Trikovi za WhatsApp koje morate isprobati

Otkrijte točan datum slanja poruka

Sive kvačice u grupnim razgovorima poplave samo kada svi pročitaju poruku, a vi možete provjeriti kada su te poruke pročitane. Na Androidu pritisnite poruku koju ste poslali i odaberite opciju Info. Na iOS-u povucite prstom prema lijevo i vidjet ćete informacije o čitanju – vidjet ćete tko je pročitao, kome je dostavljeno i konačno – kada je poruka pročitana.

Utišajte iritantne grupne razgovore (zauvijek ili privremeno)

Grupni razgovori mogu dosta često biti jako naporni – pogotovo kada svi krenu slati poruke. Kako biste ih utišali, odite do razgovora i pritisnite na grupni razgovor i nakon toga na njegovo ime. Tamo ćete moći ugasiti podsjetnike o primljenim porukama.

Riješite problem s pročitanim porukama

Ako zbog nekog razloga pročitate zaprimljenu poruku i ne odgovorite u nekom razumnom roku, vaš sugovornik bi mogao pomisliti da ga ignorirate. Olakšajte si život i isključite podsjetnike za pročitane poruke odlaskom u opcije.

Tamo odaberite stavku za podešavanje sigurnosti profila, odnosno Account > Privacy te tamo isključite plave kvačice smrti gašenjem značajke pritiskom na Read Receipts.

Postanite vrlo tajnoviti

Ako vam kontakti polako idu na živce zato jer vas neprestano pitaju gdje ste, uvijek možete dobiti malo dodatne privatnosti prebacivanjem značajke ‘zadnji put viđen’ u inkognito mod. Opcija je smještena u izborniku za privatnost pod stavkom ‘last seen’. Tamo možete birati hoćete li se skrivati od svih ili samo određenih kontakata.

Odredite kamo idu pohranjene datoteke

Ako imate iOS, odite u Settings > Data and Storage Usage gdje možete podesiti način na koji koristite i raspolažete datotekama. Odaberite Wi-Fi ako ne želite trošiti megabajte tijekom izbivanja iz kuće ili, kao mi, jednostavno odaberite stavku za automatski download i prebacite ga na never, odnosno nikad. Istu stvar možete napraviti i sa spremanjem fotografija na sam uređaj, piše N1.

POSLJEDNJE DODANO: