Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5de0134429111c830b8b45ce/80

Hajduk, Solin, Dugopolje i Croatia poslali zajednički dopis o suđenju i delegiranju sudaca

Pitaju se zbog čega njima sude suci iz Osijeka, a kvaliteta suđenja je ispod svake razine

Hajduk, Solin, Dugopolje i Croatia stali su iza zajedinčko stava te uz Nogometni savez županije Splitsko-dalmatinske HNS-u poslali dopis u kojem kritiziraju određivanje sudaca i službenih osoba. Naime, dopisom kojeg su u ime dalmatinskog Saveza potpisali predsjednik Marko Erceg, Hajdukov čelni čovjek Marin Brbić, sportski direktor Dugopolja Mario Smodlaka, jedan od Uprave zmijavačke Croatije Mijo Šuto i predsjednik Solina Miroslav Dugeč zatražili su jednak tretman kao klubovima iz zagrebačke okolice.

Kriteriji za delegiranje službenih osoba, tvrde, nisu im jasni.
- Kriteriji za delegiranje nam nikako nisu jasni odnosno u najmanju ruku nisu ujednačeni, pored toga troškovi naših nogometnih klubova prosječno su dvostruko veći od klubova iz nekih drugih saveza (primjerice od klubova Zagrebačkog saveza), ono što nas najviše žalosti jest sama kvaliteta suđenja u dosadašnjem dijelu natjecanja. Napominjemo da isto nije u interesu nogometa, klubova koji se natječu u navedenim natjecanjima, a ono što je najvažnije nije ni u interesu onih zbog kojih i izlazimo na travnjak - to su naši navijači - govore potpisnici ovog dopisa koji predlažu da se uvede kotizacija za natjecanje iz koje će se uzimati novac za službene osobe kao što je to, primjerice, na Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

- Smatramo da je ovo najkorektnije rješenje za sve. lz tih kotizacija HNS bi plaćao službene osobe, a klubovi bi imali jednake troškove. lsti primjer imamo i u Županijskim ligama našeg saveza. Analiza koju smo radili na temelju delegiranja dosadašnjih utakmica kaže da klubovi iz našeg Saveza imaju puno veće troškove, ta odstupanja nisu mala, čak su i nerealna. Pojedini klubovi imaju duplo veće troškove od drugih koji se natječu u istom rangu natjecanja. Pa se s pravom pitamo gdje je tu jednakost?! - govore čelnici klubova te ističu kako je suđenje ispod svake razine.

Pitaju se zbog čega njima sude suci iz Osijeka, a i dalje ima previše sudačkih grešaka.
- Smatramo da HNS očito jako loše selekcionira i nedovoljno radi na pitanju edukacije nogometnih sudaca, i opet se ponavljamo da nisu isti kriteriji za sve i svakoga. lz svega bi se dalo izvući da se jako dobro selekcionira, ali u interesu određenih ljudi i skupina - nastavljaju te dodaju kako neće stati bez obzira na ishod ovog dopisa. 

- Naši navijači ne zaslužuju da sjedimo prekriženih ruku i čekamo kad će se nešto promijeniti, naprotiv podrška koju imamo (naši klubovi su daleko najposjećeniji od svih klubova u Hrvatskoj) od njih daje nam za pravo a ujedno i zadatak da se borimo kako bi nogomet bio glavna tema s travnjaka, a posljedično i stadioni bili još posjećeniji, na radost i sreću svih nas - zaključuju Erceg, Brbić, Smodlaka, Šuto i Dugeč.

hr Thu Nov 28 2019 19:38:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e1dff6a29111c2c638b4600/80

Branič Solina potpisao za francuski Lille!

Za mladog igrača interes su pokazali Hajduk, Dinamo, Lokomotiva, Osijek...
Pomalo senzacionalna vijest stiže iz Solina. Gregor Gulišija, 18-godišnji desni bočni igrač drugoligaša s Jadra, novi je član francuskog prvoligaša Lillea.

Mladi Gulišija potpisao je četverogodišnji ugovor s klubom u čijim redovima već igra Domagoj Bradarić.

Gulišija je 2002. godište, a jesenas je skupio 15 nastupa u Drugoj HNL. Dio omladinskog staža (7 godina) proveo je u Hajduku pa će Bijelima pripasti značajna odšteta temeljem naknade za razvoj i treniranje. 
hr Tue Jan 14 2020 18:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e18d21729111cef5d8b4592/80
Foto: sportsport.ba

Drugoligaš Solin pronašao novog trenera!

Duje Tokić bit će mu pomoćnik
Novi trener drugoligaša Solina je Ivan Bubalo, trener koji je od 2017. godine bio pomoćnik u Zrinjskom iz Mostara, jedno vrijeme Baki Sliškoviću kad su osvojili naslov prvaka, a posljednje Hariju Vukasu, aktualnom pomoćniku Igora Tudora.

Odlaskom Vukasa, Bubalo je prestao biti pomoćnik, ali je nastavio raditi u omladinskoj školi Plemića. Neće mu ovo biti prvi samostalni posao jer je vodio Branitelja iz Mostara. 

Pomoćni trener Solina bit će Duje Tokić, trener vratara Hrvoje Višić, a Frane Žuvela kondicijski trener. kondicijski trener.
hr Fri Jan 10 2020 20:36:05 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
http://www.dalmacijanews.hr/files/54be5665b0783594048b4da4/80

Novi natječaj za prodaju NK Šibenik nakon propale prodaje indijskom biznismenu

Paramount grupa d.o.o. je bila jedini ponuditelj te je ispunjavala uvjete Javnog poziva objavljenog u lipnju prošle godine
Grad Šibenik raspisat će novi javni poziv za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. nakon što je utvrđeno da nisu ispunjeni uvjeti za sklapanje ugovora o kupoprodaji i prijenosu 297.056 dionica kluba s Paramount grupom d.o.o.

Paramount grupa d.o.o. je bila jedini ponuditelj te je ispunjavala uvjete Javnog poziva objavljenog u lipnju prošle godine, temeljem čega je Gradsko vijeće donijelo odluku o odabiru. 

Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove pri Središnjem državnom uredu za sport poništilo je Odluku o davanju suglasnosti Paramount grupi na stjecanje značajnog sudjelovanja u temeljnom kapitalu sportskog dioničkog društva Hrvatskog nogometnog kluba s.d.d., te također, odabrani ponuditelj nije dostavio Gradu Šibeniku garanciju banke u visini od 3 milijuna kuna kojom bi Gradu jamčio financijsku stabilnost HNK Šibenik s.d.d. u vremenu od 5 godina.

Zaključkom je definirano da ne postoji uvjet za sklapanje ugovora za kupnju i prijenos dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. od strane Paramount grupe.

- HNK Šibenik je jedan od simbola grada Šibenika i cilj nam je osigurati kontinuiranu stabilnost kluba. Makar pokušaj kupnje dionica nogometnog kluba nije završio uspješno, zahvaljujem svim sudionicima provedbe javnog poziva koji su uložili svoje vrijeme i energiju tijekom provedbe postupka i nadamo se da će ponovno raspisivanje javnog poziva donijeti konkretan rezultat - rekao je gradonačelnik Željko Burić za Šibenik IN.hr Fri Jan 10 2020 11:43:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e182b7829111c2c5d8b456b/80

Neretva ima novog trenera, s pripremama danas kreću Uranija i Zadar

53-godišnji Damir Borovac nakon osam godina vraća se na užarenu klupu trećeligaša
Neretva je dobila novo ime na trenerskom mjestu. 53-godišnji Damir Borovac nakon osam godina vraća se na užarenu klupu trećeligaša.

Čak je i nastupao za Neretvu u Prvoj ligi, a najveći trenerski angažman imao je u Čapljini koju je vodio u više navrata. Na mjestu trenera u Neretvi zamijenio je Marin Oršulića koji je otišao u Inter iz Zaprešića.

Danas s pripremama i prozivkom kreću nogometaši Uranije i Zadra. 

Trener trećeligaša sa Stanova Marko Pinčić, po nekim neslužbenim informacijama, na prozivci bi mogao vidjeti i iskusne Igora Banovića i Juricu Buljata, vijest je i da je omladinski pogon kluba pojačan dvojicom trenera, Draganom Blatnjakom i Rafaelom Sušićom.

Novi trener, Željko Mijač u pripreme će danas povesti i nogometaše Uranije.
hr Fri Jan 10 2020 08:44:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Sport:Nogomet

Pročitajte još . . .