Obrat: Tvrtka SPORT B odustala od koncesije za korištenje plaže Zlatni rat u Bolu

Tvrtka SPORT B d.o.o. odlučila je odustati od koncesije za korištenje plaže ‘Zlatni rat’ u Bolu, stoji u priopćenju, javlja RTL

Navode kako je njihova ponuda “ocijenjena najpovoljnijom” zbog čega je Županijska skupština i donijela odluku da se njima dodjeli koncesija.

U priopćenju pišu i kako su ‘medijski i politički pritisci’ te ‘neutemeljeni otpor lokalne zajednice’ prema njihovoj tvrtki doveo u pitanje mogućnost ‘obavljanja djelatnosti na koncesioniranom području’ te da zbog toga nisu spremni sklopiti ugovor o koncesiji ‘osim ukoliko se, prethodno, situacija ne stabilizira’.

“Naša ponuda je utemeljena isključivo na gospodarskim kriterijima, čime štitimo javni interes daleko bolje od onih koji neargumentirano ‘svojataju’ javno dobro (i to bez plaćanja adekvatne naknade”, stoji u priopćenju.

“Nadamo se da će, u budućnosti, o ovako važnim pitanjima, odluku donositi struka, rukovodeći se propisanim kriterijima, a ne ‘ulica’ ni politički centri moći, bez argumenata, budući da je otvoreni, razvojni i savjesni pristup. potencijalnim investitorima, ma tko oni bili, jedini koji je moguć, ukoliko je cilj stvaranje transparentnog, naprednog i civiliziranog društva”, naveli su u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: