Škoro: Bez Domovinskog pokreta neće se moći sastaviti poštena vlast

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro poručio je u petak s predizbornog druženja s građanima Vukovara kako Domovinski pokret nije treća opcija, nego prva opcija bez koje se neće moći sastaviti nova poštena vlast u Hrvatskoj.

“U ovih par tjedana koliko postoji Domovinski pokret stvarno smo se potrudii da biračima ponudimo ono najbolje, da možda nakon dugo vremena birači mogu glasovati za, a ne protiv. Ja vas pozivam da glasujete ZA ovu listu”, kazao je Miroslav Škoro.

Ocijenio je da su oni koji vode velike stranke u Hrvatskoj “pljunuli na politiku kao brigu za javno dobro i čine sve što mogu kako bi nastavili i u naredne četiri godine organiziranu pljačku Hrvatsku”.

Nećemo u Hrvatskoj slušati zapovjedi iz Bruxellesa

“Poručujem im iz Vukovara: Nećete više pljačkati Hrvatsku i nećete je više voditi kako ste je vodili i nećemo ovdje u Hrvatskoj slušati zapovjedi iz Bruxellesa”, poručio je Škoro.

Naglasio je kako Domovinski pokret u ishodište želi vratiti hrvatskog čovjeka i ljude koji su se dokazano zalagali za sve ono što Vukovar simbolizira u Hrvatskoj.

Kazao je kako je glasovao za HDZ, Andreja Plenkovića i Kolindu Grabar Kitarović, ali kako sada može reći da to što rade ne valja. “I zato smo danas ovdje. Da pošaljemo poruku da to što rade ne valja”, rekao je.

Ocijenio je i kako zadnji potezi predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića i njegovih suradnika pokazuju tko je doveo Milanovića na vlast.

“Srednji prst koji je pokazala kandidatkinja HDZ-a je nešto što je trebalo puno puta pokazati nekim drugim ljudima i u nekim drugim prilikama”, rekao je dodajući kako Domovinski pokret neće sudjelovati u nikakvim Vladama u kojima će se bilo koga ucjenjivati te ako bude trebalo – ići će se na nove izbore.

Rekao je i kako će učiniti sve da se vlast formira, pa ako bude trebalo i formirati i Vladu nacionalnog spasa. “U njoj gospodin Plenković ne može biti premijer. Može biti ministar vanjskih poslova, to sam mu već ponudio”, rekao je Škoro.

Penava: Plenković nije izašao u susret Vukovarcima

Nositelj liste Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kazao je kako se Domovinskom pokretu pridružio nakon što je uvidio da Vlada Andreja Plenkovića nije izašla u susret zahtjevima građana Vukovara; da se poštuje svačiji život, da se Vukovarcima važni procesi poput popisa stanovništva provedu po pravilima struke.

“Nažalost, dogovori s gospodinom Pupovcem i SDSS-om su bili važniji od ovoga jednog tako običnog zahtjeva. I treće, tražili smo investicije u grad Vukovar, ali nije bilo dovoljno hrabrosti i pokazalo se da su interesi lobija i mafije bili iznad interesa ovoga grada i županije”, poručio je Ivan Penava rekavši kako je interes Vukovaraca i stradalnika Domovinskog rata iznad svake politike, a Andrej Plenković to ne može shvatiti.

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro i kandidati s liste za V. izbornu jedinicu u Vukovaru su se družili s građanima u središtu grada Prethodno su bili i u Vinkovcima.

POSLJEDNJE DODANO: