Article

http://www.dalmacijanews.hr/files/581ce9991eea8fac978b45b1/80
Foto: Screenshot \ YouTube

Bivši Kolindin savjetnik pod istragom Povjerenstva za sukob interesa

Iz neanonimne prijave se moglo zaključiti da postoji mogućnost zlouporabe prava na dnevnicu za jedan od prikazana dva dana službenog puta

 Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je pokrenulo postupak protiv donedavnog savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Mladena Pavića, odbacilo pokretanje postupka protiv zastupnika u Hrvatskom saboru Veljka Kajtazija i odlučilo da bivši pomoćnik ministra kulture Vladimir Stojsavljević nije povrijedio zakon, priopćeno je iz Povjerenstva.

 Dužnosnik Mladen Pavić, koji je do 15. rujna 2016. bio savjetnik predsjednice Republike Hrvatske, postao je član Uprave trgovačkog društva Kutjevo. Budući da dužnosnici ne mogu biti članovi uprava trgovačkih društava dvanaest mjeseci od dana prestanka obnašanja dužnosti, Povjerenstvo je donijelo odluku da se protiv Pavića pokrene postupak zbog moguće povrede zakona.

 U slučaju Vladimira Stojsavljevića utvrđeno je nije povrijedio zakon te da je oba dana bio na službenom putu u Osijeku. Iz neanonimne prijave se moglo zaključiti da postoji mogućnost zlouporabe prava na dnevnicu za jedan od prikazana dva dana službenog puta.

 Protiv Kajtazija Povjerenstvo nije pokrenulo postupak jer je oko utvrđivanja netransparentnog trošenja sredstva dodijeljenog iz državnog proračuna za financiranje izborne promidžbe u nadležnosti su Državnog izbornog povjerenstva, priopćeno je.

 Ministar zdravstva Milan Kujundžić postavio je upit je li u sukobu interesa ako uz dužnosti u Ministarstvu predaje bez naknade na dva fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedan do dva dana tjedno nastavi raditi u Kliničkoj bolnici Dubrava. Povjerenstvo je odobrilo Kujundžiću održavanje predavanja uz primanje naknade, kao i mogućnost rada bez naknade u Kliničkoj bolnici Dubrava.

 Također, Povjerenstvo je dalo savjete direktoru trgovačkog društva Hrvatske ceste u pogledu mogućeg doniranja sredstava Hrvatskom društvu za ceste –Via Vita čiji je član, te odobrilo zastupniku u Hrvatskom saboru Draženu Bošnjakoviću da može raditi na Stalnom arbitražnom sudišta pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, priopćeno je iz Povjerenstva na upit Hine.

hr Fri Nov 04 2016 21:03:00 GMT+0100 (CET) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2951852af47fe43d8b465f/80
Foto: Screenshot

Facebook profil Alessandra Avenatija prepun negativnih komentara nakon ovrhe

“Umri u mukama”, “Monstrume”,...
Nakon što je Cesare danas odveden iz svoga doma na Pujankama i stigao u Italiju zajedno s ocem, na Facebook profilu Alessandra Avenatija pojavili su se negativni i uvredljivi komentari korisnika koji su nezadovoljnih što je Cesare prisilno napustio Hrvatsku.

Tako se na profilu mogu vidjeti komentari:

“Umri u mukama”, “Monstrume”, “smeče jedno, jesi sretan sada, Nije on životinja, on je fašistički monstrum”... 

Neki su postavljali i slike koje kruže internetom gdje se vidi kao Cesarea ugurava u auto.
hr Tue Jun 19 2018 20:55:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5a01a43fb9e03e359f8b457c/80
Foto: Blog

AGROKOR: Nagodba prihvaćena, Todorić više nije vlasnik koncerna

Jednoglasnim prihvaćanjem nagodbe, pojedinačni vlasnik bit će ruski Sberbank (39,2 posto) te će se dobavljačima koncerna ostvariti stopa povrata 60 posto potraživanja, a ostalim vjerovnicima i financijskim institucijama do 20 posto
Fabris Peruško će prijedlog nagodbe dostaviti svim vjerovnicima objavom na e-oglasnoj ploči trgovačkog suda. 

Premijer Plenković izjavio je da prihvaćanje nagodbe  simbolizira opći interes hrvatske ekonomije i bolju budućnost kompanije. 

- To pokazuje da je cijeli okvir, koji su Vlada i parlamentara većina stvorili prošle godine u travnju zakonom o izvanrednoj upravi, omogućio da vjerovnici postignu dogovor u izrazito kompleksnom procesu restrukturiranja, koji je spriječio gospodarski i financijski kolaps zemlje. - izjavio je premijer.

Predsjednica Grabar Kitarović također je izrazila zadovoljstvo.

- Nakon što je izglasana nagodba o Agrokoru, želim izraziti svoje zadovoljstvo postignuto dogovorom Privremenog vjerovničkog vijeća. Drago mi je što su ovom nagodbom, kao i cijelim postupkom izvanredne uprave, spriječene moguće velike negativne posljedice na gospodaraku stabilnost Hrvatske.

Nakon što je donesena nagodba, koncern preuzimaju ruske, američke i domaće banke, a Ivica Todorić službe više nije vlasnik Agrokora. Trgovački sud još mora odobriti glasovanje vjerovnika o nagodbi. 

Ivica Todorić oglasio se na svom blogu:

“Zaključno, mogu reći da iz ove perspektive zvuči pomalo groteskno navod Vlade kako je jedan od glavnih razloga za otimanje Agrokora “očuvanje zapolenosti”, budući da se već sada broj zaposlenika smanjio za oko 5000!!”

Ovaj proces najviše liči na neprijateljsko preuzimanje i nažalost to i je, zaključio je Todorić.
hr Tue Jun 19 2018 19:29:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b2937d32af47f8a368b485c/80
Foto: Grad Split

Igor Stanišić novi je predsjednik splitskog Gradskog vijeća

Nakon što je Jure Šundov podnio neopozivu ostavku, došlo je vrijeme za novo vodstvo
Na 12. sjednici splitskog Gradskog vijeća koju je sazvao potpredsjednik vijeća, Petar Škorić (HDZ) danas je izabran 30-godišnji Igor Stanišić (HGS).

18 vijećnika je glasalo za, pet vijećnika stranke Pametno bilo je protiv dok je osam HNS-ovaca i SDP-ovaca bilo suzdržano.
hr Tue Jun 19 2018 19:05:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
http://www.dalmacijanews.hr/files/5b292fd52af47f673e8b464b/80
Foto: D.N.

Maleni Cesare stigao u Italiju, Nina Kuluz krenula za sinom

U autu je bila i psihologinja koja govori talijanski
Kako navodi portal Jutarnjeg lista, Cesare Avenati prešao je granicu i zajedno s ocem stigao u Italiju. 

Nakon dramatičnog jutra na Pujankama, dječak je prisilno odveden, a navode kako su cijelim putem imali policijsko osiguranje. 

Cesare se putem malo smirio, a u Italiji ga očekuje cijela obitelj s očeve strane.

U međuvremenu na Facebook grupu “Spasimo malog Cesarea” prijateljica Vanda Plazonić napisala je kako majka Nina satima pokušava stupiti u kontakt s djetetom, no otac joj odbija pozive i ne odgovara na poruke.

- Ali mama ide odmah za njim u Italiju. I teta. Dječak ima obitelj koja ga neće napustiti. Makar kampirali ispred kuće, kad tad će ih ugledati i znati da su tu za njega. - piše u objavi. 
hr Tue Jun 19 2018 18:31:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .