Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5d1b67b329111c09ee8b4574/80
Foto: MUP

Preko društvenih mreža prodavala lažne tenisice i na tome zaradila 1,8 milijuna kuna

Što se tiče kupaca, riječ je o osobama s područja cijele Hrvatske, a do sada poduzetim radnjama utvrđeno je kako je kupcima poslala oko 6.000 paketa

U Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana je danas 2. srpnja 2019. godine izvanredna konferencija za medije na kojoj su prezentirani rezultati kriminalističkog istraživanja u svezi počinjenja kaznenog djela povreda žiga. 

Na konferenciji su nazočili predstavnici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske, Ivica Kostelac i Mirjana Škalec te načelnik Policijske postaje Vrbovsko Danko Tomić.


U uvodnom djelu policijski službenik Kostelac rekao je kako su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji s Policijskom postajom Vrbovsko i to nad dvoje hrvatskih državljana starosti 27 i 28 godina zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela povreda žiga. Kaznenim djelima počinjenim u razdoblju od 2014. do svibnja 2019. godine pribavljena je protupravna materijalna korist u iznosu većem od 1.788.000,00 kuna.
 
O tijeku i rezultatima kriminalističkog istraživanja u nastavku je izvijestila policijska službenica Škalec, rekavši kako je tijekom provedenih pretraga policija pronašla predmete koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela: prijenosno računalo, tablet,  mobitele, pvc omote pripremljenih pošiljaka tenisica, novac u iznosu od oko 37.000 kuna i raznu dokumentaciju.  
 
Osim toga oduzeta su i 63 paketa koje je osumnjičena predala na otpremu, ali isto tako i nekoliko nepreuzetih pošiljaka koje su joj se vratile, a u kojima je bilo ukupno 89 pari tenisica za koje se osnovano sumnja da su krivotvorene.
 
Osumnjičena hrvatska državljanka je u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi  preko internet stranica društvene mreže nudila na prodaju obuću isticanjem najmanje četiri žiga, odnosno znaka, dovodeći kupce u zabludu o podrijetlu obuće. Što se tiče kupaca, riječ je o osobama s područja cijele Hrvatske, a do sada poduzetim radnjama utvrđeno je kako je kupcima poslala oko 6.000 paketa.

 
Kriminalističko istraživanje započelo je u Policijskoj postaji Vrbovsko, čiji je načelnik istaknuo složenost kriminalističkog istraživanja te provođenje opsežnih i dugotrajnih mjera i radnji policijskih službenika ove policijske postaje u nastavku kojih su se  uključili i policijski službenici Sektora kriminalističke policije. Pohvalio je rad policijskih službenika i zahvalio na suradnji koja je rezultirala uspješnom realizacijom kriminalističkog istraživanja.
 
Na kraju konferencije spomenute su i planirane aktivnosti kriminalističke policije u cilju suzbijanja ovih kaznenih djela posebice za vrijeme turističke sezone te povezivanje s drugim nadležnim tijelima.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena 27-godišnjakinja se prijavljuje  mjerodavnom državnog odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela povreda žiga, a  28-godišnji hrvatski državljanin za pomaganje u počinjenju navedenog kaznenog djela.
 
Kriminalističko istraživanje se nastavlja.
hr Tue Jul 02 2019 16:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2be3002af47ff3268b4d04/80
Foto: PIXABAY

U Podstrani provaljeno u stan: nestao novac i zlatnina

U tijeku su policijski izvidi.
Tijekom dana 14. studenog nepoznati počinitelj provalio je u prostorije stana napodručju Podstrane. Otuđio je novac i zlatninu.

Počinjena materijalna šteta procjenjuje se na oko 35 tisuća kuna, a policijski izvidi su u tijeku.
hr Fri Nov 15 2019 10:40:13 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dcd964d29111c16ec8b4581/80

Mladić koji je divljao na motoru ostaje u pritvoru: Prijeti mu i oduzimanje "Suzane"

Pred sucem nije poricao ono za što ga terete, nego je kazao da mu je žao da je snimku napravio i stavio na društvene mreže

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odbilo je kaznenu prijavu za obijesnu vožnju u cestovnom prometu koju je splitska policija podnijela protiv 19-godišnjaka iz Splita procijenivši da u postupanju mladića koji se snimao i potom objavio svoje "divljanje" motociklom po splitskim ulicama, nema elemenata navedenog kaznenog djela.

Nakon pregledavanja kaznene prijave i dostavljenih priloga nije utvrđeno da su prijavljenim postupanjem ostvarena sva bitna obilježja kaznenog djela obijesne vožnje iz članka 226. Kaznenog zakona, ali je utvrđeno počinjenje brojnih prekršaja iz područja Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je nadležnom Prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv mlađeg punoljetnika te ujedno predložilo da se protiv mlađeg punoljetnika odredi zadržavanje jer osobite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti istovjetne prekršaje, što je dežurni sudac prihvatio.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, mladiću je određeno 13 dana zadržavanja u zatvoru na Bilicama zbog većeg broja prekršaja počinjenih 7. studenog, a koji se uglavnom odnose na prekoračenje brzine i prolaske kroz crveno svjetlo. 

Pred sucem nije poricao ono za što ga terete, nego je kazao da mu je žao da je snimku napravio i stavio na društvene mreže kako bi zaradio nešto novca, no da ju je, kad je vidio kakvu je to reakciju izazvalo, uklonio, a isto je zamolio i portale koju su je objavili.

Također su predložili da mu se izrekne zaštitna mjera zabrane upravljanja na rok od dvije godine te da mu se trajno oduzme motocikl Suzuki vrijedan 15 tisuća eura odnosno njegova "Suzana" kako je od milja zvao svoju jurilicu. - piše Slobodna

hr Thu Nov 14 2019 19:00:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dcd8f8629111c43e98b4644/80
Foto: ŠibenikIN

Teška prometna kod Šibenika: Sudar četiri automobila, dvije osobe ozlijeđene

Uzroci prometne nesreće bit će poznati nakon očevida i sagledavanja svih okolnosti koje su joj prethodile

Dvije osobe ozlijeđene su u velikoj prometnoj nesreći koja se dogodila danas rano poslijepodne u 14.53 sati na izlazu iz Njivica na Magistralu. - doznaje ŠibenikIN

U prometnoj nesreći sudjelovala su četiri vozila. Osobama koje su ozlijeđene pružena je liječnička pomoć. U ovom trenutku ozbiljnost ozljeda nije poznata.

Uzroci prometne nesreće bit će poznati nakon očevida i sagledavanja svih okolnosti koje su joj prethodile. 

Promet je na tom dijelu ceste bio u potpunosti zaustavljen dok je policija obavljala očevid na mjestu događaja i uklonjala automobile s ceste. 

hr Thu Nov 14 2019 18:31:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika
http://www.dalmacijanews.hr/files/5dcd502629111ccfeb8b4573/80

Prometna nesreća kod centra Juraj Bonači

U ulici Bruna Bušića, u blizini križanja s Velebitskom ulicom, dogodila se prometna nesreća.
U nesreći su sudjelovala dva automobila, no prema prvim informacijama, počinjena je samo materijalna šteta. Od sudionika ove nesreće, nitko nije zatražio liječničku pomoć.hr Thu Nov 14 2019 14:01:44 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Crna kronika

Pročitajte još . . .