Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5aeb163f2af47f68a88b4600/80

Boli vas zub? Ovi prirodni pripravci će vas osloboditi muke u tren oka

Zubobolju karakterizira jaka bol oko pokvarenog zuba koja može biti uzrokovana propadanjem zuba, karijesom, puknućem zuba ili plombe te infekcijama.

Ako mislite da nije vrijeme za zubara ili do pregleda ne želite piti lijekove, ovi će vam prirodni pripravci pomoći.

Češnjak: Češnjak (bijeli luk) je jedan od najmoćnijih prirodnih sredstava za smirivanje boli. Organski spoj koji se naziva alicin daje glavna antioksidativna svojstva češnjaku. Prepolovite češnjak i stavite ga na zub koji boli, a prema nekim navodima bol može nestati za nekoliko minuta.

Indijski orah: Žvakanje sirovog indijskog oraščića će pomoći pri rješavanju gnoja iz inficiranog zuba. Sadrži kiselinu koja djeluje kao antibiotik pa tako nudi brzo rješenje. 

Ulje klinčića: Recept je jednostavan; žvačite klinčić koji je prirodni anestetik, a prema nekim istraživanjima on može olakšati bol zuba za samo par sati. Ako imate ulje klinčića, na vaticu stavite 2 kapi ulja klinčića i kap ulja sezama. Prije spavanja kratko vaticu s uljima stavite na bolno mjesto. 

Ispiranje slanom vodom: Sol je poznata kao antiseptik te ima antibakterijska svojstva pa u kratkom roku smiruje upale i bol. Rastopite žlicu soli u vodi te grgljajte minutu. Ponovite proces 3 puta u danu dok bol ne prođe.

Led: Ako je u pitanju otok, hladni oblog ili led će pomoći. 

Pepermint: Pepermint ima niz pozitivnih djelovanja na bol. U žličicu stavite malo ulja peperminta i mućkajte po usnoj šupljini te ponovite nekoliko puta u danu. 

Zubni konac: Zubnim koncem možete odstraniti bakterije i ostatke hrane koje se nalaze između zubi do kojih se ne može doprijeti četkicom za zube. 

Hladan krastavac: Krastavac će umiriti bol ako ga stavite na zub koji vam zadaje probleme. Prethodno ga narežite i stavite u hladnjak. 

Prirodni pripravci nude samo trenutno olakšanje, ne trpite bol već posjetite svog stomatologa koji će vas zauvijek riješiti ovog problema, piše ordinacija.hr


hr Fri Jan 25 2019 14:48:03 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d57d52529111c844e8b4598/80
Foto: Facebook

Vrsaljko ima dvojnika

Fotograija je pronašla svoj put do nogometaša
Po svemu sudeći Šime Vrsaljko ima dvojnika. Facebook je ekslodirao zbog slike muškarca koji sliči na popularnog nogometaša.

Fotografija je zapela za oko i nogometašu pa ju je podijelio na svom Instagram profilu i poručio: "Ako mi vidite brata blizanca recite mu da ga čekam kući. Brate, čuvaj mi se na toj bicikli."








hr Sat Aug 17 2019 12:21:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d57c39729111cc64c8b45f4/80
Foto: TZG Omiš

Marko Tolja sinoć raznježio Omišane

Omiš ima bogat glazbeni, sportski i gastro program..
Ove godine Gusarska bitka u Omišu održati će se čak tri dana i ponuditi posjetiteljima bogat program glazbenih, sportskih i gastro događanja za sve uzraste. Sinoć je na prvoj večeri, popularno nazvanoj " Večeri Evergreena" nastupio riječki pop, swing i jazz glazbenik Marko Tolja u pratnji izvrsnog Big Band Makarska.

Oduševljena publika uživala je u ovom koncertu prepunom dobre vibre i još boljih hitova.

Danas je na rasporedu Dječji gusarski dan s početkom u 18:30 sati, nakon kojeg će nastupiti Maja Šuput. Više informacija o programu događanja Gusarske bitke u Omišu možete pronaći na FB stranici Gusarska bitka
hr Sat Aug 17 2019 11:06:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d57c01729111c314e8b459f/80
Foto: Jasmin Schreiber/Unsplash

Perilica za suđe više ne čisti dobro? Isprobajte ova dva sastojka

Nekada se stvori kamenac koji stvara probleme, a nekada jednostavno treba ukloniti neugodne mirise i razne nakupine
Masne naslage i ostaci hrane glavni su problem perilice suđa, a iako se stalno ispire i to vodom visoke temperature, s vremenom ju je potrebno detaljno očistiti. To će najbolje napraviti soda bikarbona i alkoholni ocat.  

Upravo se ta dva sastojka koriste kod čišćenja većina stvari u kuhinji, a idealan su par zbog svoje pristupačnosti i jednostavnosti korištenja. Kada je perilica prljava ili puna kamenca, ona ni ne čisti dobro i zato bi je trebalo nekoliko puta godišnje počistiti. 

Prije svega, potrebno je izvaditi držače za čaše i posuđe iz perilice kako bi se i oni očistili. Stave se u toplu vodu u koju se ulije malo običnog sapuna i tako stoje neko vrijeme nakon čega se isperu.  

Što se tiče same perilice, potrebno je sodu bikarbonu posuti po unutrašnjosti, a malo više je treba staviti na dijelove s mrljama. Ovdje nastupa alkoholni ocat. Stavi se na krpu ili spužvu i istrlja se sva površina prethodno posipana sodom.  Ovo je odlična metoda jer će soda ukloniti neugodne mirise, vratiti sjaj perilici, a ocat je zadužen za samo čišćenje, kao i za uklanjanje kamenca. 

Završni korak je vraćanje izvađenih držača i ispiranje prazne perilice na brzom programu pranja, piše Večernji.hr
hr Sat Aug 17 2019 10:51:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d56eb2229111cc44c8b45d1/80
Foto: PIXABAY

Lava kolač - desert s kojim ne možete pogriješiti

Slobodni dani su stvoreni za slatke užitke poput ovog...
Lava cake je toliko poznat da vam ne moramo ni pisati o sočnom biskvitnom rubu i kremastoj, tekućoj unutrašnjosti. Sve što trebate je dobro promiješati sastojke, zagrijati pećnicu i pripaziti na vrijeme pečenja.

Savršeno pristaje uz sezonsko bobičasto voće, sladoled, lagano tučeno vrhnje i gorki posip od kakaa. 

Sastojci:

50 g čokolade 4 žlice maslaca 60 g šećera u prahu 1 jaje + 1 žumanjak 3 žlice glatkog brašna 1 žlica kakaa u prahu

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.  Dvije posudice premažite s malo maslaca. Otopite čokoladu i maslac na pari pa umiješajte šećer u prahu i jaja. Na kraju dodajte brašno i kakao u prahu, dobro izmiješajte pa prelijte u posudice. Pecite 12 ili 13 minuta, sve dok se rubovi ne stisnu, a sredina ostane tekuća. Pustite da se deserti malo ohlade, a potom ih prevrnite na tanjure.


hr Fri Aug 16 2019 19:43:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .