Priveden Tin Jedvaj: Mladi je nogometaš usred noći igrao košarku, a onda napao policiju

Okidač za Jedvajevu uzrujanost bila je policijska intervencija na dojavu građana dok je nogometaš u društvu svojih prijatelja na školskom igralištu Svetoivanske ulice u Zagrebu pod okriljem noći igrao košarku, piše Jutarnji list.

– Šta me je*ete što igram košarku, a cijeli grad ori od In music festivala – viknuo je nogometaš 19. lipnja 2017. godine oko 23,35 sati policajcima čime se ogriješio o članak 17. st. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Predmet je na kraju završio na Prekršajnom sudu na kojem je Jedva osuđen sa 193 kune novčane kazne.

-Te večeri igrao sam s prijateljima košarku. Nisam radio nikakvu buku niti nered. I nisam bio sam. Kad je došla policija, imao sam osjećaj da su došli s namjerom da nekog privedu jer su mi rekli da se netko žalio da se na igralištu buči i galami. U to vrijeme se na Jarunu u blizini održavao InMusic festival i glazba je bila toliko glasna da je to bilo gotovo nepodnošljivo. Rekao sam policajcima da mi samo igramo košarku, no oni su mi rekli da s njima trebam poći u postaju zbog remećenja javnog reda i mira. Na to sam im ukazao da me privode jer sam igrao košarku i nisam bučio ja, već je cijeli grad brujio od glazbenog festivala – rekao je Tin Jedvaj u svoju obranu. Pritom se osvrnuo i na razgovor s policajcem toga trenutka.

– Kad me policajac pitao gdje živim, rekao sam mu u Njemačkoj gdje sam tada stvarno živio, no policajac je mislio da ga zezam. Na kraju sam pristao otići u postaju s policijom no, ponavljam, bučio nisam – zaključio je Jedvaj.

U sudnici je saslušan policajac koji se kobne večeri odazvao na intervenciju rekavši pritom da je upravo njega mladić počastio spornom rečenicom s početka teksta. Dvojica, pak, Jedvajevih prijatelja otklonila su krivnju s nogometaša ustvrdivši da su samo igrali košarku te da vrijeđanja policajca nije bilo.

Sud nije poklonio vjeru iskazima Jedvajevih prijatelja ocijenivši ih pristranima. A prilikom odmjeranja novčane kazne, sudac je vodio računa o stupnju krivnje, opasnosti djela, svrsi kažnjavanja i o imovinskom stanju.

Kao olakotnu okolnost Jedvaju je uzeta njegova dosadašnja prekršajna nekažnjavanost dok otegotnih okolnosti nije bilo.

A što se tiče novčane kazne, izrečena mu je najmanja moguća jer sud smatra da će se i njome postići svrha kažnjavanja kao i da će utjecati na njegovo daljnje ponašanje, piše u Jutarnjem listu.

POSLJEDNJE DODANO: