Na prosvjed pred HNK Split stiže i Kerum: “Frljić je rasist, treba kazneno odgovarati za širenje mržnje”

Prosvjed protiv Frljićeve predstave “Naše nasilje i vaše nasilje” održat će se u 17 sati pred splitskim HNK-om. Jutros su branitelji podnijeli kaznenu prijavu protiv autorskog tima predstave, a na prosvjed popodne stiže i Željko Kerum, šef HGS-a. – piše Index

– Ta predstava vrijeđa sve vjernike, katolike i muslimane, bez obzira na vjeroispovijest. To je najobičnije sijanje mržnje. Frljić je rasist, i ne samo on, nego i oni koji su mu financirali predstavu. Ministrica kulture, velika prijateljica Andre Krstulovića Opare i ministrica gospodarstva, financijerka stranke Pametno Marijane Puljak. – kazao je Željko Kerum.

– Mene su bez ikakva osnova napali za širenje rasne mržnje nakon gostovanja kod Stankovića u Nedjeljom u 2, a ovo što radi Frljić je teško kazneno djelo, upravo ovo koje se meni bez osnova stavljalo na teret. Treba kazneno odgovarati. – drži Kerum.

Hoće li suzavac u kazalištu prekinuti Frljićevu predstavu? 

Na prosvjed stižu branitelji, bit će tamo i predsjednik HVIDRA-e Split Mario Tomasović, predsjednik Udruge logoraša Ivan Turudić, HRAST-ov kandidat za gradonačelnika Splita, društvo iz HSP-a…

Očekuje se da će se prosvjednici suočiti s onima koji će doći podržati predstavu i Olivera Frljića. SDP-ov kandidat za župana Arsen Bauk rekao nam je da će biti pred kazalištem.

Razvoj situacije prati i policija. Već su u nekoliko zaštitarskih tvrtki zaprimili pozive za angažmanom za večeras. Naime, strahuje se da bi netko mogao unijeti u kazalište suzavac i njime prekinuti predstavu koja bi trebala započeti u 20 sati. – piše Index.

POSLJEDNJE DODANO: