Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad860f52af47f217f8b47f0/80
Foto: Gulliver/Thinkstock

Što bi se dogodilo kad bismo svaki dan u 8:30 pojeli jaje na oko?

Ako vam se ikada nakon napornog dana dogodilo da ne možete odlučiti što ćete prvo napraviti nakon ulaska u kuću, nećkate se oko naručivanja pića u kafiću ili kuglice sladoleda – možda je došlo do zamora odlučivanja...

Procjenjuje se da prosječan čovjek odlučuje oko 35 tisuća puta dnevno, a 200 odluka pada na razmišljanja o hrani. Rezultat je zamor materijala, odnosno sposobnosti odlučivanja. Ako vam se ikada nakon napornog dana dogodilo da ne možete odlučiti što ćete prvo napraviti nakon ulaska u kuću, nećkate se oko naručivanja pića u kafiću ili kuglice sladoleda – onda vam je poznato o čemu se radi.

Istraživanja pokazuju da ljudi imaju ograničenu količinu energije koju mogu potrošiti na pametne odluke. Kad nam je ponestane, počinjemo raditi lošije izbore. Najbolji način da se izbjegne zamor odlučivanja jest rutiniziranje dijelova dana, smatraju stručnjaci. Nije slučajnost da je Mark Zuckerberg stalno u jednakim odjevnim kombinacijama ili to što američki producent i reper Dr. Dre svako jutro veže iste tenisice.

Pomaže to što nisu u minusu na računu, ali „običnim smrtnicima“ bilo bi lakše usredotočiti se na druge radnje – poput doručkovanja svakoga dana u isto vrijeme. Stručnjaci smatraju da je mozganje oko toga hoćemo li jesti krafnu ili sendvič potpuni gubitak vremena te da je bolja varijanta odlučiti se na jedno zdravo i hranjivo jelo te ga „šibati“ tjednima.

To može biti jaje ili kaša, ali najvažnije je da se ne gubi dragocjena energija na odlučivanje. Također, ako vam se događa da imate izbor u koliko sati ćete jesti, bilo bi dobro da to bude uvijek u isto vrijeme. 

Zdrave opcije su smoothie ili zobene pahuljice sa sjemenkama i začinima (kurkuma, cimet, vanilija) prema želji, a domaća mješavina lako uvijek može biti nadohvat ruke u kuhinjskom ormariću, piše punkufer.hr

hr Thu Jan 24 2019 08:26:57 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c6979370e4938b1b08b45bd/80
Foto: Screenshot Youtube

Pet pjesmama po kojim će se kralj narodne muzike pamtiti

Šaban Šaulic poginuo je u prometnoj nesreći u Njemačkoj
Nakon nastupa u Njemačkoj, Šaban je imao prometnu nesreću. Hitno je prebačen u bolnicu gdje je naposlijetku podlegao ozljedama. 

Njegova pjevačka karijera započela je kada ga je stric pozvao u lokal gdje je inače svirao i to zato što je smatrao da više može zaraditi od glazbe nego od sporta.

Prvu pjesmu otpjevao je na ijekavici, a sa 18 godina preselio se u Beograd. Obzirom da je bio dijete iz provincije, isprva mu je to teško palo.

Šaban će zasigurno ostati zapamćen po brojnim hitovima s kojima je bio poznat na balkanskoj sceni, a ovo su neke od njih:








hr Sun Feb 17 2019 16:09:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c6974a80e49389bac8b46f7/80
Foto: Screenshot Youtube

Lidija Bačić na Dori pokazala svoj seksipil, no od publike je dobila 1 bod

Nije se proslavila
Nakon što je Roko Blažević jučer proglašen pobjednikom Dore te će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu u Izreaelu s pjesmom "The Dream", dojmovi oko nastupa na Dori još uvijek su aktualni.

Tako je i na ovogodišnjoj Dori nastupila Lidija Bačić s pjesmom "Tek je počelo", ali nije oduševila ni publiku ni žiri. 

Lidija je u prvi plan istaknula svoje obline i igrala na kartu seksipila u providnom kostimu pa možda ni pjesma nije mogla doći do izražaja.

 Teško je sada suditi je li pjesma toliko loša da je od publike dobila tek 1 bod ili je Lile pogriješila kada je u prvi plan stavila svoje tijelo.

Kako god bilo, ovo možemo nazvati njezinim neuspjehom. Možda je vrijeme da pjevačice nakon ovoga razmisle o svojem ''seksipilu'' koji guraju u prvi plan., piše Showbuzz



hr Sun Feb 17 2019 15:50:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5afd630c2af47f2e038b469c/80

Recept za hrskave krumpire zapečene sa sirom i začinima

Krumpir je fleksibilna namirnica s kojom se može raditi tisuće jela.
Sastojci: 
8-10 krumpira 
3 žlice maslaca 
2 čajne žlice parmezana 
1 čajna žličica češnjaka u prahu 
1 čajna žličica listića timijana 
sol i papar po želji 

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijeva stupnja, a maslacem ili uljem premažite unutrašnju stranu kalupa za muffine. 

2. Nasjeckajte krumpir na tanke ploške. Pomiješajte ga s rastopljenim maslacem, parmezanom i začinima. 

3. Složite krumpire u tornjiće i stavite u kalup za pečenje muffina. Ovako pripremljene tornjiće pecite na oko sat vremena, dok vrhovi ne postani zlatno-smeđe boje. 

4. Poslužite toplo kao prilog uz mesna, riblja ili povrtna jela. Dobar tek! 

U videu YouTube kanala "Home Cooking Adventure" pogledajte kako se pripremaju pečene ploške krumpira sa sirom i začinima, a pogledajte još neke recepte kojih se nećete moći zasititi, piše Punkufer


hr Sun Feb 17 2019 14:32:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c69417d0e49385eb18b456d/80
Foto: Screenshot/ Youtube

Sedmogodišnji dječak pripitomio vuka pa sad zajedno čuvaju ovce

Dječak je vuka dok je bio beba donio kući i odlučio izdresirati

Dječak iz Libije po imenu Hamza zajedno sa svojim vukom čuva ovce. Kada je njegov stariji brat vuka donio kući, otac nije bio oduševljen.

U međuvremenu su dječačić i vuk postali pravi prijatelji i zajedno čuvaju stado Hamzinoga oca. Vuk se, po svemu sudeći ponaša baš poput psa čuvara, a dječak kaže kako napada samo onoga tko želi nauditi njegovoj obitelji ili pak stadu.

Otac se još uvijek boji vuka, a ova nesvakidašnja situacija postala je pravi hit, pa obitelj stalno posjećuju brojne novinarske ekipe, ali i znatiželjni mještani.





hr Sun Feb 17 2019 12:12:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .