Zbog pretučene djevojke u zadarsku policiju poslana unutarnja kontrola

U zadarsku policijsku upravu Ministarstvo unutarnjih poslova poslalo je unutarnju kontrolu, odnosno stručni tim koji će vjerojatno sljedeći tjedan dovršiti analizu događaja od 13. lipnja kada je Darko Kovačević zvani Daruvarac u kafiću brutalno premlatio 18-godišnju djevojku. 

Naime, majka pretučene djevojke, čije su snimke ozljeda šokirale javnost, prozvala je policiju da se ovaj slučaj htio zataškati, baš kao i raniji slučajevi Kovačevićeva divljanja. Ona tvrdi da nasilnik ima takav “tretman “zato što je policijski druker”. 

– Ja sam policiju nazvala iste noći, ali reakcije nije bilo. Rekli su mi: “Gospođo, što vam je, mi imamo samo jednu patrolu.” Na informaciju da mi je kći brutalno pretučena od nasilnika u kafiću, oni meni to kažu! Nakon što sam nakon brojnih njihovih propusta obavijestila DORH, tek tad se tema proširila. Dijete mi je krvarilo vani 40 minuta dok nije stigla hitna – kazala je djevojčina majka za RTL optužujući da je Kovačevićev kum puštao glasnu glazbu u kafiću kako se ne bi čulo što se događa te naposljetku oprao krv. 

Pokažu li se tvrdnje majke djevojku kojoj je trinaest godina stariji muškarac udarcima šakama i nogama izbio tri zuba, tukući je i nakon što se od udaraca srušila na pod te razbivši njezinom glavom umivaonik u zahodu kafića, kao tvrde očevici, MUP namjerava kazniti odgovorne u svojim redovima. Međutim, policajci tvrdnje o Kovačeviću kao njihovu drukeru kojemu zbog toga idu naruku odbacuju kao netočne potkrepljujući to podatkom da su ga zbog prekršajnih i kaznenih djela do sada prijavljivali četrdesetak puta. Među ostalim, bio je prijavljen za napad na policajca, nasilničko ponašanje, tučnjave te prometne prekršaje. 

Prije pet-šest godina Kovačević je, doznajemo, premlatio jednu djevojku, također u kafiću. No tada navodno nije bio kažnjeno gonjen jer se djevojka bila “izvukla” bez prijeloma pa su njezine ozljede okarakterizirane kao lakše. Zbog jednog drugog slučaja nasilništva svojedobno je bio osuđen na zatvorsku kaznu. 

Pola dana nakon što je pretukao djevojku uhićen je u svojoj kući. Prijavljen je za prijetnju i nanošenje teških tjelesnih ozljeda i određen mu je jednomjesečni istražni zatvor. Kvalifikacija djela nije bila teža, odnosno nije prijavljen za pokušaj ubojstva jer djevojku očito nije dovoljno dugo udarao. Pola sata batinanja nije bilo dosta za težu kvalifikaciju nasilništva, piše vecernji.hr

POSLJEDNJE DODANO: