Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/5afebcc22af47f30068b467b/80
Foto: Instagram

Za kuhanje bez muke: Ovo su najbolji trikovi chefa Gordona Ramsaya

Ako itko zna skuhati fantastično jelo, to je onda Gordon Ramsy. A s iskustvom i godinama rada u kuhinji otkrio je 14 najboljih savjeta i trikova u kuhinji s kojima ćete i vi kuhati kao profesionalac
Gordon Ramsay, slavni televizijski kuhar, osim što sprema fantastična jela, u rukavu ima i dosta trikova kako maksimalno iskoristiti sve što hrana pruža i pritom u što kraćem vremenu obaviti lagane i teške zadatke u pripremi jela.

GORDONOVIH 14 SAVJETA:

1. Podesite grubost vašeg crnog papra tako što ćete olabaviti ili zategnuti maticu na svom mlincu za papar.

Iako se to nekima može činiti jasno i očito, podešavanje veličine papra je lako kao zatezanje ili otpuštanje matice na vašem mlinu. Grubi crni papar je najbolji za stvari kao što je odrezak gdje želite hrskavu teksturu s intenzivnim okusom, a fino mljeveni papar je najbolji za glatke umake u kojima želite finiji okus bez ikakve teksture.

2. Da biste dobili više soka iz limuna, stisnite ih i zarolajte po pultu prije nego što ih iscijedite.

Ovo pomaže unutrašnjim opnama limuna da se olabave te da dobijete više soka iz limuna. Ovaj trik također funkcionira i s limetom, koja je manja i tvrđa od limuna pa je još teže iscijediti sav sok. 

3. Kad god koristite plastičnu foliju, lagano navlažite ploču za rezanje kako biste je spriječili da se zalijepi.

To će osigurati da se folija ne zalijepi za dasku za rezanje ili neku drugu podlogu. Samo je potrebno pripaziti da se ne koristi previše vode.

4. Kad god pečete s folijom, provjerite je li sjajna strana gore.

Mat strana bolje izolira toplinu, tako da želite biti sigurni da je to strana koja dodiruje hranu - dok sjajna strana treba biti okrenuta prema van.

5. Kad god radite pire od krumpira, kuhajte krumpir s kožom i ogulite ih dok su još vrući.

- Tajna pravljenja fantastičnog pire krumpira za mene osobno je kuhanje krumpira u koži. Ona štiti krumpir od apsorpcije previše vode - objašnjava Ramsey. 

Sljedeći put kad napravite pire, učinite kao što Ramsay radi i ogulite ih nakon kuhanja kako ne biste dobili vodenu kašu.

6. Prilikom usitnjavanja češnjaka, dodajte na dasku za rezanje prstohvat soli kako biste ga lakše usitnili.


Autor: Jelena KramarSrijeda, 20.02.2019. u 07:00

Gordon Ramsay, slavni televizijski kuhar, osim što sprema fantastična jela, u rukavu ima i dosta trikova kako maksimalno iskoristiti sve što hrana pruža i pritom u što kraćem vremenu obaviti lagane i teške zadatke u pripremi jela.

Pogledajte u videu kako to Gordon radi: 

GORDONOVIH 14 SAVJETA:

1. Podesite grubost vašeg crnog papra tako što ćete olabaviti ili zategnuti maticu na svom mlincu za papar.

Iako se to nekima može činiti jasno i očito, podešavanje veličine papra je lako kao zatezanje ili otpuštanje matice na vašem mlinu. Grubi crni papar je najbolji za stvari kao što je odrezak gdje želite hrskavu teksturu s intenzivnim okusom, a fino mljeveni papar je najbolji za glatke umake u kojima želite finiji okus bez ikakve teksture.

2. Da biste dobili više soka iz limuna, stisnite ih i zarolajte po pultu prije nego što ih iscijedite.

foto: Dreamstime

Ovo pomaže unutrašnjim opnama limuna da se olabave te da dobijete više soka iz limuna. Ovaj trik također funkcionira i s limetom, koja je manja i tvrđa od limuna pa je još teže iscijediti sav sok. 

3. Kad god koristite plastičnu foliju, lagano navlažite ploču za rezanje kako biste je spriječili da se zalijepi.

SaveBuzzFeed1GunamiInteresting web content

To će osigurati da se folija ne zalijepi za dasku za rezanje ili neku drugu podlogu. Samo je potrebno pripaziti da se ne koristi previše vode.

4. Kad god pečete s folijom, provjerite je li sjajna strana gore.

SaveBuzzFeed2GunamiInteresting web content

Ako već niste znali, aluminijska folija ima dvije strane. Mat strana bolje izolira toplinu, tako da želite biti sigurni da je to strana koja dodiruje hranu - dok sjajna strana treba biti okrenuta prema van.

5. Kad god radite pire od krumpira, kuhajte krumpir s kožom i ogulite ih dok su još vrući.

- Tajna pravljenja fantastičnog pire krumpira za mene osobno je kuhanje krumpira u koži. Ona štiti krumpir od apsorpcije previše vode - objašnjava Ramsey. 

Sljedeći put kad napravite pire, učinite kao što Ramsay radi i ogulite ih nakon kuhanja kako ne biste dobili vodenu kašu.

6. Prilikom usitnjavanja češnjaka, dodajte na dasku za rezanje prstohvat soli kako biste ga lakše usitnili.

foto: Dzina Belskaya

Sol djeluje kao abraziv i 'pomaže razbiti vlakna češnjaka'. Ovo je korisno kada ga želite što bolje usitniti za stvari poput glatkih umaka i pirea.

7. Završite svoje kajganu hladnom creme fraîche kako biste jaja brzo ohladili i spriječili da se prekuhaju.

Ovaj jednostavan trik, koji je postao popularan nakon što ga je demonstrirao u epizodi MasterChefa, brzo hladi jaja pa prestaju kuhati i dodaje dodatnu masnoću kako bi jaja ostala kremasta. 

8. Stavite sir u zamrzivač 10 minuta prije nego što ga počnete ribati. 

Tako ćete lakše naribati sir umjesto da ga potrgate.

9. Umjesto čupkanja začinskog bilja, bolje je jednim brzim potezom noža ih sve podjednako odrezati. 

Samo držite biljke naopako i nožem odrežite listove začina. Na kraju ćete dobiti nekoliko stabljika koje su još pričvršćene, ali ćete ih moći lakše obrati nego da ste to radili jednu po jednu stabljiku. 

10. Koristite listove lazanja za jela s gustim i teškim umacima. 


Autor: Jelena KramarSrijeda, 20.02.2019. u 07:00

Gordon Ramsay, slavni televizijski kuhar, osim što sprema fantastična jela, u rukavu ima i dosta trikova kako maksimalno iskoristiti sve što hrana pruža i pritom u što kraćem vremenu obaviti lagane i teške zadatke u pripremi jela.

Pogledajte u videu kako to Gordon radi: 

GORDONOVIH 14 SAVJETA:

1. Podesite grubost vašeg crnog papra tako što ćete olabaviti ili zategnuti maticu na svom mlincu za papar.

Iako se to nekima može činiti jasno i očito, podešavanje veličine papra je lako kao zatezanje ili otpuštanje matice na vašem mlinu. Grubi crni papar je najbolji za stvari kao što je odrezak gdje želite hrskavu teksturu s intenzivnim okusom, a fino mljeveni papar je najbolji za glatke umake u kojima želite finiji okus bez ikakve teksture.

2. Da biste dobili više soka iz limuna, stisnite ih i zarolajte po pultu prije nego što ih iscijedite.

foto: Dreamstime

Ovo pomaže unutrašnjim opnama limuna da se olabave te da dobijete više soka iz limuna. Ovaj trik također funkcionira i s limetom, koja je manja i tvrđa od limuna pa je još teže iscijediti sav sok. 

3. Kad god koristite plastičnu foliju, lagano navlažite ploču za rezanje kako biste je spriječili da se zalijepi.

SaveBuzzFeed1GunamiInteresting web content

To će osigurati da se folija ne zalijepi za dasku za rezanje ili neku drugu podlogu. Samo je potrebno pripaziti da se ne koristi previše vode.

4. Kad god pečete s folijom, provjerite je li sjajna strana gore.

SaveBuzzFeed2GunamiInteresting web content

Ako već niste znali, aluminijska folija ima dvije strane. Mat strana bolje izolira toplinu, tako da želite biti sigurni da je to strana koja dodiruje hranu - dok sjajna strana treba biti okrenuta prema van.

5. Kad god radite pire od krumpira, kuhajte krumpir s kožom i ogulite ih dok su još vrući.

- Tajna pravljenja fantastičnog pire krumpira za mene osobno je kuhanje krumpira u koži. Ona štiti krumpir od apsorpcije previše vode - objašnjava Ramsey. 

Sljedeći put kad napravite pire, učinite kao što Ramsay radi i ogulite ih nakon kuhanja kako ne biste dobili vodenu kašu.

6. Prilikom usitnjavanja češnjaka, dodajte na dasku za rezanje prstohvat soli kako biste ga lakše usitnili.

foto: Dzina Belskaya

Sol djeluje kao abraziv i 'pomaže razbiti vlakna češnjaka'. Ovo je korisno kada ga želite što bolje usitniti za stvari poput glatkih umaka i pirea.

7. Završite svoje kajganu hladnom creme fraîche kako biste jaja brzo ohladili i spriječili da se prekuhaju.

Ovaj jednostavan trik, koji je postao popularan nakon što ga je demonstrirao u epizodi MasterChefa, brzo hladi jaja pa prestaju kuhati i dodaje dodatnu masnoću kako bi jaja ostala kremasta. 

8. Stavite sir u zamrzivač 10 minuta prije nego što ga počnete ribati. 

Tako ćete lakše naribati sir umjesto da ga potrgate.

9. Umjesto čupkanja začinskog bilja, bolje je jednim brzim potezom noža ih sve podjednako odrezati. 

Samo držite biljke naopako i nožem odrežite listove začina. Na kraju ćete dobiti nekoliko stabljika koje su još pričvršćene, ali ćete ih moći lakše obrati nego da ste to radili jednu po jednu stabljiku. 

10. Koristite listove lazanja za jela s gustim i teškim umacima.

Poput tagliatella, listovi lazanja su idealan oblik tjestenine za uparivanje s debelim, gustim umacima. To vam omogućuje da dobijete savršen omjer umaka i tjestenine. Ramsay sparuje listove lazanja sa teškim umacima poput umaka od gljiva, ali u biti se mogu jesti i s drugim gustim umacima. 

11. Ogulite kivi bez muke - sa žlicom.

Samo izrežite kivi na pola, a zatim 'ugurajte' žlicu između kože i mesa kivija i kružnim pokretom uz kožu kivija odvojite meso.

12. Isperite ruke u limunovom soku nakon rezanja ljutih paprika kako biste se riješili osjećaja pečenja. 

Ako ste ikada protrljali oči nakon rezanja ljutih paprika, znate koliko to može biti bolno. Da biste se riješili dugotrajnog osjećaja pečenja na rukama Ramsay predlaže ispiranje ruku u svježem limunovom soku nakon rezanja paprike. 

13. Brzo ogulite cijelu glavu češnjaka razbijajući i tresući ga između dvije zdjele.

Lagano razbijte glavu češnjaka na dasci za rezanje, stavite ga u zdjelu, stavite drugu posudu na vrh ove u kojoj je češnjak i protresite 10 sekundi. Ljuskice će se same odvojiti od češnjaka, a sitne ostatke ćete lagano odstraniti rukom.

14. Voće će brzo dozreti ako ga stavite s bananom u papirnatu vrećicu. 

To pomaže koncentriranju etilenskog plina, što će zauzvrat pomoći bržem sazrijevanju plodova. Koristeći ovu metodu neki plodovi mogu sazrijeti u samo jednom danu, pišu 24sata

hr Wed Feb 20 2019 08:38:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5caee6e929111cc03d8b45fe/80

Ako želite biti zdravi, jedite vlakna: Štite od raka, dobra su za probavu...

Dvije su vrste prehrambenih vlakana – topiva i netopiva. Topiva se u dodiru s vodom razgrađuju, dok netopiva nabubre i ne razgrađuju se

Vlakna se nalaze u namirnicama koje svakodnevno konzumiramo i dio su ugljikohidrata iz biljaka koji se u želucu ne razgrađuju, već samo prolaze kroz probavni sustav. Neophodna su za dobru probavu, vitku liniju, ali i cjelokupno zdravlje.

Dvije su vrste prehrambenih vlakana – topiva i netopiva. Topiva se u dodiru s vodom razgrađuju, dok netopiva nabubre i ne razgrađuju se.

Kada se spoje s vodom, topiva vlakna stvaraju želatinu koja privlači mnoge štetne tvari, kao i šećere i masnoće iz hrane. Što više unosimo topivih vlakana, to smo vitkiji i manje podložni nakupljanju kilograma. S obzirom na to da privlače šećere i masnoće, ova vrsta vlakana snižava nivo šećera i triglicerida u krvi. 

Topivim vlaknima bogate su sljedeće namirnice: ječam, zob, leća, jabuke, naranče, kruške, jagode, orašasti plodovi, sjemenke lana, grah, borovnice, psilijem, krastavci, celer, mrkva.

Netopiva vlakna potiču pražnjenje crijeva i čuvaju probavni sustav tako što mu pomažu da se što prije riješi štetnih tvari. Ona upijaju vodu pa ćemo ubrzo nakon što smo ih konzumirali biti žedni.

Netopivim vlaknima bogati su: cjelovite žitarice, pšenične mekinje, kukuruzne mekinje, sjemenke, orašasti plodovi, kus-kus, smeđa riža, tikvice, celer, brokula, kupus, luk, rajčica, mahune, zeleno lisnato povrće, grožđice, grožđe, korjenasto povrće.

Vlakna na brojne načine poboljšavaju zdravlje. Hrana bogata netopivim vlaknima u organizam će unijeti sve potrebne hranjive tvari. Konzumiranje vlakana može ukloniti probleme s kožom, a ona na sebe mogu vezati gljivice i tako pomoći da probavljanjem izađu iz organizma, umjesto da se izlučuju kroz kožu, uzrokujući osip i upalne procese.

Također, vlakna će pomoći u reguliranju razine šećera u krvi i zaštitit će krvne sudove.

Unos namirnica koje u sebi sadrže dosta prehrambenih vlakana spriječit će pojavu hemoroida, čira na želucu, a znanstvenici vjeruju da vlakna čuvaju debelo crijevo, jajnike i maternicu od karcinoma.

Vlakna ćete uvesti u prehranu tako što ćete jesti cijelo voće, umjesto da pijete voćne sokove, jer se velika količina prehrambenih vlakana nalazi u kori voća. Umjesto grickalica, jedite svježe povrće, a dan započnite cjelovitim žitaricama koje sadrže vlakna. Tako će te već rano ujutro potaknut ćete probavne procese u organizmu.

Umjesto visokokaloričnog muslija, jedite zobenu kašu. Umjesto obične tjestenine, jedite integralnu. Birajte smeđu, a ne bijelu rižu. Salatama, varivima i juhama dodajte leće i sjemenke. Barem jednom tjedno pojedite vegetarijanski obrok.

Djelovanje prehrambenih vlakana na zdravlje: reguliraju razinu šećera, štite srce i krvne žile, poboljšavaju probavu, smanjuju kožne tegobe, pomažu u mršavljenju, štite od nekolikih vrsta karcinoma, pomažu u eliminaciji toksina iz organizma.

Kako ih unositi

Ovaj primjer jednostavnih dnevnih obroka pružit će vam čak 37 grama vlakana.

Doručak: pahuljice od cjelovitih žitarica (5 g vlakana), pola banane (1,5 g vlakana) i obrano mlijeko. Međuobrok: 24 badema (3,3 g vlakana) i 1/4 šalice grožđica (1,5 g vlakana).

Ručak: sendvič s puretinom i 2 kriške kruha od cjelovitih žitarica, zelena salata i paradajz (5 g vlakana) i naranča (3,1 g vlakana). Međuobrok: jogurt i 1/2 šalice borovnica (2 g vlakana).

Večera: riba sa žara, zelena salata i mrkva (2,6 g vlakana), 1/2 šalice  špinata (2,1 g vlakana) i 1/2 šalice leće (7,5 g vlakana). Međuobrok: 3 šalice kokica bez masti (3,5 g vlakana).

Muškarci u dobi od 19 do 50 godina trebaju unositi 38 grama vlakana dnevno, a iznad ovog godišta oko 30 grama. Ženama u dobi od 19 do 50 godina potrebno je 30 grama vlakana, a onim starijima 21 gram. -piše Dnevni avaz

hr Mon Jul 22 2019 17:44:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d160c1629111c65e58b457a/80

Kako izgleda moderni otočki turizam u Hrvatskoj? Provjerite ovoga tjedna na Graffitima na Gradele!

Kako bi izgledao hrvatski turizam kada bi on bio u rukama mladih ljudi? Sunce i more nekada nisu dovoljni, turisti sve više žele svoje vrijeme provesti aktivno i kreativno i upoznati zemlju, naučiti nešto novo i sudjelovati u nečemu što će kasnije prepričavati svojim prijateljima

Možda ne morate zamišljati takav turizam - možda je dovoljno da se ovaj tjedan uputite u Bol na Braču. Ondje se osmi put održava Graffiti na Gradele - posve drugačiji ljetni festival koji bismo mogli nazvati turizmom budućnosti u malom. Od 24. do 27. srpnja omamljujući miris spreja, boje i odlične zabave ponovno će se pomiješati s mirisom mora, soli i borove šume. 

Četiri dana graffiteri i writeri oslikavat će napuštenu Bijelu kuću ostavljajući Bolu cjelogodišnju izložbu na otvorenom, a večeri će glazbom ispuniti hip-hop imena regije. U ova četiri dana samo Graffitima na Gradele prođe više ljudi nego što Bol ima stanovnika, a ova lijepa i pozitivna priča govori o tome kako se s minimalno novca i prekomjerno dobre volje može stvoriti turistički adut o kojemu se priča na međunarodnoj razini.

Možda ste još neodlučni trebate li posjetiti Bol i Graffite na Gradele od 24. do 27. srpnja ili ste već na putu za Brač - sljedeće informacije svakako će vam odgovoriti na pitanje zašto je Graffiti na Gradele omiljena ljetna destinacija mladih, umjetnika, djece i svih onih kojima sunce i more nisu dovoljni.

Tko sve oslikava zidove?

I ovoga ljeta bolske fasade oslikavat će neka je najpopularnijih domaćih i inozemnih graffiti imena - zidovi su rezervirani za španjolskog muralista Malakkaija, u Bol dolazi i srpski grafiter i dizajner Star, a nakon što su svoj trag ostavili na tri kontinenta, na otok svoje boje nosi i utjecajni dvojac Arsek & Erase

Domaće snage predvodi Lunar koji ove godine slavi 30 godina svog uličnog rada, a tu su i Chez 186, Sarme, Casino i Royal, Smack 184Mosk, ali i legendarni splitski dvojac Senk i Anxio

Tko sve nastupa?

Iako Graffiti na Gradele nisu (samo) glazbeni festival, večernji line up svake je godine impresivan - u petak će nastupiti Bad Copy, Krešo Bengalka i Bore Balboa, a u subotu Vojko V, High 5, Buntai, Bore Balboa, 30 Zona i Palac. Kroz dvije će glazbene večeri Bijelu kuću napuniti do granice pucanja, plesat će se po šumarku ispred, a i za noćno kupanje neće proći u tišini. 

Tijekom dana, ali i nakon glavnih izvođača pa sve do jutra tišinu borove šume nadglasat će i ove godine jaka DJ imena - Tikach, Oliver, Zembo, Resk, Traples, Niki Peducci, Rofellos, Nina Davis, Kiki B., Ynez, Lil Cut Wrist i Kuna, a svoj DJ set zavrtit će i Mirela Priselac Remi.

Kako doći na Graffite na Gradele?

Redovite linije katamarana za Bol ili trajekta za Supetar voze iz Splita, no za GNG posjetitelje Flixbus je pripremio popuste na autobuse do Bola. Ekskluzivni kodovi za popust su vremenski ograničeni, a bit će objavljeni na Facebook stranici i eventu

Po dolasku u luku Bol već će se nazirati prvi graffiti, a sam festival smješten je na istočnoj strani, u blizini Dominikanskog samostana u napuštenom kompleksu Bijela kuća. Podno lokacije nalazi se prekrasna šljunčana plaža, a Graffiti na Gradele cijeloga su dana u hladu i nude mnoštvo sadržaja za velike i male.

Gdje spavati?

Posjetitelji Graffita na Gradele ostvaruju popust od 10% na najam apartmana u suradnji s agencijama Adria Bol i Bol Homes, kao i u kampovima Mario i Meteor koji su za vrijeme trajanja festivala prepuni ekipe s GNG-a pa i u njima zabave ne nedostaje. Samostalno kampiranje na otoku je zabranjeno.

Što raditi tijekom dana?

Uz pogled na graffitere na skelama i između kupanja sadržaja svakako ne nedostaje. Svake godine dnevni program je sve bogatiji - najmanji posjetitelji moći će učiti kako crtati graffite na Urbanka radionici koju će voditi Supernia, a oni veći sudjelovati u Ziggi Rolling Papers Sketch battleu i oslikavati Ziggy papiriće. 

Sportaši dolaze na svoje turnirima u street basketu i GNG bike polo turniru. Ovo je prva godina da je GNG domaćin međunarodnog bike polo turnira koji će okupiti natjecatelje iz više od 80 zemalja i gledatelje upoznati s ovim neobičnim urbanim sportom.

Rekreacija tu ne staje - i ove godine tu je Jagermeisterovo natjecanje u skokovima u vodu koje uvijek privuče velik broj entuzijasta i onih željnih dobrog smijeha. Hip-hop i Bboying dance battle već je tradicionalan dnevni sadržaj u hladovini Bijele kuće, a oni željni umnog razgibavanja ove će godine prvi put imati prilike pokazati svoje znanje na GNG popkulturnom kvizu

DJ-i će cijeloga dana na platou Bijele kuće puštati svoje lounge setove, a ako netko u tom trenutku poželi naučiti kako koristiti miksetu i možda iduće godine doći i sam puštati glazbu na Graffitima na Gradele, tu je i DJ radionica by DJ Venom primjerena za sve uzraste. 

Kako uštediti?

Kao i svake godine, u kampovima i na merch štandu na Bijeloj kući možete pronaći posebnu GNG loyalty narukvicu s kojom ostvarujete popuste na brojne sadržaje za vrijeme svog boravka u Bolu - restorani, apartmani, kampovi, najam bicikla, zabava u Aquaparku, ronjenje, unamljivanje brodice, usluge u salonu, popusti u trgovinama - sve su to sadržaji na koje s narukvicom ostvarujete između 10 i 20% popusta.

Sav sadržaj Graffita na Gradele i dalje je, osmu godinu zaredom, potpuno besplatan za sve posjetitelje.

hr Mon Jul 22 2019 15:15:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d35b00229111cef1a8b4572/80

Dijelimo ulaznice za film Step up: Godina plesa

Dobitnike ćemo objaviti u popodnevnim satima
Najbržim čitateljima dijelimo 4x2 ulaznice za film Step up: Godina plesa, a sve što trebate napraviti jest poslati podatke na mail: nagradne.dalmacijanews@gmail.com.

Osvojene kinoulaznice dobitnici mogu iskoristiti isključivo od ponedjeljka do četvrtka, zaključno s datumom 07.08.2019. CineStaru SplitJoker centar.

Mlada ekipa iznimno talentiranih plesača iz različitih društvenih slojeva u Pekingu, okuplja se kako bi stvorili najbolju kinesku plesnu ekipu i promijenili svoje živote zauvijek. Slijedi borba za pobjedu i neke od najuzbudljivijih plesnih scena dosad viđenih na kino platnima.

hr Mon Jul 22 2019 14:46:23 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin
http://www.dalmacijanews.hr/files/5d358a1629111c801a8b4572/80

Volontiraj na Split Formatu!

Drugo izdanje splitskog međunarodnog festivala fotografije u Splitu koje će se održati od 2. do 16. studenog 2019. traži odgovorne i energične ljude željne novih iskustava da se pridruže volonterskom timu festivala.
 Program festivala obuhvaća međunarodnu natječajnu izložbu, pozivne izložbe,umjetničku rezidenciju, niz specijaliziranih predavanja i radionica,pregled portfolija te razne druge aktivnosti i sadržaje.
 
Prijave za volontere su otvorene do 31. srpnja 2019., a vaše podatke (ime i prezime,broj mobitela, veličinu majice) pošaljite na splitformat@gmail.com s naznakom Volonteri.

Prijavi se i izaberi svoj sketor:
- marketing
- press i PR
- ured za goste i akreditacijski centar
- čuvanje izložbi
- tehnička služba

Volonteri dobivaju:
- festivalske majice
- hranu i piće tijekom festivala
- stjecanje novih iskustava i upoznavanje novih ljudi
- ime upisano u službenu festivalsku knjižicu ovisno o zaduženjima
- potvrdu o volontiranju u volonterskoj knjižici
hr Mon Jul 22 2019 12:04:19 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Magazin

Pročitajte još . . .