Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b8c25f8cb557a108b8b47e9/80

Recept zbog kojeg je Gordon Ramsay postao zvijezda

Biftek Wellington je tradicionalno britansko jelo koje se sastoji od ovog dijela junetine pečenog u lisnatom tijestu. Isprobajte autorski recept Gordona Ramseya, koji se topi u ustima, a slavnog je šefa kuhinje pretvorio mega zvijezdu.

Sastojci za biftek Wellington: 
1 biftek od oko 400 grama 
250 grama divljih gljiva po izboru 
1 grančica timijana
2 žličice senfa 
250 grama lisnatog tijesta 
4-6 kriške pršuta 
1 žumanjak 
malo maslinovog ulja
krupna morska sol i svježe mljeven papar 

Priprema: 
1. Očistite biftek od masnoća, zamotajte ga u trostruki sloj prozirne folije i stavite večer prije pripreme u hladnjak kako bi meso zadržalo svoj oblik. 

2. Biftek odmotajte, kratko zapecite na malo maslinovog ulja sa svih strana u vrućoj tavici dok se sve strane ne karameliziraju. Za to će vam biti potrebno oko jednu minutu vremena. Posolite biftek i popaprite ga. 

3. Vrući biftek premažite senfom i pustite da se ohladi. 

4. U blenderu smiksajte divlje gljive, koje ste prethodno očistili. Ispržite mješavinu na tavici s listićima timijana, nešto soli i papra dok sva tekućina ne ispari iz njih, te dok ne dobijete gustu pastu (otprilike 10 minuta). Maknite pastu s vatre i pustite da se ohladi.

5. Razvucite lisnato tijesto u oblik pravokutnika na prozirnoj foliji. Stavite ga da se hladi u hladnjak. 

6. Na prozirnu foliju položite kriške pršuta tako da tvore pravokutnik. Preko pršuta stavite pastu od gljiva i biftek. Uz pomoć folije zarolajte biftek tako da je sa svih strana prekriven gljivama i pršutom. Stavite ga hladiti na pola sata u hladnjak. 

7. Na ohlađeno lisnato tijesto položite biftek zamotan pršutom i gljivama. Otopinom žumanjka i vode premažite rubove lisnatog tijesta, pa lisnato zamotajte oko bifteka. Ostatak žumanjka premažite preko vrha tijesta, a nožem nježno zarežite vrh. 

8. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva na 15 do 20 minuta dok lisnato tijesto ne postane zlatno-žuto.

Izvadite iz pećnice pa pustite da se 'odmori' 10 minuta prije nego što ga narežete na kriške debljine oko 2,5 centimetra, piše punkufer.hr

U kratkom videu pogledajte kako Gordon Ramsey radi slavni recept.


hr Sun Sep 02 2018 20:03:56 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d2dbe2e29111c9a0f8b4582/80

Urnebes: Pogledajte kako će Vatreni izgledati 2058. godine.

Aplikacija FaceApp u ovome je trenutku najveći hit na društvenim mrežama
Riječ je o aplikaciji koja postaruje lica, a u Večernjem listu su se malo poigrali i, kako slavimo fantastičan uspjeh iz sjajnog ruskog ljeta prošle godine, u aplikaciju stavili slike trenutne generacije Vatrenih.

Dobili su nevjerojatne rezultate...


hr Tue Jul 16 2019 14:08:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d2cbbc929111cf40d8b458b/80

Krenulo glazbeno putovanje po hrvatskim otocima s najvećim jedrenjakom na svijetu

Swedish House Mafia, Carl Cox i Cheat Codes zatvorili program u Splitu

Splitski dio festivala proteklih dana nisu propustile posjetiti ni brojne poznate osobe poput Vanne koja je došla u društvu supruga Andre i kćeri Jane, Ive Radić, Anamarije Asanović, Ivana Tandarića iz ELFSA, Petra Graše, Luke Nižetića, Damira Kedže, Ivana Pažanina, Domenice, Hane i Ivana Huljića, Jole, Radovana Stošića, modela Lune Valas, Paule Puškaš, Patrika Cvetka i Drage Pezića. U sjajnoj su atmosferi uživali i predstavnici vlasti te turističkog sektora; ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, državni tajnik Tonči Glavina, direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, direktorica TZ grada Zagreba Martina Bienenfeld te Alijana Vukšić, direktorica TZ grada Splita.


Ovaj festivalski gigant nastoji sačuvati i povezati sve ono što Split čini Splitom te posjetiteljima iz svih krajeva svijeta ispričati jedinstvenu priču o gradu, Hrvatima i Hrvatskoj. Jedan od simbola Splita svakako je tvrtka Brodosplit te brodogradilište čiji su se kranovi bili dijelom industrijske scenografije na pozornici RESISTANCE. Splitska tvrtka upravo je završila izgradnju impozantnog jedrenjaka imena Flying Clipper, koji je danas ugostio predstavnike festivala ULTRA Europe i čime je na znakovit način započela DESTINATION ULTRA – glazbeno putovanje po hrvatskim otocima, Braču, Hvaru i Visu. 

Riječ je o najvećem jedrenjaku na svijetu koji će ući i u knjigu Guinnessovih rekorda, a ima 150 luksuznih kabina te može ugostiti 300 putnika i 150 članova posade. “Naše ćemo prijatelje iz ULTRE prevesti iz Splita za Hvar, kako bi na neki način spojili ova dva velika projekta zajedno. 

Riječ je o brodu dugom 162 metra, a ovo je posljednja tehnička proba prije kretanja u komercijalnu plovidbu. Tijekom ljetnih mjeseci zadržavat će se pretežito na Mediteranu dok će za vrijeme zimskih mjeseci ploviti Karibima“ – izjavio je Radovan Načinović, direktor projekta novogradnje 483 iz Brodosplita.

Prva stanica na popisu destinacijskog programa je otok Brač, točnije 585 Club na Bolu gdje će zasvirati Vanillaz i Cheat Codes, glazbeni trojac iz Los Angelesa koje je nastupio i sinoć na glavnoj pozornici.

“Bilo je doista nevjerojatno! Uvijek je poseban osjećaj svirati pred toliko ljudi, a energija koja se desi na festivalima je teško opisiva. Večeras na Braču će biti puno intimnije ali jednako dobro i zabavno. Jako volim Hrvatsku i bio sam ovdje više od sedam puta. Uspio sam vidjeti dosta obale, a posebno mi se sviđaju otoci“ – izjavio je Trevor Dahl.

ULTRA Beach je na rasporedu sutra, a na pozornici ispred atraktivnih kaskadnih bazena hotela Amfora Grand Beach Resort, zasvirat će trenutno najvrući i tek svijetu obznanjeni dvojac Europa – projekt iza kojeg stoje velikani Martin Solveig i Jax Jones. Drugo ime na popisu je britanski duo Sigma, a zabava će se nastaviti u Carpe Diem Beach Clubu uz program RESISTANCE i Dubfire, Techansia i Carlo Lio, koji će nastupiti pod imenom SCI + TECH. stanica ovogodišnjeg ultimativnog iskustva je RESISTANCE Vis Closing Party, koje je rezervirano za 17. srpnja, a održat će se, već tradicionalno, u bajkovitoj tvrđavi Fortica.

Ovo posebno druženje uz zalazak sunca i pogled na Jadransko more, za samo dvije tisuće posjetitelja obilježit će britanska house i dance zvijezda Nic Fanciulli i Art Department.
hr Mon Jul 15 2019 19:46:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d2c8acb29111c14088b4635/80
Foto: Zvonimir Barišin

FOTO Ultra Europe oduševio 150 tisuća partijanera

Na festivalu je sudjelovalo 150.000 posjetitelja koji su uživali u službenom pivu festivala - Heinekenu

Završio je još jedan, sedmi po redu,  ULTRA Europe festival u Splitu koji je nadmašio sva očekivanja. Jedan od najpopularnijih i najvećih ljetnih festivala ponovno je oduševio brojne posjetitelje koji su osim u odličnoj glazbi uživali i u službenom pivu festivala – Heinekenu. Suradnja između Heinekena, najinternacionalnijeg premium piva na svijetu i ULTRA Europe festivala traje već sedmu godinu zaredom jer Heineken sa svojim odraslim potrošačima dijeli strast prema glazbi i zabavi. A pivo je bilo jedan od razloga što se sve šarenilo i svijetlilo prošlog vikenda u Splitu. 

Podršku Ultri dao je i Desperados, pivo začinjeno tekilom, koje oslobađa divlju stranu zabave. Desperados se pobrinuo za najluđe fotografije s festivala - sa šarenim, fluorescentnim uzorcima kojima su posjetitelji ukrašavali tijela. 

Preko 150.000 posjetitelja iz više od 140 zemalja svijeta u tri dana festivala uživalo je u glazbi nekih od najboljih svjetskih DJ-a kao što su Swedish House Mafia, Above & Beyond, Afrojack, Armin van Buuren, Carl Cox, David Guetta i brojni drugi. 

Kao dio Heinekenove globalne kampanje Live Your Music, ULTRA Europe iz godine u godinu  okuplja najjača imena svjetske glazbene scene i događaj je za koji se uvijek traži karta više.  A da pivo i zabava odlično idu zajedno uvjerili su se i dobitnici ulaznica za festival putem Heinekenovog nagradnog natječaja, koji su uz ulaznice nagrađeni i druženjem u backstageu s poznatim hrvatsko- slovenskim DJ duom Vanillaz.

Ovogodišnju ULTRU nisu propustili ni Petar Grašo, Domenica Žuvela, Hana Huljić i poznati slovenski chef Tomaž Kavčić koji su se dugo u noć zabavljali u Heinekenovom VIP-u. 


hr Mon Jul 15 2019 16:17:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b67f693cb557a25498b4b4a/80
Foto: Pixabay

Trik koji odmah pali: Što napraviti kad se "smrzne mozak" od sladoleda?

Srećom, ima lijeka za suludu bol nakon što zagrizemo u nešto hladno. Iako osjećaj da će nam glava eksplodirati ne traje dugo, nema smisla da se mučimo i sekundu više...

Kratkotrajna, ali snažna glavobolja mračna je strana guštanja u omiljenoj ljetnoj poslastici ili ledenim pićima, no, srećom, postoji način na koji možete smanjiti agoniju.

Znanstveno objašnjenje je neuralgija, odnosno bol živca koja se javlja kod podražaja ili upale. Snažna bol u glavi odgovor je na ledenu temperaturu koja se širi nepcem. Kako bi se očuvala temperatura tijela, krvne žile nepca se stišću, a nakon što se ponovno vrate u normalu, signal koji osjećamo kao snažnu bol putuje živcem do mozga.

Glavobolja koju izaziva ledena hrana ne traje dulje od pet minuta, ali može se činiti da traje vječno. Kako biste si pomogli, potrebno je zagrijati nepce. Ako imate u blizini toplo piće, popijte ga, no pomoći će i to da na nepce naslonite palac, kojim ćete ga utopliti.

Da se bol ne bi pojavljivala, često je potrebno strpljenje. Pričekajte da se sladoled rastopi u ustima prije nego što ga progutate, a jednako vrijedi i za ledena pića – usporite, piše punkufer.hr

hr Mon Jul 15 2019 14:58:57 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .