Hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović primila predstavnike srbijanskih udruga nestalih

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović na sastanku su bili predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i predstavnici sigurnosno-obavještajnih agencija Republike Hrvatske, priopćeno je iz Ureda hrvatske predsjednice.

 Sastanku je nazočila i veleposlanica Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, Mira Nikolić, priopćeno je iz Ureda Predsjednice Republike.

 Glavna tema ovog susreta bilo je pitanje rješavanja sudbine osoba srpske narodnosti, nestalih na području Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata. Izaslanstvo je izvijestilo hrvatsku predsjednicu o svojim dosadašnjim aktivnostima i naporima u pronalasku i rasvjetljavanju sudbina nestalih, dodaje se u priopćenju.

 Polazeći ponajprije od prava obitelji da saznaju istinu o sudbini svojih najmilijih, predsjednica Grabar-Kitarović istaknula je snažnu potporu Republike Hrvatske i ustrajnu osobnu predanost u rješavanju ovog pitanja. Kazala je kako je to prvenstveno humanitarno pitanje te da vjeruje kako će dijalog omogućiti jedan pozitivan iskorak.

 U razgovoru je naglašena nužnost suradnje svih uključenih te izražena nada obje strane da će predstojeći mjeseci donijeti napredak kako bi se neizvjesnost obitelji privela svom kraju.
 Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Stjepan Sučić izvijestio je o dosad učinjenom te je naznačio spremnost kontinuirane suradnje o pitanjima koja su istaknuli predstavnici udruga nestalih, stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: