Pogledajte snimku: Zlatarnicu su opljačkali u dvije minute, napravili su milijunsku štetu

Vlasnik zlatarnice u Splitu koja je milijunskom štetom opljačkana nešto iza 2 sata u noći s nedjelje na ponedjeljak sinoć nam je ustupio snimke nadzornih kamera na kojima je vidljiva cijela filmska krađa.

Manje od dvije minute trebalo je trojici lopova obučenih u bijele kombinezone da naprave ogromnu štetu, zapravo nemjerljivu, jer od zlatarnice Đonlić u Bosanskoj ulici ostali su samo izlozi i prazne kutije za pakiranje nakita. Jedino to nisu dirali lopovi koji su, po svim okolnostima, do sitnog detalja znali gdje se što nalazi i ciljano su provaljivali u ovu zlatarnicu.

– Imali su šifru upravljača kojim se otvaraju rolo vrata, a staklena vrata razbili su macom. U velike su torbe strpali svo zlato u ormarima i uzeli blagajnu. Samo jedan nije imao zaštitu na cipelama, svi su bili povezani slušalicama, i vjerojatno je maca i otisak cipela jednog od provalnika jedini trag koji može pomoći u otkrivanju identiteta – kazao je još jučer, nakon pljačke, za naš portal jedan od vlasnika Josip Đonlić.

Đonlić moli sve koji imaju bilo kakva saznanja oko pljačke da se jave u najbližu policijsku postaju kako bi se što prije otkrili počinitelji ovog djela.

POSLJEDNJE DODANO: