Najboljim policijskim službenicima dodijeljene Medalje Grada Splita

 Medalje su uručene Marici Vrdoljak, kontakt policajki II. Policijske postaje, višoj policijskoj narednici za istaknuti rad kojim je potvrdila dostupnost policije građanima kroz suradnju s građanima i gradskim službama te posebnim angažmanom u brizi za obrazovne ustanove i sprječavanje kaznenih djela i prekršaja. Također, suradnjom sa stranim policijskim službenicima pridonijevši povjerenju stranih državljana u rad hrvatske policije; Petru Domazetu, kontakt policajcu I. Policijske postaje, višem policijskom naredniku za istaknuti rad očitovan u suradnji s predstavnicima lokalne vlasti, obrazovnim ustanovama, stručnim službama grada i drugim institucijama na rješavanju problema građana, naročito rizičnih skupina mladih. Također, dao je značajan doprinos u pripremi osiguranja „Ultra Europe“ festivala i drugih javnih okupljanja i Tonču Piviću, vođi sektora u Postaji prometne policije, samostalnom policijskom naredniku za istaknuti rad koji se posebno iskazao u radu na terenu u problematici prometa. Svojim radom i angažmanom bitno doprinosi protočnosti prometa i sigurnosti sudionika u prometu, osobito u vrijeme turističke sezone. 

„Danas je dan koji je posvećen policijskoj prošlosti, ali i budućnosti, a vi ste ta budućnost“, rekao je gradonačelnik Krstulović Opara, čestitajući laureatima, ističući kako su njihov težak rad obilježili sati i sati, noći i noći te brojni kilometri pređeni u službi sigurnosti naših građana. „Hrvatska ima brojne resurse koji su pretpostavka njenog razvoja, a jedan od njih je sigurnost. Sigurnost je naša nafta“, kazao je, zahvalivši se ne samo dobitnicima priznanja, nego i cijeloj policiji na tome da u Splitu postoji snažan osjećaj sigurnosti, koji je važan jednako kao i dobri statistički podaci. „Prometnu protočnost, taj minus grada i gradskih institucija su nadomjestili naši policijski službenici. Ogroman pritisak gostiju u našem gradu je savladan sjajnom koordinacijom ljudi iz naših policijskih prometnih snaga kao i ostalih kolega te odlična suradnja s policajcima iz drugih zemalja su elementi koji su nas ohrabrili da ovim ljudima, koji nisu samo radili na sigurnosti, nego i na promociji grada i županije u turizmu, dodijelimo ovo veliko priznanje“, kazao je splitski gradonačelnik. 

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Slobodan Marendić je zahvalio gradonačelniku na inicijativi i dodjeli priznanja najboljim policajcima, kao i Petru Škoriću, zamjeniku predsjednika saborskog odbora za nacionalnu sigurnost i unutarnju politiku, koji je također, svim policajcima čestitao njihov praznik, istaknuvši pritom potrebu jačanja statusa policije i uvjeta njihovog života i rada. 

POSLJEDNJE DODANO: