Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5dffef3529111c5f3b8b45a9/80

Splitski stožeri: SDP-ovci 'trljaju ruke', Škorić poručio da se birači ujedine u drugom krugu

Zoran Milanović je osvojio Split koji ga je 'počastio' sa 30,8 posto glasova
Splitski SDP-ovci okupili su se u stožeru na Bačvicama gdje su neumorno pratili rezultate svog kandidata, Zorana Milanovića.

Predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur kazao je kako HDZ-ova vertikala puca na svim razinama.
- Očito je da SDP može pobijediti. Ovo je jedna sasvim druga situacija od one od prije mjesec ili godinu dana.Ljudi u Splitu, ali i u Hrvatskoj žele promjene i ovo je prvi korak - Milanovićeva pobjeda, pobjeda SDP-a na parlamentarnim izborima kao i na lokalnim. Moze se zaključiti kako HDZ-ova vertikala puca na svim razinama. - rekao je Kotur.

Suzana Kačić Bartulović obratila se medijima te rekla da su jako zadovoljni dobivenim glasovima.
- Rezultati su očekivani i jako smo zadovoljni. Ostaje nam drugi krug iz kojeg će zasigurno izaći kao pobjednik.
Isto tako, smatram kako će na kraju desnica ipak glasati za Milanovića jer kad vidimo glasove za Škoru, možemo zaključiti da je ovo očita borba za unutarstranačke izbore, koja će se nastaviti i u drugom krugu - kazala je.

Podsjetimo, Zoran Milanović je osvojio Split koji ga je 'počastio' sa 30,8 posto glasova.

Šef splitskog HDZ-a, Petar Škorić, zadovoljan je sa rezultatima u Splitu i ne sumnja u pobjedu Grabar Kitarović u drugom krugu. 

- U Splitu se uglavnom u svim izbornim ciklusima preslikava onaj rezultati koji je i na razini cijele Hrvatske, pa je to slučaj bio i danas. S rezultatom smo zadovoljni, kako na razini Splita, tako i na nacionalnoj razini. Od srca zahvaljujem svim našim članovima, našim volonterima i svim biračima koji su danas zaokružili broj ispred imena predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i time joj omogućili ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora. Također zahvaljujemo i svim biračima koji su prepoznali značaj ovih izbora i danas izašli na izbore i dali svoj glas bilo kojem kandidatu.

Spomenio je i jaku konkurenciju na desničarskom spektru te poručio biračima da ne biraju kandidata koji je uveo 'Lex Perković'.

- Sretni smo i ponosni što su birači, unatoč jakoj konkurenciji na istom političkom spektru, prepoznali rezultate predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i njezin program s kojim je izašla pred birače. Hrvatski birači su prepoznali petogodišnju borbu hrvatske predsjednice za hrvatske nacionalne interese, za snažno pozicioniranje Republike Hrvatske tamo gdje pripada – u Srednjoj Europi i na Mediteranu, a ne u tzv. „regionu“ gdje su nas odvlačila dvojica njezinih prethodnika.

Prvi krug je prošao, a za dva tjedna nas čeka jasan izbor – nastaviti putem gospodarskog razvoja, novih radnih mjesta i borbe za hrvatske nacionalne interese ili odabrati onog kandidata koji zagovara povratak na staro, ekonomsku stagnaciju, propagiranje vrijednosti koje ne pripadaju našem narodu. Za dva tjedna biramo jedinstvo hrvatskog naroda ili ponovni povratak politike „mi ili oni“, biramo Hrvatsku koja uživa međunarodni ugled ili Hrvatsku koja uvodi „lex Perković“.  Biramo kandidatkinju koja cijeni hrvatske branitelje i nastavlja politiku prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana ili kandidata koji o Hrvatskoj govori kao o „slučajnoj državi“. Prvi krug ostavimo iza nas i ujedinimo se svi zajedno iza naše kandidatkinje, s kojom dijelimo naše temeljne vrijednosti, ciljeve i pogled u budućnost.

Ne dopustimo povratak na staro. Recimo jasno - biramo Hrvatsku za sve, Hrvatsku koja se temelji na demokršćanskim vrijednostima, na žrtvi hrvatskih branitelja i na politici prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

Za dva tjedna izađimo na birališta i dajmo povjerenje našoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović - poručio je Škorić. 
hr Sun Dec 22 2019 23:37:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e26027529111cba068b4668/80
Foto: Pixabay

“Plutajući Bingo“ vrijedan pola milijuna kuna pogođen u Šibeniku!

Sretni Šibenčanin bogatiji je za pola milijuna kuna.
Večeras je u igri Bingo 15 od 90 izvučen “plutajući Bingo“ vrijedan 500.000 kuna!

Dobitni listić uplaćen je u Šibeniku na prodajnom mjestu HL. Sljedećeg ponedjeljka igra se za Superbingo 75 od 1.000.000,00 kn, Bingo plus 7 je 1.800.000,00 kn, a Superbingo 90 14.500.000,00 kn!
hr Mon Jan 20 2020 20:42:18 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5721bd4c0890d28e008b4729/80

Pravda za Filipa: U četvrtak mirni mimohod za žrtve sustava

Mirni mimohod najavljen je za četvrtak u 15 h.
Mirni mimohod od Rive do Šperuna najavljen je za četvrtak u 15 sati, a Mirela Znaor iz grupe Pravda za Filipa najavila je paljenje svijeća za poginule.

Za podršku i prosvjed odlučili su se iz razloga što je, kako kažu, naš sustav nikakav te ga treba mijenjati od vrha.

- Svi smo mi ovdje žrtva sustava.“, poručuje Znaor.

Filipa Zavadlava danas je prvi put posjetio i njegov odvjetnik Branko Šerić, a kako kaže, Filip ne shvaća što je napravio. Puno toga ovisit će o psihijatrijskom vještačenju, a obavit će ga stručnjaci iz Klinike za psihologiju Vrapče. U bolnici će sigurno ostati do kraja vještačenja, a možda i dulje.hr Mon Jan 20 2020 20:24:39 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5e25ca0d29111c15078b4637/80

Osmoljetka na Brdima uskoro u novom ruhu s novim sadržajima

Zadovoljstvo početkom radova ne krije ni ravnateljica škole Katarina Zelić. Svi radovi i zahvati, kaže ravnateljica, trebali bi biti okončani do 1. rujna.

Zahuktavaju se građevinski radovi na obnovi i adaptaciji Osnovne škole “Brda”. Gradilište je ograđeno, a bageri, kamioni i radnici već udaraju radni ritam. Rekonstrukcija postojećeg objekta osmoljetke rezultirati će cijelim nizom novih sadržaja: od multimedijalnog centra, nove pješačke rampe i dizala za učenike s invaliditetom, do uređenog parkirališta, novog sanitarnog čvora, posve uređenog potkrovlja škole gdje će u novome ruhu djelovati knjižnica, arhiva, kabineti i uredi. Za izvođača izabrana je tvrtka „Deltron“, a ukupna vrijednost zahvata je 4,2 milijuna kuna s PDV-om.

Zadovoljstvo početkom radova ne krije ni ravnateljica škole Katarina Zelić. Svi radovi i zahvati, kaže ravnateljica, trebali bi biti okončani do 1. rujna. 

- Ovo je doista prava renesansa za našu školu, jer ćemo, među ostalim, dobiti uređeno potkrovlje koje će postati toplo i ugodno mjesto stjecanja znanja. Dugo smo čekali i konačno-dočekali - ponosno će ravnateljica Zelić. 

Predviđeno trajanje radova je ukupno četiri mjeseca kroz dvije faze, a koje predviđaju kraće prekide. Prva faza sastoji se od radove koji se mogu odvijati za vrijeme nastave i odnose se na radove istočnog dijela škole i kata koji se može izolirati od potrebe ulaska djelatnika i učenika škole. Druga faza zahvata predviđa ugradnju dizala te radove na pješačkoj rampi i parkiralištu sa zapadne strane škole koji će se raditi za vrijeme nenastavnog dijela školske godine.  

Ovom prigodom skrećemo pažnju obližnjim stanarima da strogo poštuju postavljenu ogradu gradilišta sa sjeverne strane škole i igrališta (iz pravca Mostarske ulice), kako bismo izbjegli nezgode, a s radošću i zadovoljstvom dočekali dovršetak radova i na ovoj školi. - poručuju iz Grada.

hr Mon Jan 20 2020 16:41:41 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/57358510fe96ff66308b45c4/80
Foto: Facebook

Pametno: Zbog tromosti gradske uprave, plaćat ćemo penale!

Grad Split je financirao izradu analize lokacije za izgradnju sortirnice, da bi utvrdio istu lokaciju na kojoj je bila predviđena i u prethodnom mandatu gradske vlasti. Dok nam Gradska uprava tromošću oduzima vrijeme, u Splitu se gomila smeće zbog čega ćemo u konačnici plaćati penale EU.

Zadovoljni smo što je Grad Split raspisao poziv za izradu idejnog projekta sortirnice, ali ne možemo ne primjetiti da je izrađena “Analiza lokacije za izgradnju postrojenja za sortiranje prethodno izdvojenog komunalnog otpada i obradu bio otpada za područje Grada Splita – analiza lokacije Kamen“ bila gotova još u rujnu prošle godine.

- Još jedan dokaz netransparentnog rada ove gradske uprave je to što se od svoje izrade Analiza nije našla na dnevnom redu ni jedne sjednice Gradskog vijeća, nije ni javno objavljena, a radi se o dokumentu za koji postoji veliki interes javnosti”, izjavila je gradska vijećnica i predsjednica ogranka Pametno Split Kristina Vidan. 

Sortirnice su jedan od važnih dijelova cjelovitog sustava gospodarenja otpadom pa bi Gradu trebao biti cilj što prije krenuti u realizaciju. Čekalo se četiri mjeseca na raspisivanje natječaja za idejni projekt na “novopronađenoj” lokaciji pa tim tempom možemo očekivati sortirnicu za koju godinu. Činjenica je da Split i dalje odvaja svega nešto više od dva posto otpada, nastavi li se ovaj negativan trend, neminovno je da ćemo plaćati penale EU, koja nas obvezuje na 50 posto odvajanja otpada do kraja 2020. godine.

- Trebali smo već imati sortirnicu, kompostanu, sedam reciklažnih dvorišta i koncesionara za skladištenje  građevinskog otpada, a nemamo ih. Plan za sortirnicu i kompostanu na Karepovcu je postojao i u okviru projekta sanacije odlagališta Karepovac, ali je iz dnevno-političkih razloga u doba gradonačelnika Baldasara promijenjen. Nakon što su protekle godine i nakon što smo platili Ecoini d.o.o. da napravi analizu dolazimo na istu lokaciju koju smo imali prije nekoliko godina. Financirali smo izradu analize, da bi utvrdili lokaciju koja je već od prije bila poznata. Tromost Gradske uprave na čelu s gradonačelnikom Oparom koštat će nas plaćanja penala, čemu ćemo svjedočiti već početkom iduće godine”, zaključila je vijećnica Kristina Vidan.

hr Mon Jan 20 2020 16:30:06 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .