Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5863845f1eea8f609c8b4645/80
Foto: Screenshot YouTube

Novi detalji: Bivši osječki gradonačelnik napadnut šipkom od strana više počinitelja?

Tvrtka Pevec u kojoj je Bubalo od prosinca ove godine član uprave priopćila je u srijedu da je Bubalo "prilikom odlaska na posao ispred svoje zgrade napadnut od strane više nepoznatih počinitelja"

 Zagrebačka policija ni dan nakon napada na bivšeg osječkog gradonačelnika i župana Krešimira Bubala ne otkriva detalje tog događaja, a prema neslužbenim informacijama, traga se za dvojicom napadača kojima se Bubalo ipak uspio oduprijeti.

- Ostajemo pri onome što smo rekli. Kriminalističko istraživanje je u tijeku i tragamo za počiniteljima - kazao je u petak Hini Zlatko Ancić iz zagrebačke policije.

No, prema neslužbenim podacima Bubalo je izbjegao teške ozljede jer je jednom od napadača uspio oteti šipku, dok je glavu zaštitio torbom. Napadači su ga, kako se doznaje, dočekali ispred njegove zgrade u Sesvetama. Bili su maskirani i nosili su kape šilterice.

Nakon napada maskirani muškarci su pobjegli, a Bubalo je kolima hitne pomoći odveden u bolnicu u Dubravi. Policija je uskoro pokrenula kriminalističko istraživanje, a prema pisanju medija razgovarali su sa susjedima i uz pomoć videonadzora pokušali rasvijetliti gdje su napadači pobjegli.

Tvrtka Pevec u kojoj je Bubalo od prosinca ove godine član uprave priopćila je u srijedu da je Bubalo "prilikom odlaska na posao ispred svoje zgrade napadnut od strane više nepoznatih počinitelja".

- Prilikom napada gospodin Krešimir Bubalo zadobio je ozljede zbog kojih je zbrinut u bolnici. Trenutačno drugih informacija nemamo, pa vas molimo za razumijevanje. Kad nam bude poznato više pojedinosti, izvijestit ćemo vas o novim činjenicama - priopćio je Pevec.

Facebook komentari

hr Thu Dec 29 2016 12:05:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/586802941eea8fe0af8b457f/80
Foto: Miroslav Lelas

Gorjelo na splitskome Žnjanu

Požar je ugašen nakon pola sata
U ponedjeljak navečer oko 23:30 sati izbio je požar na splitskome Žnjanu.
Vatra je planula na zapuštenom prostoru, a gorjelo je nisko raslinje. Požar je brzom intervencijom žrnovačkih i splitskih vatrogasaca ugašen nakon pola sada, a  opožareno je oko 6 metara četvornih.

Tijekom jutra obvit će se očevid kojim će se utvrditi sve okolnosti događaja.

Facebook komentari

hr Tue Jan 17 2017 07:33:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/5877431b1eea8f84e88b4591/80
Foto: Miroslav Lelas

Solin: Uz prijetnju oružjem opljačkali poštu

Policija trag za počiniteljima
Nepoznati počinitelji opljačkali su oko 19:10 sati  poslovnicu Hrvatske pošte u ulici Kralja Zvonimira u Solinu. Zaprijetili su vatrenim oružjem i dobili novac, a zatim su dali petama vjetra.

U tijeku je policijski očevid te potraga za počiniteljima. Nitko nije ozlijeđen i za sada se ne zna koliko je novca otuđeno.

Facebook komentari

hr Mon Jan 16 2017 20:26:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/587d12471eea8f2b068b458f/80
Foto: Rade Popadić

Vela luka: Trajekt udario u lučko svjetlo i potopio usidrenu brodicu

Zbog jakog vjetra i izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta trajekt je u Veloj luci udario u lučko signalno svjetlo, a zbog velikog vala koji je nastao kao posljedica manevra potopljena je manja brodica na vezu u velolučkoj gradskoj luci, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Pomorska nezgoda dogodila se u nedjelju oko 21:30 sati, a Jadrolinijinim trajektom koji prometuje na liniji Split - Vela Luka - Ubli u trenutku nezgode zapovjedao je I.A., hrvatski državljanin.

Djelatnici dubrovačke Kapetanije očevidom su utvrdili da je prilikom uplovljavanja Jadrolinijinog trajekta "Korčula" došlo do sraza nadvodnog dijela trajekta s lučkim signalnim svijetlom, na početku trajektnog pristaništa.

U trenutku nezgode na moru je bila dobra vidljivost, uz jake udare istočnoga vjetra, koji su najvjerojatnije uzrokovali gubitak nadzora nad brodom.

Kao posljedica nezgode pričinjena je manja materijalna šteta na oplati trajekta i lučkome svjetlu.

Prilikom stabiliziranja manevra trajekta nastao je veći krmeni val koji je potopio manju privatnu brodicu dužine pet metara, hrvatske zastave i u vlasništvu D.P., hrvatskog državljanina. Potopljena brodica ne predstavlja opasnost za normalno odvijanje pomorskog prometa te će biti izvađena tijekom dana.

Na poziciji nezgode nije primjećeno onečišćenje mora.

Facebook komentari

hr Mon Jan 16 2017 19:44:59 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/587ce81b1eea8fcf048b4576/80
Foto: Getty images

U postupku protiv "trovačice svekrve iz Zmijavaca" ključno svjedočenje toksikologinje?

Drugo suđenje protiv optužene za trovanje svekrve insekticidom karbofuranom bliži se kraju, u prvom postupku je oslobođena. Točan uzrok smrti nepokretne Ane Milas sedam godina kasnije nije lako odrediti

Bliži se kraju (drugo) suđenje Tanji Milas (37), optuženoj za trovanje 67-godišnje svekrve Ane Milas. U ponedjeljak su ispitani i posljednji svjedoci, koji zapravo i nisu imali nešto posebno za reći, dok su na iduće ročište (24. ožujka) pozvani brojni sudski vještaci koji bi mogli rasvijetliti okolnosti ovog bizarnog zločina.

Tanja Milas, danas Mesaroš, tereti se za kazneno djelo teškog ubojstva te može dobiti i do 40 godina zatvora. Međutim, prvi postupak je završio – oslobađajućom presudom. U pitanju je tragedija unutar obitelji u kojima su već vladali narušeni odnosi – o nepokretnoj Ani Milas posljednje tri godine njenog života brinula se optužena, dok je sa suprugom Ivom Milasom bila pred brakorazvodnom parnicom. U rujnu 2010. godine Ana Milas je preminula u Zmijavcima, no tek sedam mjeseci kasnije su posmrtni ostaci su ekshumirani, kada je sin pokojnice Ivo Milas posumnjao u trovanje. Taj protek vremena kasnije će se tijekom suđenja pokazati kao ključan, jer je izostala precizna toksikološka analiza.

Naime, optužena je svekrvi u posljednji obrok stavila karbofuran, otrovni insekticid, a učinila je to kako bi se riješila brige o skrbi nepokretne žene, tvrdi tužiteljstvo. Izabrala je dan kada je znala da će dulje biti same, uzela otrov iz staklenke u ostavi i "servirala" ga starici s hranom.

Tako stoji u optužnici, no prvi put nije bilo dovoljno uvjerljivo za splitski sud. Tanja Milas oslobođena je "jer nije isključena mogućnost drugog uzroka smrti te nije bilo dokaza niti očevidaca da je baš ona stavila otrov u hranu". Također, za pronađenu dozu karbofurana nije se moglo utvrditi da je bila smrtonosna.

Sve to nije previše impresioniralo Vrhovni sud, ukinuo je oslobađajuću presudu. Smatraju da se dokazi moraju bolje procijeniti kao i obrana Tanje Milas. Pravnim rječnikom, presuda je ukinuta zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, no stekao se dojam da na Vrhovnom sudu drže optuženu – krivom! Daleko od toga da je ponovljeno suđenje bilo "siromašno" događajima: zbog nove trudnoće optužene, sudac Županijskog suda u Splitu je odgađao početak rasprave, da bi sve to isprovociralo kćer pokojne Ane Milas pa je poslala nekoliko dopisa "kontra" raspravnog suca, spominjući korumpiranost, između ostalog. Što je bio povod za delegaciju spisa drugom sucu (pa je onda sve krenulo ispočetka), dok je "optuženi" sudac odlučio pravdu potražiti u – parnici.

Tako će koncem ožujka u sudnici Vladimira Živaljića (postupak je inače zatvoren za javnost) doći brojni vještaci: od Antonija Alujevića za sudsku medicinu, preko psihologa Danijele Didić te psihijatrice Jasminke Šarić, no toksikologinja Davorka Sutlović imat će glavnu riječ...

Psihologinja Romilda Roje također bi mogla imati određenu "težinu" u procesu, jer je ona razgovarala sa sinom Tanje Milas, koji 2010. nije imao niti deset godina, a koji je prepričavao neke stvari koje je čuo i vidio u obiteljskoj kući.

Facebook komentari

hr Mon Jan 16 2017 16:35:33 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika

Pročitajte još . . .