Povjerenstvo danas odlučuje o djeci u Klaićevoj

Iz državnog proračuna bit će osiguran sav potreban novac za nabavku lijeka Dinutuximab beta Apeiron oboljeloj djeci, za koju se utvrdi da je lijek indiciran, naveli su iz Vlade, piše Index.

Slijedom te analize i preporuke Povjerenstva, Ministarstvo će vladi dostaviti prijedlog modaliteta osiguranja novca iz proračuna za nabavku spomenutog lijeka.

Danas se održava sjednica Povjerenstva koja će odlučiti koliko od sedmero pacijenata ispunjava kriterije za primjenu tog lijeka. Resorni ministar Milan Kujundžić već je izjavio kako su već sada uspostavljeni kontakti s veledrogerijama koje će potom, relativno brzo, nabaviti lijek u roku pet do deset dana.

“Sjednica povjerenstva za lijekove održat će se u ponedjeljak, tada će struka reći svoje, odnosno koja djeca imaju indikaciju za primjenu lijeka. Već sada su uspostavljeni kontakti s veledrogerijama koje će relativno brzo nabaviti lijek u roku pet do deset dana. U konkretnom slučaju, imunoterapija nije žurna terapija i tu nam ne znači ništa ni pet niti dvadeset dana”, najavio je Kujundžić.

Povjerenstvo za lijekove odlučuje treba li u određenom slučaju primijeniti neki lijek, to se pitanje ne rješava “ni ulicom niti emocijama”, ponovio je.

POSLJEDNJE DODANO: