Splitski pomorac se ubio jer nije kažnjen čovjek koji mu je silovao kćer?

J…. ti ovu državu! U njoj ništa ne valja! ne prilazite, bacit ću bombu! – vikao je 54-godišnji pomorac iz Splita u utorak navečer na splitskoj plaži Kaštelet, malo prije no što je bombu aktivirao i tako se ubio.

Dan poslije, kao motiv samoubojstva spominje se njegova ogorčenost hrvatskim pravosuđem, čiju je neučinkovitost osjetio na svojoj koži. Prema neslužbenim informacijama, 54-godišnjak se odlučio na samoubojstvo razočaran jer državne institucije nisu reagirale kako je očekivao kada je 2009. prijavio bliskog obiteljskog prijatelja za silovanje njegove tada 16-godišnje kćeri. Prijavio je silovanje, ali očito sustav, po njegovu sudu, nije reagirao kako treba. – piše Večernji list

Zbog toga je i u siječnju 2010. mačetom lupao na vrata čovjeka za kojeg je tvrdio da mu je silovao malodobnu kćer, inače profesora. Zbog tog čina 54-godišnjak je kazneno prijavljen, a poslije i uvjetno osuđen. U trenutku kada je došao na vrata svog bivšeg prijatelja, vikao mu je: – Pedofilčino, ubit ću te! – zbog čega je uvjetno osuđen za prijetnju. Tvrdnje, da je samoubojstvo počinjeno zbog nezadovoljstva njihovim odlukama, u splitskom ŽDO-u nisu htjeli komentirati. – Komentara nemam, no moguće je da DORH izađe s priopćenjem – kazala je glasnogovornica Rene Laura. Cijeli članak pogledajte ovdje.

POSLJEDNJE DODANO: