Pavle Marčinović: Uživam u svakom trenutku na Gripama

– Odlično mi je ovdje, velika promjena u odnosu na Zagreb, tamo sam bio šest godina, doživljavao ga kao drugi dom. U početku mi je nedostajala rutina, ali brzo sam se priviknuo. Zaboravio sam kako izgleda živjeti u Dalmaciji, kako izgledaju jugo, bura i sunce. Bio sam po mjesec dana u magli, ne znaš koje je doba dana… Ovo mi je sada kao povratak u mladost – kaže 28-godišnji Marčinković.

Malo smo popričalo o tome kako je doživio klub, rezultate, igranje dva natjecanja…

– Klub je odlično posložen, u Zagrebu sam bio jedan od starijih, tako je i ovdje. Ekipa je mlada, ambiciozna i perspektivna. Trebalo mi je vremena za prilagodbu, dočekale su me drugačije zadaće. Jednostavno, trebalo mi je vremena za uklopiti se, kako igrački, tako i životno, ali sada je sve super – kazao je Marčinković.

Rezultatski, “žuti” su u oba natjecanja, u HT Premijer ligi i Drugoj ABA liga na pedeset posto učinka.

– Moramo biti realni, uspoređujemo se s prošlom sezonom koja je bila odlična, pa nam sada svaki poraz teško pada. S druge strane, nije za očekivati da ćeš bilo koga u gostima dobiti lagano. Za mene je jedini pravi kiks poraz u Šibenik. Naše ambicije se znaju, biti među četiri u domaćem prvenstvu i pokušati izboriti Final Four u Drugoj ABA ligi – kaže Pavle.

Split se ove sezone “pretplatio” na produžetke, tri na Gripama su bile neodlučene, tri puta su Pavle i suigrači slavili.

– Jako bitno je pobijediti takve utakmice, to nas diže. Znam da iživciramo navijače, ali ne bih imao ništa protiv da svaku igramo u produžetku i pobijedimo, hahahah – rekao je Marčinković.

Oduševljen je atmosferom na Gripama.

– Dugo, još od dana u Zadru, nisam igrao u ovakvoj atmosferi. Svjesni smo da moramo dati sve od sebe u svakom trenutku, tada nam publika neće okrenuti leđa. Uživam u svakoj minuti provedenoj na parketu, kad sam gledao prošlosezonske utakmice Splita bilo mi je krivo što nisam dio toga. Evo, sad sam tu i uživam – kazao je Marčinković.

Malo ljudi zna da Marčinković od početka sezone igra sa slomljenim prstom.

– Nemam vremena za oporavak. Kad završi sezona idem u gips, a do tada koristim plastični štitnik za prst. Važno je da mi se smeta dok igram – rekao je Pavle.

A Marčinković privatno? Čime se Pavle bavi kada se ne bavi košarkom. Nadimak na društvenim mrežama mu je Pavlyuchenko, po ruskom nogometašu, centarforu Romanu.

– Veliki sam navijač Chelsea, baš fanatični. I kada je bilo govora da će Pavljučenko iz Tottenhama prijeći Chelsea oduševio sam se njime. Ja Pavle, on Pavljučenko… Tako je i ostalo do danas, premda nikada nije došao u Chelsea. Tada sam se već pripremio za kupnju njegovog dresa, ali ništa od toga. Imam desetak dresova od Chelsea, za mene je jedan jedini i najveći Frank Lampard, a dresove kupujem po tome kako koji igrač odigra sezonu. Imam doma dres Drogbe, Lamparda, Terrya, Hazarda – raspričao se Pavle.

Nije od onih, koji luduje za izlascima, više je za miran život, on i djevojka Lara najradije vole ostati u stanu. Ostao mu je još jedan ispit na Kineziološkom fakultetu, hrvatska košarka dobit će još jednog trenera.

– Neka trenerske škole, završit ću je, a hoću li se baviti košarkom nakon karijere vrijeme će pokazati – kazao je Marčinković.
Nasmijao se kada smo ga upitali za omiljenu hranu.
– Ono što mater skuha, to najviše volim, uvijek kad mogu zaletim se do poluotoka, u Zadar. I Lara super kuha, tako da se nemam što žaliti – smije se Pavle.
Nije od sportaša, koji vise na play stationu. To vrijeme je iza njega.
– Eno ga, kupi prašinu. Prva igrica, koju sam igrao bila je NBA 97′, igrao sam s Rađom, bio je najbrži na terenu, ne znam kako su ga takvog napravili – kazuje Marčinković.
Nismo ga pitali o košarkašom uzoru, Pavle Marčinković je igrač s imenom i prezimenom. Ali, jedno ime je izdvojio.
– Toni Kukoč za mene je najbolji svih vremena – zaključio je Pavle. 

POSLJEDNJE DODANO: