FOTO+VIDEO Eksplozija u silosima u Sjevernoj luci: Ima ozlijeđenih!

13:55 – Na mjestu događaja policija provodi očevid koji će pokazati razloge i posljedice eksplozije dok vatrogasci vrše pretragu kako bi ustanovili je li još netko ostao zatrpan nakon eksplozije. Također, vatrogasci trenutno rade na osiguravanju područja jer dijelovi od oplata koje vise prijete urušavanjem.

Na mjestu događaja bio je i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

– Nisam bio unutar silosa, sigurnost još nije na pravoj razini. Materijalne štete ima na građevini, na okolnim kućama, na autima. Osigurat ćemo mjesto nesreće, Grad Solin stoji svima na raspolaganju – rekao je Ninčević. 

13:20 – Kako doznajemo iz splitske bolnice, tri ozlijeđene osobe smještena su na Odjel plastične kirurgije na Križinama dok je jedna osoba hitno operirana na Firulama.  Dvije osobe su teže ozlijeđene, odnosno velika površina tijela im je opečena.

13:00 – Na mjestu nesreće zatekli smo Antu Balova koji se vidjevši nesreću pojurio u silose u kojima mu rade sestra i zet.

– Nisam čekao niti sekunde, sestra mi se nije javljala na mobitel, ali na svu sreću, kada sam došao, vidio sam je živu i zdravu. Znam da mi je zet ozlijeđen, ali ne znam težinu ozljeda ni je li ga Hitna odvela – kazao je Balov.

Ranije objavljeno:

 Oko 12 sati došlo je do jake eksplozije pokraj bivše Splitske pivovare, prema Vranjicu. Radi se o Ulici pri sela.

Kako doznajemo iz splitske policije, eksplodirala je kupola jednog od silosa za pšenicu, a nad silosima se nadvio gusti oblak dima.

Prema prvim informacijama ima više ozlijeđenih osoba, a na mjesto događaja izašao je velik broj vozila vatrogasaca i kola Hitne pomoći. Na terenu je cijela splitska vatrogasna postrojba sa deset vozila i 35 ljudi. 

Uslijed eksplozije nastala su oštećenja na okolnim tvrtkama i vozilima.

Policija je prekinula promet starom solinskom cestom.

Detonacija se osjetila i u djelu Splita, Solina i Kaštela.

POSLJEDNJE DODANO: