Preminuo milijarder i osnivač poznatog trgovačkog skandinavskog lanca namještajem

Prije dva mjeseca dijagnosticirali su mu rak, zbog čega je bio primoran napustiti predsjedničku fotelju Jyska. Kako piše Bloomberg, Larsen je desetljećima bio zaštitno lice kompanije i svojevrsni “celebrity” u Danskoj jer je uvijek sam glumio u TV reklamama svoje trgovine. 

Jedan je od bogatijih Danaca i njegovo se bogatstvo procjenjuje na 3 milijarde dolara, javlja novac.hr

Rođen je 1948. godine, a s 18 godina dobio je svoj prvi posao pomoćnika u trgovinu. Trinaest godina poslije, s ušteđevinom od samo 20 tisuća dolara, otvorio je vlastitu trgovinu – Jysk. Fokus je stavio na jeftinu opremu za domaćinstvo, kao što je posteljina i vrtni namještaj, a ubrzo je krenuo otvarati nove poslovnice. Trgovački lanac danas posluje u 52 zemlje svijeta, ima 2700 trgovina i godišnje prihode od četiri milijarde dolara.

“To je moja beba, odgovorio je Larsen 2013. u intervjuu za Bloomberg na pitanje razmišlja li o prodaji Jyska, ”sve ću rasprodati prije. Jednostavno, ne prodaješ svoju bebu.”

Larsen je imao suprugu Kristine, dvoje djece i četvero unuka. Na čelu Jyska zamijenio ga je njegov sin Jacob Brunsborg (47).

POSLJEDNJE DODANO: