Sočni i mekani: Ovo su tajne zbog kojih kotleti više nikad neće biti suhi i tvrdi

Tajna mekih i ukusnih svinjskih odrezaka je u nekoliko koraka pripreme.

Uz ovih nekoliko savjeta pripremit ćete savršene kotlete koji nikad neće biti pretvrdi niti presuhi.

Prilikom kupnje uvijek vodite računa o boji mesa, dakle neka bude nježno ružičaste nijanse. Također, bitna je i kost koja ima funkciju sprječavanja prekuhavanja mesa dok masnoća daje okus i sokove koji se otpuštaju tijekom pečenja.

Mnogi se nakon pripreme razočaraju svinjskim odrescima jer su bezukusni pa je savjet iskusnih chefova da se okus svakako pojača jednostavnom marinadom.

Okus svakako morate pojačati jednostavnom marinadom: možete ih marinirati u jednostavnom umaku poput octa ili limunovog soka, ulja, soli i bilo kojeg vašeg omiljenog bilja ili začina). Kiselina će razgraditi bjelančevine kako bi se meso bolje natopilo i začinilo.

Najbolje je marinirati ih u hladnjaku najmanje 3 do 4 sata, ali ne dulje od 12 sati. Meso prije pripreme stavite na sobnu temperaturu.

Inače, svinjskim odrescima je potrebno oko 30 minuta do postizanja sobne temperature pa se time osigurava ravnomjerno kuhanje te zadržavanje vlage tijekom procesa kuhanja.

Ne zaboravite odreske dobro osušiti papirnatim ručnikom prije nego ih stavite na štednjak kako biste uklonili višak marinade i spriječili mogućnost da pregore, tvrdi tportal.hr

POSLJEDNJE DODANO: