Sekcija Zajednice ronilačkog turizma osnovana u HGK u Splitu

Osnivanjem Sekcije u ŽK Split je Zajednica ronilačkog turizma HGK, koja djeluje na nacionalnom nivou, dobila svoj pandan na županijskom nivou, a tvrtke mogućnost udruživanja radi promicanja i zaštite zajedničkih interesa, te unaprjeđenja i razvoja ronilačkog turizma Splitsko-dalmatinske županije.

Za voditelja Sekcije jednoglasno je izabran Ivica Žižak, Venus Victrix d.o.o., dok su za zamjenike voditelja izabrani Igor Glavičić, Big Blue Diving i Ivan Zeman, Aperte mare d.o.o. Poslovna tajnica Sekcije je Sanja Baković iz HGK Županijske komore Split.

U raspravi tijekom sjednice je istaknuta potreba zajedničkog djelovanja prema nadležnim institucijama u svrhu prilagodbe propisa, proširenja turističke ponude, olakšavanja osposobljavanja ronilaca te ostale problematike specifične za djelatnost.

Sekcija će raditi i na jačoj promociji ronilačkih centara na domaćim i inozemnim sajmovima. U tu svrhu je nedavno tiskana te na sajmu BOOT u Dűsseldofu i predstavljena Karta ronjenja, kao rezultat suradnje županijske turističke zajednice, HGK ŽK Split i ronilačkih centara s ovog područja.

Međusobna suradnja u ovom specifičnom segmentu turizma je po mišljenju sudionika sjednice iznimno potrebna kako bi se, uz rješavanje aktualne problematike, srednja Dalmacija istaknula kao kvalitetna destinacija ronilačkog turizma.

POSLJEDNJE DODANO: