Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf2e88e0e49383d1b8b45db/80

Plan za 2020.: 20 milijuna kuna za održavanje prometne infrastrukture, za investicijsko održavanje dva puta više nego lani

Gotovo 20 milijuna kuna ove će godine Grad Split uložiti u održavanje svojih prometnica, parkirališta i nogostupa, poboljšanje sustava za odvodnju te sanaciju potpornih zidova.
U godišnjem planu Investicijskog održavanja, za koje je predviđeno 15 milijuna kuna - što je dvostruko više nego prošle godine, nalaze se netom započeti radovi na Trsteniku (ulica Put Trstenika od rotora na križanju s Bračkom ulicom do Poljičke ceste) i na Mejama (u Mihanovićevoj ulici od Supilove do Marasovićeve ulice), ali i brojni drugi među kojima su radovi izvanrednog održavanja Gajeve ulice, Matoševe ulice, sanacija ulice Put sv. Lovre, Mostarske ulice, dijela Zvonimirove ulice u Slatinama te sanacija kamenih ploča u Šegvićevoj ulici na Bačvicama i izgradnja pristupne rampe za osobe s invaliditetom na ulazu u park Sustipan.

Ovakvo, investicijsko održavanje prvi je put uvedeno u Proračun Grada Splita u 2019. godini.

Prošle godine kroz taj su program sanirane Hercegovačka, Vukovarska i Starčevićeva ulica, nogostup, potporni zid, drvored i javna rasvjeta u Bračkoj ulici, potporni zid u Pupačićevoj ulici, parkiralište za turističke autobuse u Kopilici i potporni zid u ulici Put Spahija u Sitnom, a ukupan iznos izdvojenih sredstava bio je oko sedam milijuna kuna.

Osim investicijskog, za ovu godinu isplanirano je i redovno održavanje kolničkih površina, a od većih zahvata izdvajamo sanaciju ulica Vrh Visoke i Stepinčeve, dijelova Mostarske i Perunove ulice u Žrnovnici, Zagrebačke kod realke te ceste oko trga ispred HNK.

Iz plana redovnog održavanja izvan kolničkih površina valja spomenuti sanaciju potpornog zida u Ivankovoj ulici u Stobreču, sanaciju ploča u ulici Ruđera Boškovića i sanaciju platoa ispred pošte na Mertojaku.

Planom za 2020. godinu utvrđen je početak i rok svakog projekta, a građani će o istima biti navrijeme obaviješteni.
hr Thu Feb 06 2020 16:47:51 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e5436d329111c60508b45d1/80

Imoćani ne odustaju: Na trgu pored vijenca osvanule nove svijeće

Ranije danas su uz vijenac ostavljene dvije svijeće u crvenoj boji te jedna u bijeloj, a broj se uvećao kada je pala večer...
Da je spaljeni krnjo u Imotskome bio gay par koji želi usvojiti dijete s likom Nenada Stazića već znaju i ptice na grani. Osude pljušte sa svih strana, a saborski zastupnik Arsen Bauk tom prilikom je pristigao u centar Imotske krajine kako bi podnio kaznenu prijavu protiv organizatora. 

Prijavu su najavili i iz udruge Dugine boje. Dok je većina složna u činjenici da se govor mržnje ne smije tolerirati i treba osuditi, neki su se pak zapitali je li zapravo riječ o umjetničkoj slobodi. Među njima i Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a.

Bilo kako bilo, danas su u Imotskome na mjestu gdje se sporni krnjo palio osvanule svijeće i vijenac koji su ondje ostavila trojica muškaraca. Kada je pao mrak, broj svijeća se uvećao, a provokacije, čini se, ne jenjavaju.
hr Mon Feb 24 2020 21:49:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/590ae303b47398de708b45c8/80
Foto: Pixabay

Nova poskupljenja: Gorivo bi moglo biti skuplje šest kuna po spremniku?

Neslužbene informacije govore da bi najviše mogao poskupjeti benzin

Ponovno bi mogle porasti cijene goriva, neslužbeno doznaje portal cijenegoriva.info. Naime, spremnik benzina mogao bi biti skuplji za šest kuna, a porast će, po njihovoj procjeni, cijene dizela i LPG-a.

Dizel bi pak mogao poskupjeti za četiri kune, a autoplin 4,5 kune.


hr Mon Feb 24 2020 20:42:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e53bde529111c4c4d8b462f/80

Učenici koji su bili u Italiji ipak će sutra na nastavu

Unatoč ranije objavljenim informacijama, učenici iz Splita i Omiša ipak će sutra na nastavu

Učenici iz splitskog Nazora i Srednje škole Jure Kaštelana koji su bili na izletu u Italiji ipak će sutra, u utorak, na nastavu. Potvrdila je to ravnateljica županijskog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin.

RANIJE OBJAVLJENO:

Prema najnovijim uputama Službe za epidemiologiju Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije učenici Srednje škole 'Jure Kaštelan' iz Omiša, njih ukupno 32 i četiri nastavnika koji su bili u pratnji na stručnoj ekskurziji u Italiji (Verona-Padova-Venecija) ostat će u kućnoj izolaciji sljedećih 14 dana te neće ići u školu. 

Dio učenika je, kazala je ravnateljica tamošnje škole Tereza Srdelić, u ponedjeljak i došao u školu, ali, sukladno s uputama Službe za epidemiologiju HZZJZ Splitsko – dalmatinske županije, je vraćen kući iza 10:30 sati.hr Mon Feb 24 2020 19:11:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/59f8cedbb9e03e48948b4786/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Uzorci iz Splita, Rijeke, Zagreba i Siska negativni su na koronavirus

Svi danas testirani uzorci pokazali su se negativnima

Svi uzorci koji su danas testirani na koronavirus negativni su. Analizom uzoraka po jednog pacijenta iz Splita i Rijeke te po dva pacijenta iz Siska iz Zagreba utvrđeno je da su negativni na Covid-19. Jutarnji list doznaje da bi tijekom večeri u Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević u Zagrebu na analizu trebalo stići pet dodatnih uzoraka iz Rijeke te još dva iz Zagreba.

RANIJE OBJAVLJENO:

U tijeku je testiranje uzoraka iz Splita (1), Rijeke (1), Zagreba (2) i Siska (2). U dosadašnjim testiranjima niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus.

Informacije o rezultatima će nakon završenog testiranja biti dostupne preko zdravstveih ustanova iz kojih su uzorci upućeni na testiranje, a u skladu s GDPR-om.

Informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka, javili su iz Kliknike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu.
hr Mon Feb 24 2020 18:09:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .