavati piti učestalo.

Farmaceut Niraj Naik prije nekoliko godina upozorio je da jedno gazirano piće može učiniti mnogo više štete nego što mislimo. 

Prvih deset minuta

Tijelo "pogađa" poveća količina šećera, kao da ste pojeli 10 jušnih žlica šećera, ali nećete osjetiti promjene u svom organizmu zahvaljujući djelovanju fosforne kiseline. Osim što tijelo "napada" poveća količina šećera, istodobno djeluje tako da organizmu "oduzima" vitamine i minerale. Osim nezdravog djelovanja iznutra, tamno gazirano piće ostavit će i neugodne mrlje na zubima. Ako ih često pijete, vaši zubi će potamnjeti.

Nakon 20 minuta

Razina šećera u krvi raste i prouzročuje pojačano izlučivanje inzulina. Jetra reagira tako da pretvara šećer u masne zalihe.

Nakon 40 minuta

Dolazi do apsorpcije kofeina. Krvni tlak raste, a kao odgovor na to jetra distribuira više šećera u krvotok. Receptori za adenozin u mozgu su sada blokirani i sprečavaju osjećaj umora i pospanosti.

Nakon 45 minuta

U tijelu se događa pojačano izlučivanje dopamina koji stvara osjećaj sreće, sličan onome kada osoba konzumira heroin. - prenosi Večernji list.

hr Tue Oct 23 2018 19:13:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bcf3e170e493873128b45af/80
Foto: Facebook

"Kako je Flegmarin postao kapetan": Predstavljanje romana Magdalene Mrcele

U programu sudjeluju će sudjelovati glumica Ana Perković, profesor glazbene umjetnosti Ivan Bošnjak i glazbenik Bruno Jakobljević, a moderatorica će biti Vesna Žižić
U Gradskoj knjižnici Solin održat će se predstavljanje romana "Kako je Flegmarin postao kapetan" autorice Magdalene Mrčele, dobitnice književne nagrade "Zvonko" za najbolji neobjavljeni prozni rukopis za djecu i mlade 2017.godine.


Predstavljanje će se održati u petak, 26. listopada u Teatrinu GK Solin s početkom u 19 sati. 
U programu sudjeluju će sudjelovati glumica Ana Perković, profesor glazbene umjetnosti Ivan Bošnjak 
i glazbenik Bruno Jakobljević, a moderatorica će biti Vesna Žižić.
hr Tue Oct 23 2018 17:28:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/589d68f0b473987c2b8b4723/80
Foto: Pixabay

Kaštelanska zavičajna radionica u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu

U srijedu 24. listopada, u 11.00 sati
U sklopu Mjeseca hrvatske knjige 2018., čija je ovogodišnja tema "kulturna baština", u odjelu Gradske knjižnice Kaštela u Kaštel Sućurcu u srijedu 24. listopada u 11.00 sati, održat će se “Kaštelanska zavičajna radionica”.

Učenici 4. razreda OŠ kneza Mislava iz Kaštel Sućurca, predvođeni učiteljicom Milojkom Vicetin upoznat će se s pjesničkim stvaralaštvom sućuračkog pjesnika Miroslava Luketina Sarajčeva koji piše i stvara na sućuračkoj čakavštini.
 
hr Tue Oct 23 2018 17:22:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .