Junak slavio protiv Marsonije, Stipe Barać i Jakov Marunica sinjski junaci u Slavonskom Brodu!

Po jedna napadačka epizoda kod obje ekipe na početku susreta. Domaćini su igrali na krilima Bundavice koji je već u prvim minutama, u dva navrata, bio opasan po gostujuću momčad. U 13. minuti Mateo Sivrić fantastično je pucao, mladi 18-godišnji vratar Junaka, Roko Runje, još bolje je obranio.

U međuvremenu je i Mateo Barać okušao spremnost domaćeg vratara, a isti je igrač, u 20. minuti, pogriješio na rubu kaznenog prostora. Sijevnula je kontra Sinjana, Maganić je pretrčao gotovo cijeli teren i ostavio za Baraća koji je učinio pokret više i prosuo ogromnu priliku Junaka.

Kad već nije išlo tada onda je u 33. minuti Junak došao do vodstva. Kukoč je odlično ubacio s lijeve strane, a loptu je pratio Stipe Barać i iskusno glavom zabio za šok domaćinima i veliko slavlje Sinjana i Maligana koji su prevalili put od gotovo 600 kilometara do Slavonskog Broda.

Opasno je Junak živio u 39. minuti. Prekid s desne strane namučio je Sinjane, a nakon nekoliko pokušaja najkonkretniji je bio udarac Bundavice koji je otišao preko gola. 

Gotovo 20 minuta u drugom dijelu mnogobrojna publika u Slavonskom Brodu čekala je na ozbiljniju prijetnju pred golovima. U vrlo siromašnom razdoblju vrijedi tek izdvojiti polupokušaj Bundavice kojeg je blokirala obrana Junaka.

Roko Runje postao je junak Junaka u 76. minuti. Ubacio je na sedam metara Mišić, a nezgodno je reagirao Stipe Barać i loptu odbio gotovo u svoj gol. U pravom trenutku i na pravom mjestu bio je sinjski vratar.

Prva ozbiljna prilika Sinjana u drugom dijelu značila je i povećanje vodstva. Opasno je lopta plesala po kaznenom prostoru, a gosti su odbili do Jakova Marunice koji je, u stilu već ranije prikazanih predstava na trećeligaškim terenima, s 22 metra ubojito desnicom pogodio u gornji kut mreže Marsonije.

Promjene na terenu ubrzale su tempo igre, ali i smanjile broj prilika s jedne i druge strane. Tek su se pojačali decibeli domaćih i gostujućih navijača koji su u cijeli svijet poslali fantastičan dekor s tribina.

Uzvrat se u Sinju igra za točno tjedan dana, 18. srpnja od 18 sati na Gradskom stadionu u Sinju.

Marsonia – Junak 0:2 (0:1)
Slavonski Brod. Stadion uz Savu.
Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić)
Strijelci: 0:1 S. Barać (33.), 0:2 Marunica (79.)

Marsonia: Memović, Balentović, Čanić, Šimac (od 65. Bačić), Mišić, Jašarević (od 74. Mirković), Sivrić, Ćubel, Garić (od 46. Begić), Cherif, Bundavica.
Junak: Runje, S. Barać, Mihovilović, Marunica, Fuštin (od 83. Bilić), Bandalo, Andrić, Maganić (od 73. Vuleta), M. Barać (od 89. Vučković), Kukoč, Mastelić. 

POSLJEDNJE DODANO: