Carska slastica: U Imotskom izabrana najbolja Imotska torta

Jedne posve drukčije, Imotske torte, nije se mogao zasititi ni austrougarski car Franjo Josip. Po njemu je i nazvana carskom, a u sklopu adventa, birala najbolja. Žele je zaštititi i brendirati, kako bi postala najslađi podsjetnik na Imotski! 

Puna usta, puna duša! Sve pršti od okusa i mirisa – čak jedanaest različitih aroma sljubljuje se u imotskoj torti. Majstori zanata odaju samo neke od njih. – piše HRT

– Rožolja ili poznatije kao maraskino, klinčić, oraščić, cimet, kora naranče, korica limuna, rekla je pobjednica natjecanja Gabi Mikulić Škeva.

Glavni je sastojak badem, pola slatki, pola gorki. Nije ju bez razloga car Franjo Josip naručivao iz Imotskog, ni Stevo Karapandža nije joj odolio.

Imoćani ozbiljno kreću u brendiranje. Uskoro će za njihovu slasticu znati cijeli svijet. Grad i Turistička zajednica već su isplanirali sljedeći potez. 

– Poticati, poduprijeti i financijske neke obrte koji bi se željeli baviti proizvodnjom Imotske torte, tako da u Imotski, ljudi kad dođu, u svakom trenutku mogu pojesti Imotsku tortu, rekao je Luka Kolovrat, predsjednik TZ-a Imotski.

Upao je u raj za nepce svaki slučajni prolaznik u središtu Imotskog – poznati su kuhari prvi put ovdje organizirali kulinarski show i nisu se štedjeli.

Zabljesnuo je Imotski na gastronomskoj karti Hrvatske, a što li će tek biti kad javnosti predstave nedavno pronađeni – bijeli tartuf?! – piše HRT

POSLJEDNJE DODANO: