Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5b7ffaf8cb557a237f8b4700/80
Foto: Facebook Grad Split

Potpisan ugovor o ustupanju zgrade „Čistoće“ Prometnoj policiji

Danas su u splitskoj Gradskoj upravi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i direktor „Čistoće“ Miroslav Delić potpisali ugovor o privremenom ustupanju zgrade „Čistoće“ Prometnoj policiji čija postaja godinama koristi neadekvatne prostorije na Žnjanu.
Potpisivanju dokumenta nazočio je i gradonačelnik Andro Krstulović Opara sa suradnicima. Ovim dokumentom ne samo što se Prometna policija privremeno seli u zgradu gradske komunalne tvrtke, nego i „Čistoća“ seli u novu upravnu zgradu pokraj odlagališta otpada na Karepovcu.

Direktor Delić izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom i činjenicom da se nakon više od 70 godina djelovanja “Čistoća“ seli u novu zgradu u kojoj  će svi djelatnici i službe biti locirani na jednom mjestu.

„Našu zgradu na Putu Plokita, pod komercijalnim uvjetima, sa svim unutarnjim sadržajima, dali smo u najam onima kojima je to potrebno, a to je Prometna policija. Ovo je „win-win“ situacija za našu komunalnu tvrtku i policiju“, kazao je direktor Delić.

Gradonačelnik Krstulović Opara podsjetio je na sjednicu Vlade RH u Splitu kada je okrenuta nova dimenzija razvoja grada s Tehnološkim centrom Dračevac gdje je predviđena i izgradnja velikog prometnog-satelitskog centra  u kojem bi se objedinile gradske tvrtke koje se bave prometom i policijske sastavnice iz resora kontrole prometa.
 

„Do tog trenutka imamo prijelaznu fazu koja će našoj Prometnoj policiji osigurati normalne i kvalitetne uvjete rada. Znamo koliki je pritisak na prometnice grada te će  u tom smislu nova zgrada omogućiti i bolji rad policiji. Ovim činom otvaramo put dobroj suradnji Grada Splita s Ministarstvom unutarnjih poslova prema realizaciji velikog prometnog centra koji bi uz tehnološki park bio važan dio budućeg centra na Dračevcu“, istaknuo je, među ostalim, splitski gradonačelnik.

Ministar Davor Božinović naveo je kako je pitanje smještaja policijskih službenika niz godina bilo zanemareno. Rješenje tog problema ministar vidi u dobroj suradnji s jedinicama lokalne uprave i samouprave.

„Hrvatska je sigurna zemlja i sigurna destinacija, a iza toga stoji konkretan rad. U interesu je svih da naši policijski službenici imaju dobre uvjete rada  te u razgovorima s gradonačelnicima i načelnicima gradova i općina radimo velike napore u tom pravcu. Negdje gradimo nove kapacitete, a negdje unajmljujemo kapacitete“, kazao je Božinović.

Današnji svečani čin pozdravili su i pomoćnik ministra Cvjetko Obradović te načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.
hr Fri Aug 24 2018 14:33:53 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1dea00e4938f5198b45a9/80
Foto: Brigita Rafanelli

FOTO: Veliko srce i vječno sjećanje Splićana zauvijek će živjeti za Vukovar

U večerašnjem mimohodu sudjelovalo je nekoliko tisuća Splićana
Nedjelja je protekla u znaku Vukovara. Cijela Hrvatska obilježila je ovaj poseban dan, a Splićani su svoju počast Gradu Heroju odali mimohodom kroz Vukovarsku ulicu. Ovo je 27. po redu obljetnica pada Vukovara, a sjećanja još uvijek nisu izblijedila.

U večerašnjem mimohodu kojega je organizirala Torcida, sudjelovalo je nekoliko tisuća Splićana koji su krenuli od kipa "Dječaka s luminom" pa sve do novih grafita. Tamo se sugrađanima obratio umirovljeni časnik hrvatske vojske Miljenko Modrić koji je rekao par riječi o tome što Vukovar treba značiti svakome od nas.

- Ovdje vidim mlade ljude i siguran sam da bi napravili što smo i mi napravili tada i kada vidim vas, vidim svjetlo.

Split je na još jedan poseban način pokazao veliko srce i vječno sjećanje na Vukovar.

Slike govore više nego 1000 riječi pa je najbolje da pogledate fotogaleriju naše Brigite Rafanelli.hr Sun Nov 18 2018 22:23:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a4e5c7fb9e03e72408b463a/80
Foto: Pixabay / Ilustracija

Dubrovačka biskupija reagirala: "Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti"

"U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa."
Dubrovačka biskupija reagirala je priopćenjem na Telegramovu priču o časnoj sestri koja je na Korčuli tjerala djecu da crtaju svoje kolege, koji ne idu na vjeronauk, kako bi ih približili Isusu.

U nastavku donosimo priopćenju u cijelosti i autentično: 

- U sklopu vjeronaučnog programa učenici su radili zadatak naziva ‘Nacrtaj koga bi želio/željela dovesti Isusu’ iz radne bilježnice odobrene u skladu s Programom katoličkog vjeronauka u osnovnoj školi. Učenicima je Isus pojam dobrote i ljubavi, koju žele podijeliti s drugima, te su učenici upravo tim povodom nacrtali blisku osobu s kojom žele podijeliti ljubav i dobrotu. 

U objašnjenju zadatka vjeroučiteljica je spomenula da to može biti bliska osoba iz kruga obitelji i prijatelja, netko tko već poznaje Isusa ili netko tko dosad nije upoznao Isusa. 

Vjeroučiteljica nije imala namjeru nikoga povrijediti, niti joj je bila želja bilo što nametati svojim učenicima. Ako je navedeno nekoga povrijedilo, vjeroučiteljici, kao i Katehetskom uredu najiskrenije je žao. - stoji u priopćenju. 

hr Sun Nov 18 2018 21:49:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1af920e4938101a8b4578/80
Foto: SDŽ

Župan Boban i izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije u Vukovaru

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić
Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu s županom Blaženkom Bobanom, i ove godine je sudjelovalo u obilježavanju Dana sjećanja na žrtve Vukovara.

U pratnji župana uz pročelnika UO za zajedničke poslove Damira Gabrića bili su i vijećnici Županijske skupštine Ante Baran, Ivan Bikić, Danica Baričević, Maja Zelić, Ivica Kusić, Jozo Vidić i Božo Župić.

U koloni sjećanja  bili su i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić i njegov zamjenik Milan Zdilar, gradonačelnik Makarske Jure Brkan i gradski vijećnik Ivan Kotarac, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, zamjenik gradonačelnika Trilja Ivan Bugarin te načelnik općine Podstrana Mladen Bartulović sa zamjenikom Tomislavom Buljanom.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije je prije hodnje u koloni sjećanja, odalo počast svim žrtvama paljenjem svijeća ispred vukovarske županijske bolnice. 
hr Sun Nov 18 2018 19:29:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5bf1ad6d0e4938101a8b456c/80

Torcida Barutana bakljadom odala počast žrtvama Vukovara

Baklje su upalili točno u 18.11 sati
I ove godine je točno u 18.11 sati Torcida Barutana paleći baklje na nadvožnjaku Sirobuja obilježila obljetnicu pada Vukovara dok su zvonila zvona crkve Sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji.


hr Sun Nov 18 2018 19:20:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .