Osjetio je kako je biti na samom dnu, a sada u Olimpiji radi čuda: Ante Vukušić slovenski je dijamant

Igrao je s Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem i ostalim, a kapetansku traku Hajduka zamijenio je Pescarom. Nije tamo išlo, pogodaka nije bilo, a počeo ga je i sve više mučiti problem koji je gotovo prekinuo jednu svijetlu nogometnu karijeru. 

 Imao sam puno uspona i padova, na moju žalost bilo je znatno više padova. Započelo je kao iz bajke. S 18 godina postao sam kapetan Hajduka, najmlađi u povijesti splitskog kluba, ali tada, kad sam otišao u Italiju, pretvorilo se u pakao. Počeli su problemi, događale su se nesreće, vratio sam se gotovo na početak – kaže Vukušić koji tvrdi da se nerado sjeća tog teškog razdoblja.

– To su bile najteže godine moje karijere. Otkako je Pescara otpala u drugu talijansku ligu, to se dogodilo 2012. godine i njezin stav prema meni koji je utjecao na mene. To je utjecalo na moj razvoj. Kad sam napokon našao ozbiljan klub, bio je to u Rusiji, ponovno sam povrijeđen. Izgubio sam još godinu dana – govori 28-godišnji igrač.

Tek kad je stigao u Rusiju jedan je rendgenski pregled otkrio nešto zastrašujuće – Ante je sve godine igranja bio zapravo samo s jednim plućem. 

Šok je imao jak utisak, karijera je visila o koncu, ali nakon operacije Ante se vratio nogometu. I to u kakvom prikazanju. Ovaj Sinjanin nakon Krškog pridružio se Olimpiji s kojom je postavio visoke ciljeve i već ih pokazao. 14 pogodaka u 16. kola skor je ovog ‘Sinjskog dijamanta’ koji je nakon Sinja postao i miljenik publike iz Slovenije pa su ga tamo prozvali ‘Slovenski dijamant’.

 Prije dolaska u Sloveniju godinu dana nisam igrao ozbiljan nogomet. Nakon operacije i ozljede, upoznao sam bivšeg suigrača Gorana Šukala u Njemačkoj i pitao ga može li mi pomoći. Tada mi je bilo teško pronaći novi klub, jer su mnogi ljudi sumnjali u to što bih mogao učiniti nakon duge odsutnosti. Goran je tražio klub za mene i povezao me s Krškim. S trenerom Allenom Schulzom koji mi je odmah dao do znanja da mogu redovito igrati. Trebalo mi je upravo to. Plaća je bila minimalna, mogli biste reći samo zbrka. U stvari, igrao sam samo za plaćeno stanovanje i hranu, ali to me nije mučilo jer me novac nije zanimao. Samo sam se želio vratiti u ritam – govori Ante Vukušić.

Ante želi dokazati da je jedan od najboljih. Dokazuje to golovima, jer trenutno nema boljeg strijelca u Prvoj ligi Slovenije. Nakon patnji i višegodišnje žrtve stiglo je i sunce na kraju tunela. Neka sija još dugo, dugo…

POSLJEDNJE DODANO: