Dobre vijesti za vozače: Promjene u stanicama za tehnički pregled

Novim izmjenama u stanicama za tehnički pregled pojednostavljuje proces registracije i odjave automobila i mjenanja prometnih dozvola ili registraskih pločica, piše dnevnik.hr.

“Svi poslovi prve registracije bilo novih, bilo rabljenih automobila u Hrvatskoj moći će se obaviti i do kraja završiti u stanicama za tehnički pregled”, kaže Goran Pejić, Centar za vozila hrvatske.

Dosad je to bilo poprilično složeno.

“Vlasnik vozila je morao uzeti probne tablice na tri dana, doći u stanicu obaviti tehnički pregled obaviti pripremu kompletne dokumentacije za prvu registraciju. S tim papirima i s popunjenom prometnom dozvolom trebao je otići u policijsku postaju ili upravu da mu se potvrdi prva registracija i vratiti se nazad u stanicu uzeti tablice. Tek se onda mogao voziti”, objašnjava Pejić.

Složenosti sustava bili su svjesni i u MUP-u, stoga su odlučili krenuti u ove izmjene.

“Ne samo da će se rasteretiti rad službi našeg ministarstva već će se dogoditi da će našim korisnicima biti omogućen lakši, pojednostavljen postupak”, kaže Marina Mandić iz MUP-a.

Uz to što će biti jednostavnije, bit će i koju kunu jeftinije, jer popularni biljezi, u ovom slučaju, odlaze u povijest. A osim registracije, u stanicama za tehnički pregled bit će moguće odjaviti automobil, zamijeniti prometnu dozvolu te promijeniti registarske pločice.

POSLJEDNJE DODANO: