Zračne snage gase požare na Promini, Svilaji i Velebitu

Kako je najavljeno iz Minstarstva obrane, zračne snage će tijekom dana prerapoređivati tehniku sukladno stanju na terenu i  prioritetima gašenja, a najveća koncentracija snaga je angažirana na požarištu Promina.

Na vatrenoj fronti u Promini u gašenju požara sudjeluju dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802, dok su na Svilaji požar gasila dva Canadaira 415. Također, danas su iza 12 sati na požarište kod Jablanca na Sjevernom Velebitu upućena dva Canadaira CL-415.
Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage su na požarištima Promina-Razvođe i  Svilaja izbacile više od 130 vodenih bombi i ostvarile oko 30 sati naleta na požarištima.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 232 požara (81 u Šibensko-kninskoj, 77 Splitsko-dalmatinskoj, 58 u Zadarskoj,10 u Dubrovačko-neretvanskoj, pet u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2000 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 58 500 tona vode te su prevezena 266 vatrogasca i vojnika i 36 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, ističu u MORH-u.

POSLJEDNJE DODANO: