Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5dfa14bf29111cfd328b456b/80
Foto: Fb/Grad Solin

Solin usvojio proračun: 'Ovo je i razvojan i socijalno osjetljiv proračun'

Evo što bi se sve trebalo ostvariti novcem iz gradskog proračuna

"Planiramo čak 21% više prihoda, u odnosu na 2019. godinu, kako od ovogodišnih EU projekata koji će nam se refinancirati tek iduće godine, tako i od kredita koji moramo podići za dovršenje Vrtićkog centra Priko vode i Centra Rupotina, odnosno za 15-20% učešća vlastitih sredstava u ovim i novim EU projektima.

Proračun je iznimno razvojan, jer je najveći iznos planiranih izdataka, skoro 36% ukupnog iznosa, planiran baš u programu investicija kroz Upravni odjel za komunalne djelatnosti i upravljanje prostorom te Upravni odjel za gospodarstvo, zaštitu okoliša i EU fondove.

Tu su izgradnje spomenutih centara Priko vode i Rupotina, ali i uređenja postojećih i novih dječjih igrališta, oprema prve faze pozornice na Gradini, radovi prve faze projekta na Jadru, uređenje Glorijeta, pokretanje Kina Sveti Kajo, puštanje u rad Reciklažnog dvorišta, ...

Proračunom smo planirali nastavak poticanja poduzetništva, zapošljavanja mladih u struci, financiranja DV Cvrčak i sufinanciranja privatnih vrtića, potragu za lokacijama i rješenjima izgradnje pete osnovne škole, pa i srednje škole u Solinu.

Predvidjeli smo i nastavak stipendiranja darovitih učenika i studenata, ali i onih u deficitarnim zanimanjima s 25% više sredstava. Uvesti ćemo i dodatne pomoći đacima i studentima s invaliditetom, ali i pomoći blagdanske dolaske u Solin onih koji se školuju kilometrima daleko.
U planu je skoro 900.000 kuna za nabave radnih bilježnica školarcima, dodatno povećanje mjesečne naknade za obitelji s četvero i više djece, te za roditelje koji koriste porodiljski dopust od 1. do 3. godine života.

Uz osigurana sredstva za rad Javne ustanove u kulturi, Gradske knjižnice, Crvenog križa, te nastavak sufinanciranja gotovo 80 sportskih, kulturnih i socijalno humanitarnih udruga, kao Grad prijatelj obitelji i djece, a nastavljajući kontinuitet socijalne osjetljivosti ove Gradske uprave, osigurat ćemo gotovo 11 milijuna kuna za čitav niz mjera i programa koji imaju za cilj zaštititi pojedinca i obitelji.

Ovo je i razvojan, i socijalno osjetljiv proračun, i dostojan grada s najmlađom populacijom u Hrvatskoj.", objasnio je gradonačelnik Dalibor Ninčević

hr Wed Dec 18 2019 13:00:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f2560fcdaf72d8e4c8b465e/80
Foto: HGSS

Šesti dan potrage na Biokovu: Za nestalim strancem se još uvijek traga

Tijekom proteklih 6 dana potrage za nestalim stranim državljaninom tragalo je 280 članova HGSS-a iz 15 Stanica iz cijele Hrvatske
Za nestalm strancem i dalje traga 40 spašavatelja HGSS-a iz 14 stanica iz cijele Hrvatske, bespilotne letjelice, potražni timovi, helikopter HRZ-a, kolege iz GSS u BiH i planinari.

Od 13 timova, njih 5 obavlja specijalističke zadatke pretrage najnedostupnijih predjela spuštajući se užetima niz visoke litice i kuloare.

Potragu su i danas uz surov i nepristupačan teren otežavale i vremenske neprilike: oborinsko nevrijeme popračeno grmljavinom, a u nastavku dana i izrazito visokim temperaturama.
hr Wed Aug 05 2020 21:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f022a20daf72d65278b462f/80
Foto: D.N.

"Od verbalnog 'okretanja budućnosti' državnog vrha još je važnije policijsko pretvaranje nepoznatih počinitelja u poznate"

SDP-ovac Goran Kotur osvrnuo se na gnjusan čin u Splitu...
Šef splitskog SDP-a Goran Kotur komentirao je vandalski čin u Splitu gdje je, za sada, nepoznati počinitelj išarao Toyotu srpskih registracijskih oznaka, ali se osvrnuo i na današnje govore državnog vrha.

Njegovo priopćenje donosimo u nastavku: 

- Oštećivanjem Toyote srpskih registracijskih oznaka grafitima punim mržnje na splitskom Spinutu nepoznati počinitelj je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti očito želio pokazati svoje "domoljublje". Ustvari je napadom na imovinu turista iz Srbije mržnju pokazao prema Splitu i Hrvatskoj koji velikim dijelom žive od turizma, koji je trenutno u iznimno velikoj krizi zbog epidemije. Mržnju je nepoznati počinitelj zapravo pokazao i prema porukama državnog vrha, ali i generala Ante Gotovine, koje se mogu svesti pod zajednički nazivnik "okretanja budućnosti".

Ali dok se god govor mržnje, uključujući i ustaški pozdrav "za dom spremni", koji je u skraćenom obliku napisan i u ovom slučaju, tolerira od strane države, "okretanje budućnosti" ostaje lebdjeti u zraku kao dobra namjera iza koje ne stoji dovoljna količina političke volje. Štoviše, od Plenkovićevog, Milanovićevog i Gotovininog verbalnog "okretanja budućnosti" još je važnije policijsko pretvaranje nepoznatog počinitelja u poznatog, i u slučaju spinutskog grafita punog mržnje, i u mnogim drugim slučajevima. - stoji u priopćenju. 
hr Wed Aug 05 2020 18:48:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b559fadcb557a7b3b8b4736/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Nema prekršajne prijave za HOS-ovce koji su u Kninu vikali "Za dom spremni"

Iz policije je rečeno da se radilo komemorativnim okolnostima...

Policija neće podnijeti prekršajne prijave protiv HOS-ovaca koji su se jutros okupili u Kninu i na glavnom trgu vikali "Za dom spremni". - potvrdili su iz šibenske policije za N1.

Kako je javila njihova novinarka, iz policije je rečeno da se radilo komemorativnim okolnostima, jer se sve odvijalo kod spomenika braniteljima. Pritom se, dodaje, pozivaju na smjernice Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.

Podsjetimo, skupina predvođena Markom Skejom, od kojih je većina imala crne majice s grbom HOS-a i crvenim beretkama, jutros je stigla u Knin na obilježavanje Oluje. 

Dok je trajao program, skupina je pjevala te te izražavala nezadovoljstvo zato što im nije dopušten ulazak na trg, a mogao se čuti i uzvik "Za dom spremni". 

Tek kada se program završio, HOS-ovci i pripadnici drugih braniteljskih udruga pušteni su na trg.

hr Wed Aug 05 2020 17:30:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5f1e7359daf72d4d428b4641/80
Foto: DalmacijaNews

Škoro: "Domovinski pokret nikad neće pristati na izjednačavanje žrtve i agresora"

Iz stranke su poručili i da koronavirus nije smio razdvojiti ljude jer se tako hrvatskom narodu ograničava proslava

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro došao je u Knin povodom 25. obljetnice Oluje, ali nije sudjelovao u službenom prtokolu. 

Jedan od glavnih razloga jest, kako kaže čelnik stranke, "trgovačka koalicija HDZ-a i SDSS-a". 

Iz stranke su poručili i da koronavirus nije smio razdvojiti ljude jer se tako hrvatskom narodu ograničava proslava.

- Domovinski pokret nikad neće pristati na izjednačavanje žrtve i agresora. Nisam sudjelovao u službenom protokolu jer se u centar pozornosti stavlja nešto što ne bi trebalo. Ono što se događa je jedna loša politička trgovina Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca. Prije svega ovde moraju biti ljudi koji su se borili za Knin, a njima je onemogućen pristup. - poručio je Škoro.

Dodao je i da se veća pažnja pridaje tome što je član SDSS-a i potpredsjednik Vlade Boris Milošević došao u Knin, umjesto da u fokusu bude sama obljetnica Oluje. - piše N1

hr Wed Aug 05 2020 15:09:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .