Policija čak objavila i snimku privođenja trojice osumnjičenih za ubojstvo Fistanića

Kriminalističko istraživanje ubojstva iz Omiša se nastavlja, a Stipe Ringwald je prijavljen i zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer je ugrozio 39-godišnju V.U. koja je bila u automobilu prilikom ubojstva.

Zahvalio bih svima, između ostalog i djelatnicima Ravnateljstva policije. Omiš je mirna sredina koju je ovaj zločin poremetio. Sada građani ponovno mogu biti spokojni. Moja poruka je: Kako je hrvatska policija znala stati u obranu domovine, znat će se suprotstaviti kriminalnom podzemlju! – poručio je Vlade Perkušić, načelnik Policijske postaje Omiš prilikom objavljivanja detalja krvavog pohoda.

– Radilo se o nezapamćenom brutalnom zločinu usred dana što je bio alarm za policiju da krene svom snagom. Osnovana je radna skupina koja je bila u sastavu Službe općeg kriminaliteta, a u njoj su bili kolege iz drugih službi, zatim policijskih postaja, stručnjaci informatičari i analitičari. Napravljene su nebrojene provjere informacija, pregled brojnih snimki video nadzora. Obavili smo 23 pretrage stanova, brodica i prijevoznih sredstava i prešli smo 150 kilometara puta da bi jučer okončali to kriminalističko istraživanje. Našli smo nešto odjeće i obuće za koju je moguće da su je počinitelji imali  tijekom izvršenja kaznenog djela – izjavio je Ivica Buzov, načelnik Službe općeg kriminaliteta.

Pretrage su obavljene na području Omiša, Šibenika i Zagreba jer se sve radilo koordinirano, a policija je objavila čak i snimke brutanog premlaćivanja, prenosi Slobodna Dalmacija.

POSLJEDNJE DODANO: