Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5bd57ceb0e4938de168b4687/80
Foto: PIXABAY

Prvostupanjska presuda Upravnog suda: Josipa Rimac nije prekršila zakon

Splitski Upravni sud nepravomoćno je presudio da državna tajnica u Ministarstvu uprave i nekadašnja gradonačelnica Knina Josipa Rimac nije prekršila zakon kada je u svojoj imovinskoj kartici prijavila da je njen suprug vlasnik kuće, a ne tri stana koji se nalaze u toj kući i funkcionalna su cjelina, a iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najavili su da će na takvu presudu uložiti žalbu

Nepravomoćnom presudom splitskog Upravnog suda poništena je odluka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa od 13. travnja i sud je naložio da se postupak obustavi, piše tportal.

Sada, prema presudi, Povjerenstvo Josipi Rimac treba platiti pet tisuća kuna za troškove upravnog spora. U obrazloženju presude navodi se da Rimac nije željela obmanuti javnost niti zatajiti imovinu kada je prijavila kuću, a ne tri stana u toj kući jer kuću u kojoj živi doživljava kao cjelinu.

Josipu Rimac je prijavila nekadašnja predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa Dalija Orešković i to nakon što je zaprimila anonimnu prijavu, a odluku da je prekršila zakon je donijelo Povjerenstvo kojim predsjeda Nataša Novaković. Rimac je po toj odluci trebala platiti četiri tisuće kuna.

Novaković: Povjerenstvo će se žaliti Visokom upravnom sudu

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa Nataša Novaković u izjavi za Hinu najavila je da će se Povjerenstvo na tu nepravomoćnu presudu splitskog Upravnog suda žaliti Visokom upravnom sudu.

"Povjerenstvo je u ponedjeljak zaprimilo odluku Upravnog suda kojom je poništena naša odluka i Povjerenstvo će se žaliti na tu odluku. Naime, radi se o tome da je Povjerenstvo procijenilo da je dužnosnica trebala u imovinsku karticu staviti i prijaviti tri stana u stambenoj zgradi, a ne obiteljsku kuću. Naime, suprug dužnosnice Rimac dobio je od države tri stana, nije dobio obiteljsku kuću. U toj kući postoji još jedan stan i Povjerenstvo je procijenilo da se to ne može tretirati kao obiteljska kuća već da je trebala dužnosnica prijaviti onako kako je u stvarnosti, a to su etažirana tri stana", izjavila je Novaković.

Napominjući kako je to jedina odluka iz 2018. koja je poništena, Novaković je ustvrdila da je netočan podatak koji je iznio ministar uprave Lovro Kuščević da je Povjerenstvu šest odluka poništeno u 2018., a točno je, kaže, da je sedam odluka poništeno u svih šest godina rada Povjerenstva.

"Tako da nema brige, Povjerenstvo dobro svoj posao radi", poručila je ministru Kuščeviću predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukoba interesa Nataša Novaković.

Rimac: Držim se onoga da je pravda spora, ali dostižna

Državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac u izjavi za Hinu prokomentirala je nepravomoćnu presudu splitskog Upravnog suda riječima: "Ja se držim onoga da je pravda spora, ali dostižna".

"Od prvog trenutka sam tvrdila da sam pravovaljano i vjerodostojno ispunila svoju imovinsku karticu te da nije bila namjera sakriti ili neupisati istiniti podatak - a što je sada potvrdila i ova odluka Upravnog suda koja je i sama rekla da je Povjerenstvo izašlo izvan svojih okvira, odnosno izvan onoga što je predvidio sam Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kao i sam obrazac", istaknula je Rimac. Smatra kako je s time dokazano da Povjerenstvo ipak izlazi izvan svojih okvira, a oni bi, rekla je, trebali biti prije svega preventivni i savjetodavni, ne represivni, piše tportal.

S obzirom da je riječ o prvostupanjskoj presudi suda, Rimac se nada da će to biti potvrđeno i na Visokom upravnom sudu.

hr Wed Nov 21 2018 19:43:08 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a074387b9e03e1da68b458d/80
Foto: Screenshot Nova TV

Predsjednica se oglasila vezano uz preglede: 'Imam genetske predispozicije za karcinom'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se u Turskoj, a novinarima je tamo objasnila zašto je bila na pregledu u privatnoj poliklinici.

"Imam genetske predispozicije, nažalost. Od četvero mojih baka i djedova, troje je umrlo od karcinoma. Ja svake godine radim magnetsku rezonanciju dojki i unutarnjih organa'', rekla je novinarima.

Potvrdila je i da je u siječnju bila na infuzijama u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu. Rekla je da je imala virozu, a morala je ići na put.

Podsjetimo, Večernji list je objavio da je Kolinda Grabar-Kitarović u siječnju više puta bila na infuziji u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, a prošlog je petka bila i na pregledu u jednoj privatnoj klinici pored Zagreba, navodno na mamografiji. Radi se o poliklinici Radiochirurgia Zagreb, koja se bavi dijagnostikom i liječenjem karcinoma. A kako su objavili iz poliklinike, ona je bila i posebna gošća božićnog domjenka u prosincu 2018.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi u Istanbulu na konferenciji Svjetska mreža poslovnih anđela 2019. Tom se prilikom obratila sudionicima konferencije.

"Moja najvažnija poruka vama jest da je Hrvatska otvorena za posao. Na vama je da iskoristite poslovne prilike i projekte koje nudimo. Na nama je, pak, osiguramo kompetitivnu poslovnu klimu. Budite sigurni da Hrvatska radi sve kako bi poboljšala poslovnu klimu", poručila je Grabar-Kitarović. Predsjednica je nakon obraćanja u razgovoru s novinarima istaknula da je investitorima posebno istaknula koliko talentiranih ljudi Hrvatska ima.

"Međutim, ideja sama po sebi bez novaca i bez potpore ostaje, nažalost, samo ideja. Zato sam pozvala anđele investitore da pomognu takvim mladim ljudima. Posebno mladima jer vidimo da ove nove tvrtke koje se osnivaju u Hrvatskoj najbrže postižu rezultate", poručila je Grabar-Kitarović, piše Index.hr

hr Mon Feb 18 2019 11:56:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c6a83c60e4938adb28b456a/80
Foto: Screenshot: Facebook @Natasa Krstulovic

VIDEO Uznemirujući sadržaj: Netko ponovno truje pse po splitskom Marjanu: 'Mogu samo gledati i plakati'

Nataša Krstulović objavila je na svom Facebook profilu potresnu poruku s videom kao upozorenje vlasnicima pasa koji svoje ljubimce šeću splitskim Marjanom
'Mogu samo gledati i plakati'

Na svom profilu uz video sadržaj Nataša je objavila i emotivnu poruku:

"Cjelonocna borba. Ovako izgleda kad je u predahu izmedju napada. 4 napada u 4 sata u trajanju od po pola sata. A onda je ovo predah. Onaj tko je bacio otrov/poljoprivredni insekcitid je znao sto radi i koje su posljedice. 5 sati ujutro i ja samo mogu gledati, maziti, govoriti da je volim i plakati."
hr Mon Feb 18 2019 11:07:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c6a7e280e493807b28b45a2/80

Uskoro će Riva postati rasplesani karneval: Bliži se otvorenje 'Spli'skog krnjevala', evo što vas čeka

Na Rivi će u subotu 23.2.2019. u 12 sati početi Spli'ski krnjeval, a organizatori poručuju da će u slučaju lošeg vremena manifestacija biti prebačena na sljedeći dan
Spli'ski Krnjeval 2019 započinje krnjevalskim vjenčanjem tajnog ljubavnog para – meštara ovogodišnjeg ljubavnog krnjevala koje će publika tek otkriti. Za ljubavni par odabiru se najistaknutiji mladić i djevojka koji su na neki specifičan način obilježili proteklu godinu. Nakon Nives Ivanković, Pjerina i Valentine, Ave i Pernara, te Ante Cash i Missice Martine Mitar, u subotu će se otkriti ovogodišnji par koji će se vjenčati na Pjaci.

Kao svadbeni dar dobivaju ključ Grada Splita te zadatak da u slijedećih deset dana očiste Split od svih problema.

Ako vam se ne da maškarati, možete doći i u šarenom, tvrde organizatori,

- Samo nek je veselo, jer ovo je jedan rasplesani zaljubljeni krnjeval - poručuju.

Prije vjenčanja, u 12h kreće veliki Zumba fitness party na rivi u kojem mogu sudjelovati baš svi.

Sudjeluju instruktori i plesači Centra plesa i svih udruga i plesnih klubova koji surađuju u Spli'skom krnjevalu te gostujući i domaći Zumba fitness instruktori:

Enmanuel Felix De Los Santos Bello
Meri Tičić Santos
Polina Mytko
Alma Mimica
Jasna Vidović
Ivana Ramadža
Stella Zaboš

Poslije krnjevalskog vjenčanja, nova maškarana gradska uprava podiže zastavu na Pjaci te kreće u obilazak Krnjevalske izložbe u Etnografskom muzeju.

PROGRAM OTVORENJA

12 sati
Zumba Love Carnival na rivi

13 sati
Krnjevalsko vjenčanje i Predaja ključa grada

13.30 sati 
Podizanje zastave na Pjaci
Proglas
Obilazak Krnjevalske izložbe u Etnografskom muzeju
hr Mon Feb 18 2019 10:43:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5c6a7a220e4938b1b08b4605/80
Foto: bikarac.hr

Noćas planulo odlagalište smeća na Bikarcu

Požar na odlagalištu otpada Bikarac planuo je noćas nešto prije 1 sat, a na terenu je 5 vatrogasaca s 2 vozila koji sve drže pod nadzorom, doznajemo u Županijskom centru 112.

- Riječ je o definiranom prostoru, odnosno deponiju smeća i vatrogasci sve drže pod kontrolom i natapaju taj prostor – kazali su u Županijskom centru 112.

Na terenu je 5 vatrogasaca s 2 vozila, javlja Šibenik.in

hr Mon Feb 18 2019 10:26:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .