U Makarskoj se održava 11. festival stripa “Mafest”

U sklopu ovogodišnjeg programa bit će održano i nekoliko prigodnih radionica s djecom, u kojima će najmlađi imati priliku upoznati se s nekim procesima u nastanku stripa. Također, u prostoru Gradske galerije Antuna Gojaka održava se i izložba originalnih crteža nacionalnog strip velikana Andrije Maurovića. I ove godine organiziraju se brojna potpisivanja stripova, crtanja, druženja i razgovori autora s fanovima, što su zbivanja koja su uvijek i više nego dobro posjećena, baš kao i strip burza, koja ove godine obiluje s posebno kvalitetnom i raznolikom ponudom brojnih nakladnika.

“Mafest“ je još jedna u nizu manifestacija koja se odvija i u sklopu promicanja turističkih potencijala na čitavom području makarskog primorja. Odlična popunjenost turističkih kapaciteta za vrijeme održavanja “Mafesta“ jednim dijelom svjedoči i o tome kako je ovaj festival posvećen strip umjetnosti, poznat i prepoznat diljem zemlje, ali i šire, o čemu svjedoči i brojni dolasci gostiju iz susjednih zemalja.

Kako nam rekoše organizatori, za budućnost “Mafesta“ ne treba strahovati jer se već prave okvirni planovi za slijedeće godine, što dovoljno svjedoči o tome koliko je ovaj projekt, kao kvalitetan i sadržajan, prepoznat u javnosti.


POSLJEDNJE DODANO: