Što znači kad sanjaš da padaš i od toga se probudiš?

Zvuči poznato? Padanje u beskrajnu dubinu ili gubitak ravnoteže? I to toliko stvarno da ti treba nekoliko sekundi nakon neugodnog buđenja da se oporaviš od šoka. Zašto se to događa? 

Dobra je vijest da ne trebaš brinuti, jer taj je fenomen sasvim normalna pojava. „Hipnički trzaj“ stručni je naziv za „trzaj“ koji je doživio gotovo svatko barem jednom. Razloga za to može biti više. Najčešće je to činjenica da se prije spavanja naši mišići polako opuštaju i naše tijelo polako „pada“. Dijelovi tijela koji su još budni proizvode podražaje koji uzrokuju trzanje mišića. I odjednom nema više sna!

Taj fenomen se češće pojavljuje nakon veće konzumacije kave ili cigareta, kad smo u stresu ili neopušteni idemo u krevet. Ako patiš od čestih uzastopnih prekida sna, pokušaj se opustiti prije spavanja pa rasterećeno i bez loših misli otići u krevet. Ako se trzanje učestalo ponavlja te remeti san – svakako posjeti liječnika! 
  
Ako doživiš „padanje“ u snu (a ne u fazi početka sna), uzroci su uglavnom psihološki, a ne tjelesni – tumači snova nisu složni kad je riječ o tome što znači padati u snu: jedni tvrde da ih izazivaju strahovi i nesigurnost, a drugi da znače olakšanje, piše miss7.  

POSLJEDNJE DODANO: