Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5db730a029111c86ce8b45a5/80

SJAJNE VIJESTI IZ SPLITA “Vjeruj i djeluj“: Kupljeno vrijedno ortopedsko pomagalo

Humanitarna akcija “Vjeruj i Djeluj“ za Andriju Lipanovića je urodila plodom i skupljeni su potrebni novci za nabavku sistema ReWalk,ortopedskog pomagala za hodanje koji će služiti najpotrebitijima.
Prije nešto više od pola godine, Andrija Lipanović i njegov prijatelj Goran Barčot Butle pokrenuli su “Vjeruj i djeluj” kojoj je bio cilj prikupiti financijska sredstava za kupovinu “Rewalk” pomagala za hodanje.

Danas je Andrija objavio sjajne vijesti - pomagalo je stiglo u Split.

Ono kad ti poklon za rođendan dođe dva dana kasnije, a osmijeh se ne skida sa lica jednog čovika.

Dame i gospodo u grad je stigao još jedan novi stanovnik po imenu
ReWalk - More Than Walking ❤❤❤

Humanitarna akcija Vjeruj i Djeluj za Andriju Lipanovića je urodila plodom i skupljeni su potrebni novci za nabavku sistema ReWalk,ortopedskog pomagala za hodanje koji će služiti najpotrebitijima, tj.onim invalidima koji ne mogu hodati svojom voljom, već uz pomoć robota za hodanje po imenu ReWalk. 

Ovaj ReWalk sistem za hodanje je prvi sistem takve vrste u gradu Splitu i šire, a na samom sistemu će se vršiti obuka u novonastaloj udruzi Vjeruj i Djeluj.

CERTIFICIRANJE ILI OBUKA 2 FIZIOTERAPEUTA iz grada Splita,koja bi radila u udruzi vjeruj i djeluj u Splitu će se obaviti tijekom prvog mjeseca 2020.godine.

Kandidati još nisu izabrani, a oni koji se jave razgovarat će osobno sa predsjednikom udruge Andrija Lipanović, potpredsjednikom udruge Bruno Mrgan i tajnicom udruge Maša Bulatović.
Cijena certificiranja dva terapeuta iznosi skoro 12000 eura koje nećemo platiti mi već nas časti tvrtka
ReWalk-More than walking zahvaljujući Mela Ikanović, zastupnica ReWalka za Europu.
Ovom prilikom joj se zahvaljujem od srca na svemu što je napravila da sistem dođe u prave ruke.
Velike zahvale idu i Ivanu Drežanćiću na uloženom trudu, AutoPrijevozu Šušnjara na besplatnom i ozbiljnom angažiranju oko prijevoza ReWalka u Split, Optikama Anda, Dino Rađa, Hajduku, Torcidi, sportašima na doniranim dresovima za aukciju uskoro, Mariji Magušić, Deni Hrgoviću, Neni Vukasović, Goranu Barćotu Butli, Luki Radici i njegovima, chefovima Zirojeviću, Pažaninu, Sanjinu, splitskoj estradi i šire, svin dobrin ljudima koji su se angažirali da se akcija kvalitetno pročuje i skupe novci skupa sa svin medijima koji nas prate cilo vrime, e pa pratite nas još jer tek smo počeli, mlada smo udruga, tribat će nam Vaša pomoć i ubuduće.

Zamisao same udruge Vjeruj i Djeluj je zapošljavanje 2 do 3 fizioterapeuta koja bi vježbala s najugroženijom skupinom invalida. Opširnije uskoro jer sistem je tek došao u grad, a da bi profunkcionirao moramo srediti i opremiti prostor koji čekamo od grada Splita.

Humanitarna akcija traje do 12mjeseca.

Još jednom hvala svima od “, napisao je presretni Andrija.

hr Mon Oct 28 2019 19:17:17 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ccb3cf829111ca3698b4627/80
Foto: Dalmacija News

Popodne nam stiže nevrijeme - pljuskovi praćeni grmljavinom, vjetar, moguća i tuča!

Treba, dakle, računati na vjetrovite prilike i probleme u prometu, kako pomorskom, tako i cestovnom

Nakon što je jučer dijelove zemlje poharalo nevrijeme, i danas su visoki parametri nestabilnosti, osobito na sjeverozapadu unutrašnjosti, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. - piše N1

Mogući su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, koje može pratiti i pojava tuče, jaki naleti vjetra sjevenog smjera.

Zbog bure i tramontane kasnije će zapuhati i sjeverozapadnjak, na snazi je viši stupanj Meteoalarma, sustava DHMZ-a, koji nas informira o potencijalno opasnim vremenskim prilikama.

Treba, dakle, računati na vjetrovite prilike i probleme u prometu, kako pomorskom, tako i cestovnom!

hr Tue May 26 2020 11:43:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5eccdb756f2ab8493b8b46fd/80

Poziv stanarima Visoke i Sućidra za iskazivanjem interesa za korištenje garažnih mjesta

Pozivaju se zainteresirani stanari koji zadovoljavaju uvjete navedene u pozivu da svoj zahtjev podnesu do 5. lipnja 2020.

Komunalna tvrtka Split parking uskoro će, prema obavijesti iz Grada Splita, a u dogovoru s kotarevima,  preuzeti upravljanje garažama Vrazova te Sućidar. Stoga se ovim putem pozivaju stanari koji stanuju na niže navedenim adresama, ako su zainteresirani za korištenje parkirnih mjesta u tim garažama, da do 5. lipnja 2020. godine podnesu svoj zahtjev.

Poziv za garažu Vrazova odnosi se na:

stanare Gradskog kotara Visoka koji stanuju u Ulicama Vrazova, Ozaljska, Viktora Vida ili dijelu Ulice Vukovarska (kućni brojevi 158 – 180)

Popunjeni obrazac može se predati osobno ili poslati putem e-maila na: [email protected] (na isti mail moguće se obratiti za sve dodatne informacije).

Poziv za garažu Sućidar odnosi se na:

stanare Gradskog kotara Sućidar koji stanuju u Ulici Krležina (kućni brojevi 2 – 36)

Popunjeni obrazac može se predati osobno ili poslati putem e-maila na: [email protected] (na isti mail moguće se obratiti za sve dodatne informacije).

Obrazac koji je potrebno popuniti i dostaviti dostupan je na:

internetskoj stranici www.splitparking.hr pod rubrikom 'OBRASCI' (link na obrazac)

-  porti Upravne zgrade Split parkinga, Ruđera Boškovića 28/1. kat, Split.

hr Tue May 26 2020 11:03:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5eccd5566f2ab8493b8b46ea/80

Na devet lokacija: Postavljene smart barijere splitske proizvodnje koje sprječavaju zloupotrebu rezerviranih parkirnih mjesta

Split parking je u suradnji s tvrtkom Parklio postavio ukupno 42 barijere u Splitu koje predstavljaju unificirano i Smart City rješenje za cijeli grad, a u planu je i postavljanje novih

Od ovog tjedna na 42 rezervirana parkirna mjesta ispred ukupno devet hotela u Splitu postavljene su Parklio barijere koje će pomoći spriječiti daljnju zloupotrebu tih parkirnih mjesta. Rezultat je to inicijative komunalne tvrtke Split parking čija je ideja bila ponuditi unificirano i Smart City rješenje koje će s vremenom postati standard. Barijere je nabavio i postavio Split parking, a korisnici na čija su mjesta postavljene za njihovo će održavanje plaćati dodatnu mjesečnu naknadu uz već postojeću cijenu rezerviranog parkirnog mjesta.

Riječ je o barijerama lokalne proizvodnje koje predstavljaju iskorak u svijetu parking industrije te su tehnološki najnapredniji proizvod svoje vrste. Baterija barijere ima solarno punjenje, a sama barijera kontrolira se na pametnim uređajima, omogućavaju dijeljenje digitalnih ključeva putem aplikacije i imaju opciju automatskog zatvaranja pri odlasku vozila što omogućava apsolutno bezbrižno iskustvo za krajnjeg korisnika.

Iz Split parkinga poručili su kako su u proteklih godinu dana od kada im je grad Split dao nadležnost nad rezerviranim parkirnim mjestima za hotele detektirali niz problema u korištenju ovih mjesta, a najčešći je bespravno korištenje, ali i velik broj različitih rješenja koja potom odskaču od okoline i jedni od drugih. Kako bi tome stali na kraj, u suradnji sa splitskom tvrtkom Parklio pronašli su rješenje, na koje su svi hoteli korisnici rezerviranih parkirnih mjesta vrlo brzo pristali.

- Već nekoliko godina usmjereni smo na Smart City rješenja, želimo ići u korak s najnovijom tehnologijom i time uvesti red u promet i parking u Splitu. Krenuli smo sa Split parking aplikacijom i postavljanjem senzora, a sada smo postavili pametne barijere. Drago nam je da smo imali priliku to napraviti u suradnji s našom splitskom tvrtkom Parklio. Ugradnjom navedenih barijera osigurali smo neometano korištenje rezerviranih mjesta njihovim korisnicima, a tvrtku i Grad zaštitili smo od potencijalnih tužbi i prozivanja, rekao je Marko Bartulić, direktor Split parkinga.

Parklio već dugi niz godina osvaja brojne nagrade za inovativnost te izvozi u preko 35 zemalja svijeta, no poručuju kako im je ovo zasigurno najdraža isporuka, u vlastitom gradu barijere rješavaju problem parkinga za sve hotele.

- Jednom kada se zapravo vidi dodana vrijednost koju ovaj proizvod pruža, uvjereni smo da će ovo biti tek početak suradnje koja će oplemeniti ponudu grada Splita. Svi Parklio proizvodi se u potpunosti razvijaju u Splitu i zaista moramo iskoristiti priliku da pohvalimo progresivno razmišljanje od strane Split Parkinga i njihovu odluku da u suradnji s lokalnom tvrtkom sa proizvodnim pogonom u Splitu riješe gorući problem grada na vrlo moderan način, poručio je Dario Boras, direktor Parklia.

U budućnosti je cilj postaviti iste barijere na sva rezervirana parkirna mjesta u Splitu (sudovi, muzeji, porezna uprava, ambasade, konzulati itd.).

Evo kako barijera funkcionira: hr Tue May 26 2020 10:37:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5ad599b52af47f217f8b46d1/80
Foto: Pixabay

Loše vijesti za vozače: Značajno poskupljenje benzina i dizela

Spremnik od 50 litra benzina poskupio je 17,50 kuna, a spremnik dizela 15 kuna

Kako je i najavljeno, danas je došlo do znantnog poskupljenja goriva u Hrvatskoj.

Spremnik od 50 litra benzina poskupio je 17,50 kuna, a spremnik dizela 15. 

Što se tiče cijena na benzinskim pumpama, na Ininoj i Tifon pumpi litra Eurosupera 95 košta prosječno 8,52 kune, na Croduxu 8,68... Ostale cijene provjerite ovdje.

Litra dizela od danas košta više od 8 kuna, na Ininoj je 8,14, a na nekim drugim pumpama cijena se penje i do 8,30 kuna.  

I kod autoplina došlo je do poskupljenja, a košta od 3,83 do 4,04 kune. 

hr Tue May 26 2020 10:01:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .