Juniori Hajduka poraženi u finalu Kupa NSŽSD

Hajdukovi juniori poraženi su s minimalnih 1:0 od Solina u finalu Kupa NSŽSD. Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 15. minuti utakmice kada je nakon jednog lošijeg ispucavanja lopta došla do Nikole Kušete koji je iz prve opalio s otprilike 25 metara i pogodio uz samu desnu stativu. Vratar Bijelih Roko Runje bio je na suprotnoj strani, ispružio se koliko je mogao, ali nije uspio spriječiti pogodak. 

Uzvratili su Bijeli lijepom kombinacijom pred vratima domaćeg sastava, Mateo Nikl je sjajno gurnuo Vicu Birkića u šansu, pucao je Birkić s nekih 12 metara, međutim vratar Solina Sven Vojnović na vrijeme je zatvorio kut i obranio njegov udarac.

U 31. minuti ponovno je zaprijetio Solin, Marin Laušić izveo je korner, Stipe Vulikić je najviše skočio, a njegov udarac glavom prošao je malo iznad vrata. Nekoliko minuta kasnije dogodila se gotovo identična situacija, međutim ni ovaj put Vulikić nije bio precizan. Pred sam kraj poluvremena Bijeli su mogli do izjednačenja. Stipe Radić poslao je upotrebljivu dugu loptu iz zadnje linije, vratar Solina pogriješio je u procijeni, Luka Buble pucao je iz teškog kuta i pogodio tik pored vratnice. 

Novu priliku dobili su Bijeli u 61. minuti, Buble je izborio slobodan udarac na 17 metara, Ivan Šarić je gađao gornji desni kut, ali i njegov udarac otišao je malo iznad vrata. Dvije minute kasnije Solin je mogao iskoristiti otvorenu igru Hajduka, Karlo Vodanović je povukao kontru po desnoj strani, vratio je u sredinu do usamljenog Laušića koji glavom s 13 metara ne pogađa okvir gola.  U posljednjih desetak minuta vidjeli smo veliki pritisak igrača Hajduka koji su pokušali doći do izjednačenja. Najbolje prilike imali su Šarić i Radić u istom napadu. Najprije je Šarićev udarac glavom nakon ubačaja Davida Iličića blokiran i odbijen u korner. Ivan Brnić ubačajem iz kuta pronašao je Radića koji glavom s deset metara puca malo pored vrata. Do kraja utakmice vidjeli smo još jednu kontru Solina, ali rezultat se nije mijenjao.  

Hajduk: Runje, Mamut, Dalyanoglu, Radić, Milinović (od 46′ Čuić), Birkić (od 46′ Vujčić), Jurica, Giljanović, Buble (od 68′ Iličić), Lauš (od 46′ Šarić), Nikl (od 46′ Brnić).  

Solin: Vojnović, Bokšić (od 93′ Vrbat), Vuknić, Pekić, Mujan, Vulikić, Laušić (od 72′ Batarelo), Brdar, M.Simpson (od 56′ C.Simpson), Kušeta (od 93′ Bilić), Maretić (od 56′ Vodanović). 

POSLJEDNJE DODANO: