Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5643455bb118e197148b47c9/80

Jandroković: Raščistiti sve oko Agrokora, a ne ići u jeftinu politizaciju

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako je cilj vladajuće većine jasan - izabrati suce Ustavnog suda, ali ne žele to povezivati s osnivanjem istražnog povjerenstva za Agrokor koje, naglasio je, treba raščistiti sve vezano uz taj koncern, a da se pritom ne ide u "jeftinu politizaciju".

 "Želimo osnovati istražno povjerenstvo i vodimo računa da ono, kada bude osnovano, ni na koji način ne utječe na istragu koju provodi DORH, kao ni da se ovo pitanje koristi za političke obračune", kazao je Jandroković novinarima u Saboru.

 Naglasio je kako je želja HDZ-a i Vlade da se ispita sve vezano uz Agrokor, napominjući da je Vlada osigurala dodatnih pet milijuna kuna za rad DORH-a. "Da ima bilo kakvih razloga da se to zataškava, to se ne bi učinilo. Naš je interes da se sve oko Agrokora raščisti da se vidi tko su odgovorne osobe, a da se pritom ne ide u jeftinu politizaciju", poručio je.

 Upitan je li točno da istražno povjerenstvo ne bi počelo s radom prije 15. studenoga, Jandroković je odgovorio da se o tome još razgovara s kolegama iz oporbe.

 Istaknuo je kako to ne znači da zna da će DORH do polovice studenoga pokrenuti istragu, dodavši da mu je poznato da se provode istražne radnje te se čeka izvješća revizije, ali mu nije poznato kakav će biti konačan ishod.

 Nije htio odgovoriti zašto vladajući traže da povjerenstvo s radom počne tek 15. studenoga, uz obrazloženje da se o tome razgovara i da ne želi nikakvim izjavama naštetiti kvaliteti tih razgovora, jer vjeruje da se u normalnoj atmosferi može doći do zadovoljavajućeg ishoda za sve zainteresirane.

 Jandroković je rekao i kako se nadao da će Sabor danas glasovati o sucima Ustavnog suda jer, naglasio je, nema nikakvog razloga povezivati izbor ustavnih sudaca s istražnim povjerenstvom za Agrokor, kako to čini SDP. "Ona strana koja to pokušava povezati čini grešku", kazao je.

Bauk: SDP ne mora poslušati stav HDZ-a da u povjerenstvu ne sjede bivši ministri

 Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk je nakon sjednice kluba novinarima komentirao stav HDZ-a da u istražnom povjerenstvu ne bi trebali biti bivši ministri i članovi HBOR-a, poručivši da SDP ne mora poslušati taj stav.

 "Naši se članovi ne boje biti u povjerenstvu, niti se boje da bi ono moglo naći nešto što njima ne bi išlo u prilog", kazao je Bauk. Dodao je da su se dvije strane približile u stavovima, a glasat će se kada se potpuno približe. Hoće li to biti u petak, ovisi o spornim točkama kao što su tko će biti član povjerenstva, ali i dinamika rada povjerenstva u listopadu, pojasnio je.


hr Wed Oct 04 2017 11:21:04 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/533402f7179942b91c7b23f8/80

Sutkinja odbila primiti prijatelje i obitelj Cesarea, ovrha zakazana za sutra

Cesare je završio u bolnici, a sutkinji su htjeli predati i potrebnu medicinsku dokumentaciju kako bi se ovrha odgodila
Ispred zgrade Općinskog suda danas su se okupili prijatelji i rodbina devetogodišnjeg Cesarea Avenatija kako bi predali peticiju s 10.000 potpisa što bi značilo odgodu ovrhe koja je zakazana sutra u 9 sati na Pujankama. 

Predsjednica općinskog suda, Marina Boko odbila ih je primiti. 

Cesareova teta, Vanja Kuluz izjavila je kako je sutkinja poručila da dođu u srijedu zajedno s odvjetnikom. 

-Događa se ono na što psihijatar upćuje već dvije godine. Psihijatar koji prati dijete već je izjavio nebrojno puta da će ova ovrha dijetetu prouzročiti traume, kazala je Vanja Kuluz.  

Anđela Šuštić, obiteljska prijateljica kazala je kako su tražili razgovor sa sutkinjom kako bi joj predali dokumente koje imaju i koji su više nego dovoljni da se ovrha odgodi, no ona ih je odbila. 

Vanja Kuluz pozvala je sve da ljude da se pridruže na prosvjedu sutra u blizini njihove zgrade na Pujankama. 

Cesare bi trebao biti oduzet majci i odveden ocu u Italiju, no završio je u bolnici pa se još ne zna cjelokupni ishod ovrhe. 
hr Mon Jun 18 2018 12:42:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/532f69681799424f067b24bf/80

Izlaznost na kotarskim izborima 11,5 posto

Manja je za dva posto u odnosu na kotarske izbore prije četiri godine
U Split su jučer održani kotarski i mjesni izbori. Od ukupno 17,5 tisuća upisanih birača ove godine izašlo je 11,5 posto građana. Prije četiri godine izašlo je 13, 5 posto građana. 

Najviše mandata je osvojio HDZ, a na Pujankama će se ponoviti izbori 24. lipnja. 

Izborno povjerenstvo ustanovilo je  da je broj glasačkih listića na tom mjestu za 5 komada veći od broja birača koji su glasovali.

HDZ u gradskom vijeću za sada ima 120 vijećnika, SDP sa svojim koalicijskim partnerima ima 41 vijećnički mandat. Most je osvojio 14 vijećnika, Pametno 11 vijećnika, HNS 3 vijećnika, a po dva vijećnika imaju 
 HSP, HSLS, HSS i HSU. 
hr Mon Jun 18 2018 12:18:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad716282af47f217f8b477a/80
Foto: MUP

Akcija u prometu "Faktori rizika": Policija u lovu na neodgovorne vozače

Sve sudionike u prometu podsjeća se na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama

U utorak,19. lipnja 2018. od 16 do 20 sati na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske provesti će se ciljna akcija u prometu „Faktori rizika“, u kojoj će se prvenstveno zahvaćati prekršaji prekoračenja brzine, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja pojasa u vozilu i zaštitne kacige na motociklima i mopedima, te  korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Sve sudionike u prometu podsjeća se na obvezu poštivanja odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama kako svojim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu, te kako bi izbjegli moguće sankcije.

hr Mon Jun 18 2018 10:27:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2762b32af47f783c8b4584/80
Foto: MMPI

Prekinuto je tegljenje: Na turskom brodu pojavilo se novo puknuće

Turski teretni brod Haksa ipak nije dotegljen u ponedjeljak ujutro u Trogir, već "zapeo" 12 nautičkih milja dalje, kod otoka Drvenika zbog nove pukotine

Tegljenje Hakse je prekinuto oko 1 sat u noći na ponedjeljak jer je u brod ponovo počela prodirati voda, potvrđeno je Dnvniku Nove TV u splitskoj Lučkoj kapetaniji. 

Prema trenutnim informacijama, more ne prodire u brod na mjestu jučerašnjeg puknuća, već se radi o novom puknuću. 

Ronioc je tijekom jutra obavio pregled broda kako bi se ustanovilo gdje se pukotina točno nalazi i na koji će se način sanirati. U tijeku je i ispumpavanje mora iz strojarnice, no u Lučkoj kapetaniji tvrde da onečišćenja mora nema. 

Nakon što se pokrpa nova pukotina turski brod će biti otegljen do Trogira, za što će im s ove pozicije trebati još nekih četiri ili pet sati. Kada će se to dogoditi još uvijek nitko ne zna. 

Na Haksi više nema nikoga, a kapeta i četvero članova posade koji su posljednji ostali na brodu, s njega su evakuirani i trenutno su na sigurnom, kažu u Kapetaniji. - piše Dnevnik

hr Mon Jun 18 2018 09:44:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .