Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/592c4242b9e03e2a208b456c/80

Kerum: Split u nedjelju bira susjeda ili čovjeka iz Zagreba

Kerum je na konferenciji za novinare prozvao HDZ i njihova gradonačelničkog kandidata Andru Krstulovića Oparu da su se u kampanji služili "nemoralnim, nečasnim i prljavim" aktivnostima

Split u nedjelju bira hoće li susjeda ili čovjeka iz Zagreba, poručio je u petak kandidat HGS-a za splitskog gradonačelnika Željko Kerum, koji je Splićane pozvao da u drugom krugu izbora glasuju za njega, odnosno odluče hoće li "radnika ili neradnika, prihod ili rashod, praksu ili teoriju".

 Kerum je na konferenciji za novinare prozvao HDZ i njihova gradonačelničkog kandidata Andru Krstulovića Oparu da su se u kampanji služili "nemoralnim, nečasnim i prljavim" aktivnostima, a Splićane je pozvao da glasuju za njega kao "splitskog kandidata", a ne za "zagrebačkog". 

 "Nakon prvog kruga protivnička strana je rekla da će sve napraviti da dobiju Split i upravo su to i radili. Radnje koje su radili u ovih 15 dana niti su moralne, niti časne, a iznad svega su prljave. Iscrpili su sve mogućnosti svog utjecaja, svoje snage kao velike stranke, kako nagovarati ljude da ispadnu dvolični i licemjerni", izjavio je Kerum.

 
 HDZ-u je poručio kako na silu ništa ne može dobiti, te da će se u nedjelju vidjeti hoće li izbore dobiti "splitski ili zagrebački kandidat", kako je nazvao Krstulovića Oparu jer je, kako je rekao, u svakom trenutku njegovih obraćanja i intervjua vidi "jasnu vertikalu Zagreb". Naglasio je kako Splićani imaju želje i volje, inata i dišpeta, srca i duše da sami vode Split i da ga neće voditi Zagreb.  Podsjetio je kako je u prvom izbornom krugu ostvario prednost od 4 posto u odnosu na Oparu, da i danas ankete govore da je razlika ista, odnosno nešto veća u njegovu korist.

 "Uz svu HDZ- ovu angažiranost, želju i silu, protivnici nisu učinili nešto kvalitetno da bi građane nagovorili da glasuju za njih", istaknuo je. Za video potporu koju je Andri Krstuloviću Opari dao bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević rekao je kako je iz nje vidljivo da je "Ćiro ucijenjen", da njegovi protivnici povlače "očajničke poteze".

 Upitan hoće li podržavati HDZ- ovu vlast u gradu, Kerum je odgovorio da je uvijek bio za sve ono što je u interesu Splita, da će koalirati s 35 gradskih vijećnika, ali je sigurno da s Androm Krstulovićem Oparom "neće ne samo koalirati, već i razgovarati".

"Ne daj Bože da taj čovjek bude gradonačelnik Splita. On je najgora opcija za grad. Ljudi ne znaju o kakvoj se lošoj osobi radi. Čovjek je iskompromitiran od A do Ž. Ima ulogu glumca. On mene konstantno na svim sučeljavanjima gleda u facu i provocira", poručio je Kerum.

hr Fri Jun 02 2017 14:11:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2951852af47fe43d8b465f/80
Foto: Screenshot

Facebook profil Alessandra Avenatija prepun negativnih komentara nakon ovrhe

“Umri u mukama”, “Monstrume”,...
Nakon što je Cesare danas odveden iz svoga doma na Pujankama i stigao u Italiju zajedno s ocem, na Facebook profilu Alessandra Avenatija pojavili su se negativni i uvredljivi komentari korisnika koji su nezadovoljnih što je Cesare prisilno napustio Hrvatsku.

Tako se na profilu mogu vidjeti komentari:

“Umri u mukama”, “Monstrume”, “smeče jedno, jesi sretan sada, Nije on životinja, on je fašistički monstrum”... 

Neki su postavljali i slike koje kruže internetom gdje se vidi kao Cesarea ugurava u auto.
hr Tue Jun 19 2018 20:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a01a43fb9e03e359f8b457c/80
Foto: Blog

AGROKOR: Nagodba prihvaćena, Todorić više nije vlasnik koncerna

Jednoglasnim prihvaćanjem nagodbe, pojedinačni vlasnik bit će ruski Sberbank (39,2 posto) te će se dobavljačima koncerna ostvariti stopa povrata 60 posto potraživanja, a ostalim vjerovnicima i financijskim institucijama do 20 posto
Fabris Peruško će prijedlog nagodbe dostaviti svim vjerovnicima objavom na e-oglasnoj ploči trgovačkog suda. 

Premijer Plenković izjavio je da prihvaćanje nagodbe  simbolizira opći interes hrvatske ekonomije i bolju budućnost kompanije. 

- To pokazuje da je cijeli okvir, koji su Vlada i parlamentara većina stvorili prošle godine u travnju zakonom o izvanrednoj upravi, omogućio da vjerovnici postignu dogovor u izrazito kompleksnom procesu restrukturiranja, koji je spriječio gospodarski i financijski kolaps zemlje. - izjavio je premijer.

Predsjednica Grabar Kitarović također je izrazila zadovoljstvo.

- Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru, želim izraziti svoje zadovoljstvo postignuto dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodaraku stabilnost Hrvatske.

Nakon što je donesena nagodba, koncern preuzimaju ruske, američke i domaće banke, a Ivica Todorić službe više nije vlasnik Agrokora. Trgovački sud još mora odobriti glasovanje vjerovnika o nagodbi. 

Ivica Todorić oglasio se na svom blogu:

“Zaključno, mogu reći da iz ove perspektive zvuči pomalo groteskno navod Vlade kako je jedan od glavnih razloga za otimanje Agrokora “očuvanje zapolenosti”, budući da se već sada broj zaposlenika smanjio za oko 5000!!”

Ovaj proces najviše liči na neprijateljsko preuzimanje i nažalost to i je, zaključio je Todorić.
hr Tue Jun 19 2018 19:29:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2937d32af47f8a368b485c/80
Foto: Grad Split

Igor Stanišić novi je predsjednik splitskog Gradskog vijeća

Nakon što je Jure Šundov podnio neopozivu ostavku, došlo je vrijeme za novo vodstvo
Na 12. sjednici splitskog Gradskog vijeća koju je sazvao potpredsjednik vijeća, Petar Škorić (HDZ) danas je izabran 30-godišnji Igor Stanišić (HGS).

18 vijećnika je glasalo za, pet vijećnika stranke Pametno bilo je protiv dok je osam HNS-ovaca i SDP-ovaca bilo suzdržano.
hr Tue Jun 19 2018 19:05:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b292fd52af47f673e8b464b/80
Foto: D.N.

Maleni Cesare stigao u Italiju, Nina Kuluz krenula za sinom

U autu je bila i psihologinja koja govori talijanski
Kako navodi portal Jutarnjeg lista, Cesare Avenati prešao je granicu i zajedno s ocem stigao u Italiju. 

Nakon dramatičnog jutra na Pujankama, dječak je prisilno odveden, a navode kako su cijelim putem imali policijsko osiguranje. 

Cesare se putem malo smirio, a u Italiji ga očekuje cijela obitelj s očeve strane.

U međuvremenu na Facebook grupu “Spasimo malog Cesarea” prijateljica Vanda Plazonić napisala je kako majka Nina satima pokušava stupiti u kontakt s djetetom, no otac joj odbija pozive i ne odgovara na poruke.

- Ali mama ide odmah za njim u Italiju. I teta. Dječak ima obitelj koja ga neće napustiti. Makar kampirali ispred kuće, kad tad će ih ugledati i znati da su tu za njega. - piše u objavi. 
hr Tue Jun 19 2018 18:31:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .