Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/591f3b59b9e03e55138b45cf/80
Foto: RTL

Ivan Pažanin sasvim iskreno: "Neka pišu što hoće, ja se na to ne ljutim!"

Iako su mnoge žene priznale da RTL-ov šou gledaju isključivo zbog njega, njegovo srce pripada samo 26-godišnjoj menadžerici Andrei Koprčini
U velikom intervjuu koji je dao novinaru Gordanu Vasilju, trenutačno najpopularniji hrvatski chef Ivan Pažanin progovorio je o netom završenoj četvrtoj sezoni vrlo gledanog RTL-ovog kulinarskog show-a ''3,2,1 kuhaj!'

- Taj moment opuštenosti di su oni tili da smo mi svi prirodni, normalni, da zaboravimo na te kamere, to su dobili i to je ona draž svega i to je ono najbolje šta ta emisija nosi. Tako da ništa nije bilo namišteno, sve je bilo onako kako je, u onome trenutku kako nam dođe, komentiramo onako kako mislimo da je najbolje, ocjenjujemo kako mislimo da je najbolje, bez velike filozofije.''

Ivanovi komentari tipa: ''obavezno 2-3 kapi maslinovog ulja'', "fali li ta kremoznost", ''ima li neko jelo ili nema "priču", jer ako nema priču onda valjda nije ni jestivo?!'', postali su njegov zaštitni znak."

- Meni je to fantastično kako ljudi pamte te moje riči. Ja sam reka, ja sam takav kakav jesam, moj način izražavanja je takav kakav je, ne bižim od njega, ja se ponosim s njim, drugačije ne znam, ne želim i ne moram se izražavat. Onako kako mi u tom trenutku dođe, možda je to laički onako rečeno, ali vidiš koja je poanta cile priče, da ljudi to zapamte. Znači i kad je šala u pitanju i kad je sve onda bi reka Pažanin je reka da fali kremoznosti, da fali onaj touch, eto odlično, stvarno sam zadovoljan i s time sam najviše ponosan, to mi je ludilo.

Najpoželjnijeg chefa u Hrvata obasipaju pažnjom i suludim komentarima. Ima tu svega, od iskazivanja ljubavi do prosidbi. Jedna ga je pak gledateljica na društvenoj mreži nedavno optužila da flertuje s natjecateljicom Ozanom te da joj zato daje visoke ocjene.'

- A pa šta da ti rečem, meni je to smišno, mogu pisat što god hoće, ja se na to ne ljutim, ljudi imaju svoje mišljenje i tako. Apsolutno da to nije istina, normalno da nije, niti je to profesionalno niti bi to tribalo biti tako, ali ljudi imaju pravo napisat što hoće, ja sam sad izgleda javna ličnost, javna osoba, to je njihovo pravo. Moje je da se ljutim, ne ljutim, da se smijem, ne smijem i tako.

Naklonost gledatelja, Pažanin je dobio i s dobrom zezancijom i međusobnim podbadanjem s kolegom Tomislavom Špičekom. Zagorski majstor za spravljanje čvaraka je u šali izjavio da ga Pažanin toliko ljuti da je smršavio 10 kilograma. '

- Kamo sriće da je smršavio 10 kila otkad se druži sa mnom, to bih najviše volio. Odlični smo, stvarno smo odlični, privatno smo fantastični, družimo se i razgovaramo puno. Meni jedan simpatičan čovik stvarno. I ta naša prepucavanja, šta bi ja reka mast, maslinovo ulje, ima svoje draži, ima onaj svoj gušt, stvarno se nema šta reć.

Iako su mnoge žene priznale da RTL-ov šou gledaju isključivo zbog njega, njegovo srce pripada samo 26-godišnjoj menadžerici Andrei Koprčini. Evo s čime ga je osvojila lijepa Solinjanka s kojom je u dugogodišnjoj vezi.'

- Sa svime, po meni najbitnije inteligencija, humor, način razmišljanja, način komunikacije, mislim da je to sasvim dovoljno, a lipotu ne moram ni spominjat.

Na Vasiljevo pitanje kako djevojka gleda na njegov televizijski angažman u Zagrebu, odgovario je. 

- Apsolutno mi je bila podrška u svemu od prvog dana. Kako je meni to sve bilo interesantno, drugačije, novo i privikavanje, tako je bilo i njoj, ali to je sasvim normalno i bez njezine podrške nema smisla.

Ljubav, kažu, ide kroz želudac pa je njegova Andrea prava sretnica.

- Gledaj, da ti budem iskren, doma kad god mogu, kad god imam vrimena skuvam nešto i to mi je drago ić kupit i doć doma i okrenit i lipo izist i popit lipu čašu vina, tako da u svakom momentu kad mogu, to radim. - kazao je Pažanin.

Facebook komentari

hr Fri May 19 2017 20:37:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/56be25f56f861ac9068b464e/80
Foto: Ilustracija Zdravlje prirode

Konačno srušen mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju

Znanstvene studije u kojima se proučavao učinak konzumiranja hrane bogate masnoćama i masnim kiselinama na naš organizam srušile su česti mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju
Pedijatar i profesor medicine Aaron Carroll u svojoj knjizi "The Bad Food Bible: How and Why to Eat Sinfully" navodi vrlo korisne informacije, piše zadovoljna.hr.

Postoji jedna stvar koju znamo o namirnicama bogatima masnoćama i masnim kiselinama. Njihovo konzumiranje ne uzrokuje dobitak kilograma. Baš suprotno, zapravo može pomoći pri gubljenju nekoliko kilograma, navodi Carroll.

To znači da bi se namirnice poput avokada, lososa i orašastih plodova svakako trebale naći u našoj prehrani. Također, one osobe koje konzumiraju hranu bogatu masnoćama i masnim kiselinama te hranu čiji je udio rafiniranih ugljikohidrata vrlo nizak često znaju izgubiti kilograme te poboljšati zdravstveno stanje.

Tijelu su potrebne masnoće i masne kiseline kako bi ono zdravo funkcioniralo. Jer kada ne jedemo namirnice iz te prehrambene skupine, umjesto njih onda konzumiramo rafinirane ugljikohidrate i šećer, koji se često povezuju s debljanjem i pretilošću.

Naravno, bitno je znati da nisu sve masnoće jednako dobre za nas te da bismo ih trebali najviše uzimati iz namirnica kao što su avokado, riba, orašasti plodovi i maslinovo ulje.



Facebook komentari

hr Mon Nov 20 2017 19:59:14 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a12e82eb9e03e88058b460b/80

Deset genijalnih načina da čistite manje, a jednako je efikasno

Postoje načini da čišćenje postane lakše i brže te da vam ne oduzima toliko vremena. Male promjene mogu vam značajno olakšati svakodnevni život...
1. Čišćenje kauča ili sofa

Umjesto da provedete sat vremena ribajući tkaninu, u bočicu s raspršivačem ulijte decilitar votke i našpricajte garnituru. Pustite petnaestak minuta da alkohol ishlapi i lagano prebrišite. Garnitura će izgledati kao nova, pišu 24 sata.

2. Plastične igračke i kockice

Perilica za pranje suđa može prati različite stvari iz kuće koje ne spadaju pod suđe. Iskoristite je! U njoj možete oprati čaše u kojima držite pastu i četkice za zube, plastične ukrase, podmetače za čaše (ne papirnate), ali i tvrde dječje igračke poput kockica za slaganje. 

Pranje kockica nije lagan posao i obično uključuje namakanje u sapunu i kipućoj vodi, ribanje i špricanje antibakterijskim sredstvom. Umjesto svega toga, stavite kockice u platnenu vrećicu (možete iskoristiti one za osjetljivo donje rublje koja se može svugdje kupiti) te operite i osušite u perilici. Kockice će biti čiste i sjajne, a vi se nećete nimalo mučiti. Isto možete napraviti sa svim plastičnim igračkama, samo pazite da nemaju baterije. 

3. Umjesto ribanja mikrovalne pećnice...

Zahvaljujući ovom jednostavnom triku više nikad se nećete mučiti ribajući mikrovalnu. Iscijedite jedan limun u posudu koja je na pola napunjena vodom i sve zajedno stavite grijati na 3 minute i neka još ostane stajati barem 5 minuta u mikrovalnoj. Mikrovalnu iznutra prebrišite mokrom krpom. Svi zapečeni komadići i nečistoće će omekšati i lako će se obrisati, piše 
Daily Mail.

4. Za brisanje prašine iskoristite stare čarape

Nema potrebe da koristite krpice za prašinu. Uzmite nekoliko starih čarapa, stavite na ruku i stavite malo spreja protiv prašine. Možete ih i lagano navlažiti, a možete brisati prašinu i sa suhom krpom. S rukom ćete jednostavnije obrisati prašinu i doći ćete do svih onih sitnih kutaka koje često ljudi previde.

5. Naljepnice

Svako dijete prolazi fazu zaljubljenosti u naljepnice i često se dogodi da naljepnice zalutaju iz dječje sobe u dnevnu ili u kuhinju.
Umjesto vode i sapuna, s kojima ćete tijekom ribanja naljepnice napraviti još veći problem, uzmite fen i zagrijte naljepnicu. Grijte oko jedne minute. Zahvaljujući toplom ljepilu ćete bez problema skinuti naljepnicu sa zida.

6. Ventilator

Ventilator na stropu se čini kao dobra ideja tijekom ljetnih mjeseci, ali za čišćenje često zna biti naporan zadatak. Umjesto vlažne krpe, iskoristite staru jastučnicu. 
Jastučnicu navucite preko propelera i polako povucite jastučnicu s njega. Obrisana prašina će ostati u jastučnici, a ne na podu ili na vama.

7. Tuš kabina više nije muka

Svaki put kad se tuširate, umjesto da stojite ispod tuša čekajući da vam se upije regenerator uzmite čistu krpu i na nju stavite malo sapuna. Brzinski operite staklene površine i pločice. Na ovaj način ćete spriječiti nakupljanje nečistoća i ostataka sapuna u tuš kabini.
Ovo je lako i brzo, a ako vam uđe u naviku, više nikad neće sat vremena provesti uklanjajući kamenac i stvrdnuti sapun iz tuš kabine.

8. Reciklaža

Ako odvajate smeće za reciklažu, vrlo vjerojatno imate i više kanti. Umjesto da svaki put kad napunite kantu tražite vrećice u kojima ćete reciklažu odnijeti, kupite malo veće vreće za smeće, po mogućnosti s ručkicama i stavite ih odmah u kantu. 

9. Tepih

Umjesto ribanja tepiha, ispiranja i sušenja (koje može potrajati dan-dva), ako primijetite da vam je tepih prljav, pospite ga soda bikarbonom i ostavite desetak minuta. Usisajte tepih i izgledati će kao nov.

10. Namještaj

Nakon što ste obrisali prašinu (na novi, lakši način), pobrinite se da se ubuduće na površinama skuplja manje prašine. To ćete postići ako uzmete maramicu za sušilicu rublja (koja je antistatična) i njom pređete sve površine.

Facebook komentari

hr Mon Nov 20 2017 15:44:24 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a12db2fb9e03e9b058b45ea/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Brzopotezni složenac od tjestenine, topljenog sira i piletine za svaki dan

Poslužite se ovim receptom za kremastu tjestenu s piletinom i sirom

Kada ne znate što biste skuhali, poslužite se ovim receptom za kremastu tjestenu s piletinom i sirom. Tjesteninu čak ne morate kuhati u posebnom loncu. - prenosi punkufer.hr

Sastojci za 4-6 osoba: 
3 pileća prsa 
600 ml pilećeg temeljca 
600 ml vrhnja za kuhanje 
200 grama nekuhane tjestenine penne
220 grama naribanog sira parmezana
230 grama sira mozzarela
4 češnja češnjaka
sol i papar po želji 
1 žlica maslinovog ulja 

Priprema: 

1. U loncu zagrijte žlicu maslinovog ulja pa ispržite pileća prsa koja ste prethodno narezali na kockice jednake veličine. Posolite i popaprite. 

2. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte dok piletina ne potamni. 

3. U lonac ulijte pileći temeljac, vrhnje za kuhanje i sušenu tjesteninu i pustite da sve zajedno zavrije. 

4. Potom smanjite temperaturu, poklopite lonac i pustite da se sve kuha još 15 do 20 minuta. 

5. Maknite lonac s vatre i u njega umiješajte 165 grama naribanog parmezana. 

6. U duboku posudu za pečenje koju ste prethodno namastili ulijte polovicu smjese od tjestenine. Preko vrha tjestenine stavite 115 grama sira mozzarelle, koju ćete zatim prekriti s ostatkom tjestenine.

7. Preko vrha tjestenine stavite preostali parmezan i mozzarellu. 

8. Stavite u pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta dok se sir ne zapeče. Poslužite sa sezonskom salatom. Dobar tek!

Facebook komentari

hr Mon Nov 20 2017 14:41:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a12cb1fb9e03e88058b45ed/80
Foto: Screenshot / Facebook

Dubrovački planinar na brdu iznad Mokošice naletio na medvjeda!

Lazar Badanjac je u nedjelju tijekom rutinskog treninga na brdu poviše Mokošice ugledao medvjeda
Njegovu objavu donosimo u nastavku: 

- Da je Mladen Delić živ rekao bi “ljudi moji jeli to moguće!”.

Ima 10 godina tumaram po najvećim zabitima Crne Gore, Bosne, Velebita i oduvijek sam ga htio vidjeti, u prirodnom okruženju. Danas prilikom rutinskog treninga gdje sam po grebenu brda poviše Mokošice (Oštra glavica 616m), ganjao svoje FKT sam naletio na - Medvjeda! I to sam ga iznenadio s leđa na nekih 15m zračne linije. On je od straha riknuo, a ja problijedio. Pravi medvjed, veličine prosječnog čovjeka, guste smeđe dlake, đizzs još uvijek ne mogu vjerovati!

Na videu se ne vidi medvjed, dok sam se snašao blago je pobjegao, ali se vidi moje blijedo lice. Kasnije kad sam došao sebi probudila se u meni ljudska kurioština pa sam ga pokušao naći ili barem vidjeti iz daleka, ali je očito pobjegao ili se sakrio u kakvu duplju. - napisao je na svom Facebook profilu.


Facebook komentari

hr Mon Nov 20 2017 13:32:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .